Virke deltar under statsbesøket til Finland

Publisert:

​Spennende vekstnæringer, som spillindustrien og helseteknologi, står blant annet på agendaen når Virke deltar på statsbesøket til Finland 6.- 8. september.

​DD.MM. Kongen og Dronningen reiser til Finland ledsaget av fire statsråder og en næringslivsdelegasjon. Virke har med medlemmer innen helse og spillteknologi i næringslivsdelegasjonen.

 - Jeg gleder meg spesielt til arrangementet GAME ON!  Der skal vi vise frem norske spill og utveksle erfaringer med finnene, sier Madsen forventningsfull. – Og jeg ser frem til å lære om helseteknologi på denne turen. Finnene har kommet svært langt på dette feltet, sier Madsen. I løpet av besøket skal delegasjonen blant annet besøke den toppmoderne operasjonssalen på Helsingfors universitetssykehus.

Medlemmer på tur
Direktør for Virke Produsentforeningen, Torbjørn Urfjell, er med på turen i følge med fire norske spillutviklere: Bendik Stang fra Snowcastle, Are Sundnes fra Hyper Games, Jørgen Tharaldsen fra Megapop og Anette Ståløy fra Dirtybit.

Med på besøket er også Direktør for Virke Ideell, Inger Helene Venås. Hun har med seg to av Virke Ideells medlemmer: Administrerende direktør Idar Magne Holme fra Diakonhjemmet med blant annet Diakonhjemmet sykehus som tilbyr spesialisthelsetjenester innen medisin, kirurgi og psykisk helsevern til Oslos befolkning, og Jørn Henning Theis, administrerende direktør for Haraldsplass Diakonale Stiftelse som blant annet driver Haraldsplass Sykehus, en viktig del av det offentlige helsetilbudet i Helse Vest.

Viktige vekstnæringer
- Spillindustrien og helseteknologien er blitt viktige vekstnæringer. I fremtidens arbeidsmarked vil slike kunnskapsintensive og høyteknologiske næringer spille en stadig større rolle, og ha stor betydning for norsk verdiskaping og velferd. Derfor er det svært viktig å være fremoverlente og lære av det andre gjør, sier Vibeke Hammer Madsen. - Dette statsbesøket til Finland er en fantastisk møteplass på tvers av land, virksomheter, og offentlig og privat sektor, som legger grunnlag for både kunnskapsutveksling, samarbeidsmuligheter og handel, understreker Madsen.