Handel

Virke samler norsk handel, og organiserer 14 600 virksomheter innen alt fra faghandel, byggevare og dagligvare til rene netthandelsaktører. Vi er handelens forlengede arm, med mål å forbedre rammebetingelser og regelverk som gjør det lønnsomt å skape arbeidsplasser og enkelt å omstille seg og være en god samfunnsaktør.

Norsk handel, med sine 370 000 sysselsatte og 200 milliarder kroner i verdiskaping, utgjør en stor og betydningsfull del av norsk økonomi. Med høy verdiskaping og produktivitetsvekst er varehandelen en sterk bidragsyter til norsk velferd og velstand. Norsk handel står nær forbrukerne og jobber hver dag for å skape enda bedre opplevelser gjennom å tilby høy kompetanse, service og imøtekomme kundenes behov for riktige produkter til konkurransedyktige priser.

Kompensasjonsordning er bekreftet!

Regjeringen annonserte sammen med Virke, NHO, Finans Norge og LO at det opprettes en kompensasjonsordning som innebærer at staten dekker en andel av de faste kostnadene for bedrifter som har betydelig nedgang i omsetningen som følge av virusutbruddet og smitteverntiltakene.

Se mer

Nå er låneordningen med statsgaranti åpnet

Lånegarantiordning for små og mellomstore bedrifter er nå godkjent av ESA, og bedrifter kan få innvilget lån hvor staten garanterer for 90% av lånebeløpet til bedrifter som kvalifiserer for ordningen.  Regjeringen fastsatte fredag 27. mars forskriftene og iverksatte ordningen. Flere banker har allerede i dag innvilget lån som omfattes av statsgarantien.

Se mer

Siste oppdateringer

Se alle oppdateringer

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Næringspolitikk

Virke er handelens talerør overfor politisk miljø, myndigheter og samfunn. Vi arbeider for at handelen skal ha gode og forutsigbare rammevilkår, regler som er enkle å etterleve og som gir like konkurransevilkår mellom norske handelsbedrifter og utenlandske konkurrenter. Med skjerpet konkurranse, teknologiske endringer og omstilling til et mer bærekraftig næringsliv, er det næringspolitiske arbeidet viktigere enn noensinne.

Her finner du noen av sakene vi jobber med nå, og siste oppdatering for dem.

Analyser og prognoser

Virke lager analyser og prognoser for alle deler av handelen. Vi dokumenterer handelens betydning for samfunnet. Vi analyserer og dokumenterer omstilling og utvikling i alle deler av handelen og lager prognoser for de ulike bransjene. Vårt mål er å hjelpe våre medlemmer til benchmarking og å forstå sine omgivelser, og gi politisk miljø og myndighetene tall og analyser som dokumenterer handelens betydning for verdiskaping, arbeidsplasser og velferd i Norge.

Standarder og sertifiseringer

Virke representer alle deler av handelen, fra engros- til detaljhandel, netthandel, agenter og importører. Vi er engasjert i standarder, sertifiseringer og ordninger, på nasjonalt og europeisk nivå, som bidrar til at handelsnæringen i Norge kan fremstå som trygg og seriøs overfor sine kunder. F.eks bidrar vi til trygghet for alle som handler på nettet gjennom sertifiseringsordningen Trygg e-Handel. Mye av arbeidet gjør vi i regi av våre effektive og representative bransjestyrer.

23. september 2020 | Handelskonferansen

Jobber du i eller med handel. Sitter du i ledelsen? Er du ansvarlig for innkjøp, salg eller marked? Er teknologi, analyser eller økonomi ditt felt? Er du gründer? Handelskonferansen er nettopp din møteplass.

Informasjon og påmelding

Abonnement på bransjebladet Bygg & Handel

Vi tilbyr bransjebladet Bygg & Handel, nå et digital magasin, kostnadsfritt til medlemmer og samarbeidspartnere.

Abonner på Bygg og Handel

Nettverket Virke e-handel

Les mer om nettverket Virke e-handel her, og hvilke fordeler du får i dette fellesskapet. Dette er en ordning utover det ordinære Virkemedlemsskapet.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

  • Juridisk bistand og rådgivning

    Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

  • Analyser og innsikt

    Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

  • Fordelsavtaler og rabatter

    Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene