Search Results here!

Handel

Virke samler norsk handel, og organiserer 14 600 virksomheter innen alt fra faghandel, byggevare og dagligvare til rene netthandelsaktører. Vi er handelens forlengede arm, med mål å forbedre rammebetingelser og regelverk som gjør det lønnsomt å skape arbeidsplasser og enkelt å omstille seg og være en god samfunnsaktør.

Norsk handel, med sine 370 000 sysselsatte og 200 milliarder kroner i verdiskaping, utgjør en stor og betydningsfull del av norsk økonomi. Med høy verdiskaping og produktivitetsvekst er varehandelen en sterk bidragsyter til norsk velferd og velstand. Norsk handel står nær forbrukerne og jobber hver dag for å skape enda bedre opplevelser gjennom å tilby høy kompetanse, service og imøtekomme kundenes behov for riktige produkter til konkurransedyktige priser.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Frokostseminar 28. januar | Hvordan koble online og offline i handel?

Er norsk handel forberedt på New Retail – der online møter offline?

Harald J. Andersen presenterer status for norsk handel og de siste trendene fra NRF Retails Big Show 2020. Kina har tatt en lederposisjon innen sømløs digital og fysisk handel. Heidi Berg gir deg sine perspektiver på Kina, hvor New Retail allerede er en realitet. Kai Gulbransen leder sengetøygiganten Princess og avslører hvordan de har oppnådd vekst på nett, og samtidig oppnådd salgsøkning i fysiske butikker.

Påmelding

Næringspolitikk

Virke er handelens talerør overfor politisk miljø, myndigheter og samfunn. Vi arbeider for at handelen skal ha gode og forutsigbare rammevilkår, regler som er enkle å etterleve og som gir like konkurransevilkår mellom norske handelsbedrifter og utenlandske konkurrenter. Med skjerpet konkurranse, teknologiske endringer og omstilling til et mer bærekraftig næringsliv, er det næringspolitiske arbeidet viktigere enn noensinne.

Her finner du sakene vi jobber med nå, og siste oppdatering for dem.

Analyser og prognoser

Virke lager analyser og prognoser for alle deler av handelen. Vi dokumenterer handelens betydning for samfunnet. Vi analyserer og dokumenterer omstilling og utvikling i alle deler av handelen og lager prognoser for de ulike bransjene. Vårt mål er å hjelpe våre medlemmer til benchmarking og å forstå sine omgivelser, og gi politisk miljø og myndighetene tall og analyser som dokumenterer handelens betydning for verdiskaping, arbeidsplasser og velferd i Norge.

Standarder og sertifiseringer

Virke representer alle deler av handelen, fra engros- til detaljhandel, netthandel, agenter og importører. Vi er engasjert i standarder, sertifiseringer og ordninger, på nasjonalt og europeisk nivå, som bidrar til at handelsnæringen i Norge kan fremstå som trygg og seriøs overfor sine kunder. F.eks bidrar vi til trygghet for alle som handler på nettet gjennom sertifiseringsordningen Trygg e-Handel. Mye av arbeidet gjør vi i regi av våre effektive og representative bransjestyrer.

Nettverket Virke e-handel

Les mer om nettverket Virke e-handel her, og hvilke fordeler du får i dette fellesskapet. Dette er en ordning utover det ordinære Virkemedlemsskapet.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

  • Juridisk bistand og rådgivning

    Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

  • Analyser og innsikt

    Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

  • Fordelsavtaler og rabatter

    Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene