Virke med på offisielt besøk til Etiopia

Publisert:

Virke deltar i næringslivsdelegasjonen til Etiopia i forbindelse med DDKKHH Kronprinsparet offisielle besøk i november.

Vibeke Hammer Madsen pressebilde
Etiopia er et land med potensiale til mer samarbeid med norsk næringsliv, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen.

Etiopia har en av de raskest voksende økonomiene i Afrika, med en snittvekst de siste 10 årene på over 7 % (IMF). Den høye økonomiske veksten har bidratt til høyere levestandard for landets innbyggere, og Etiopia er et av få land i Afrika som har nådd flere av tusenårsmålene.

Landet la i mai 2016 frem sin andre 5-års plan for grønnvekst for perioden 2016-2020, med ambisjon om å bli et mellominntektsland innen 2025 – og det uten økning av utslipp av klimagasser!

En sentral del av grønnvekst strategien er å utvikle landets egen produksjon av råvare som kaffe og bomull, samt videreutvikling gjennom produksjon av tekstil- og skinnprodukter. Antall internasjonale investorer i Etiopia er økende, med indiske, kinesiske og tyrkiske investorerer allerede godt etablert. Globale merkevarer som H&M, Tommy Hilfiger og Calvin Klein er tilstede og har etablert seg med egne kontorer.

Kaffe har blitt dyrket i flere hundre år i Etiopia, og ifølge historien er Etiopia kaffens fødeland. Norge ligger i verdenstoppen i kaffedrikking - Ifølge Kaffe Norge drikker 2,8 millioner nordmenn kaffe hver dag. Kun finnene drikker mer per innbygger. Importen av etiopisk kaffe til Norge hatt en svak jevn økning de siste årene, og det finnes et potensial for ytterligere vekst.

– Virke ser Etiopia som et land med stort potensial og oppfordrer våre medlemmer til å se på mulighetene for økt samhandel, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.

– I Etiopia finnes unike turistopplevelser, flere muligheter for godt kjente varer som kaffe, roser og honning, og ikke minst nye spennende muligheter for produksjon av tekstil- og skinnprodukter, avslutter Madsen.