Virke signerte intensjonsavtale i Etiopia

Publisert:

​AACCSA (Addis Ababa Chamber of Commerce and Sectoral Association) og Virke signerte denne uken en intensjonsavtale (MOU) i Addis Abeba, Etiopia.

Generalsekretær Getachew Regassa, AACCSA og Executive Programme Manager Cathrine G. Jahnsen, Virke signerte avtalen i Addis Ababa, Etiopia.

​Det overordnede målet for intensjonsavtalen er å øke lokal og regional velstand gjennom bærekraftig forretningspraksis, og forbedret adgang til markeder for organisasjonenes medlemmer. Programmet vil fokusere på to hovedområder; Forretningsutvikling gjennom trening og kommersiell utvikling.

Virke har jobbet med næringsutvikling i utviklingsland siden 2003 i partnerskap med Norad. - Hensikten er å øke import fra utviklingsland og fremvoksende økonomier til Norge og Norden, og det finnes et stort potensialet, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.

Gjennom dialog og samarbeid med lokale partnere og innspill fra norske handelsbedrifter, har Virke utviklet kunnskapsoverføringsprogram for å bidra til at produsenter i utviklingsland settes bedre i stand til å eksportere mer til Norge og Norden. Virke har tidligere arbeidet i Vietnam og Indonesia, og de seneste årene med kvinnelige entreprenører i Øst-Afrika.

- Vi ser frem til å videreføre dialogen og partnerskapet avslutter Virkes Executive Programme Manager Cathrine G. Jahnsen. - Her er det mange muligheter for norsk handel.