Virke advarer mot falske fakturaer fra Internkontroll Norge

Publisert:

Selskapet sender ut falske fakturaer hvor de påstår at det er siste frist for å melde seg på et lovpålagt hms-register. Dette stemmer ikke – og bedrifter som mottar brevet anbefales å melde ifra til Virke.

Thor Martin Bjerke med en faktura foran sort vegg
Sjekk fakturaen nøye, og se etter om det står "tilbud" eller "utbud", i stedet for "faktura", bedyrer sikkerhetsrådgiver Thor Martin Bjerke.

Virke har tidligere advart mot samme selskapet, som da sendte ut fakturalignende tilbud om registrering i «Tobakkssalgsregisteret»

– Metoden deres er å henvise til aktuelle saker i media, og bombardere mottakeren med mye informasjon, som ikke er relevant for bedriften, sier sikkerhetsrådgiver i Virke, Thor Martin Bjerke.

Det er særlig innen servering og renhold bedrifter har mottatt denne, ifølge Trygg Handel.

Sjekk brevet nøye

Arbeidstilsynet har gått ut og avvist at fakturaen skyldes krav fra dem.

– Dette er veldig villedende, og har som hensikt å lure penger fra bedriften. Vi anbefaler at alle som mottar slike fakturaer sjekker innhold nøye. Står det for eksempel utbud/tilbud i stedet for faktura, er dette ikke noe som må betales, sier Bjerke.

Han understreker også at det offentlige ikke har som vane for å sende ut fakturaer på denne måten.

– Vi oppfordrer alle som mottar slike henvendelser om å ta kontakt med sin nærings- eller bransjeorganisasjon og få hjelp derfra. Virke-medlemmer bør ta kontakt med oss, sier Bjerke.