Handel

Virke samler norsk handel, og organiserer over 16 000 virksomheter innen alt fra faghandel, byggevare og dagligvare til rene netthandelsaktører. Vi er handelens forlengede arm, med mål å forbedre rammebetingelser og regelverk som gjør det lønnsomt å skape arbeidsplasser og enkelt å omstille seg og være en god samfunnsaktør.

Om handelen i Norge

Norsk handel, med sine 370 000 sysselsatte og 200 milliarder kroner i verdiskaping, utgjør en stor og betydningsfull del av norsk økonomi. Med høy verdiskaping og produktivitetsvekst er varehandelen en sterk bidragsyter til norsk velferd og velstand. Norsk handel står nær forbrukerne og jobber hver dag for å skape enda bedre opplevelser gjennom å tilby høy kompetanse, service og imøtekomme kundenes behov for riktige produkter til konkurransedyktige priser.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Siste nytt

 • : Etterlengtet vekst i kleshandelen

  Detaljhandelen har per juli økt med over 6 prosent målt mot fjoråret, og mot normalåret 2019 har veksten vært på nesten 20 prosent. En tidligere kriserammet klesbransje ser endelig positive tall med en vekst på over 10 prosent mot juli i fjor og nesten 20 mot juli i normalåret 2019.

  Les mer her

 • : Overraskende prisnedgang på mat og alkoholfrie drikkevarer i juni

  Tall fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer sank med 0,6 prosent i juni 2021. Prisene på mat og tjenester generelt steg med 0,3 prosent i samme periode.

  Les mer her

 • : I sommer vil vi handle for 121 milliarder kroner

  Vi anslår at nordmenn vil handle for 121 milliarder kroner i juli og august. Kaldt og vått vær vil være godt nytt for kjøpesentrene, mens sol og varme vil gi økt dagligvaresalg.

  Les mer her 

 • Les flere oppdateringer her

Handelskonferansen 2021

Reimagine Retail - for deg med lederansvar i fremtidens handel.

Vi inviterer deg ti år frem i tid, og gir deg verktøy du kan bruke på jobb i morgen.

Virke bygger fremtidens handelsby i Oslo Spektrum, der vi endelig kan treffe bransjekolleger og viktige næringsleverandører igjen.

 

Dette gjør vi for handelen i Norge

Her finner du noen av sakene vi jobber med nå.

Næringspolitikk

Virke er handelens talerør overfor politisk miljø, myndigheter og samfunn. Vi arbeider for at handelen skal ha gode og forutsigbare rammevilkår, regler som er enkle å etterleve og som gir like konkurransevilkår mellom norske handelsbedrifter og utenlandske konkurrenter. Med skjerpet konkurranse, teknologiske endringer og omstilling til et mer bærekraftig næringsliv, er det næringspolitiske arbeidet viktigere enn noensinne.

Bli med i Virke e-handel?

Virke e-Handel er bransjens talerør overfor politikere og myndigheter, og arbeider for like konkurransevilkår for norske og utenlandske aktører. Les mer om Virke e-handel her, og hvilke fordeler du får i dette fellesskapet. Dette er en ordning utover det ordinære Virkemedlemsskapet.

Analyser og prognoser

Virke lager analyser og prognoser for alle deler av handelen. Vi dokumenterer handelens betydning for samfunnet. Vi analyserer og dokumenterer omstilling og utvikling i alle deler av handelen og lager prognoser for de ulike bransjene. Vårt mål er å hjelpe våre medlemmer til benchmarking og å forstå sine omgivelser, og gi politisk miljø og myndighetene tall og analyser som dokumenterer handelens betydning for verdiskaping, arbeidsplasser og velferd i Norge.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

Se alle medlemsfordelene