Oppdateringer

 • : Matvareprisfall i september for femte år på rad

  Ferske tall fra SSB viser at matvareprisene sank med 0,4 prosent fra august til september. Dette er femte året på rad at prisene synker på denne tiden av året. Det siste året har matvareprisene økt med 3,8 prosent.

  − Den harde konkurransen i dagligvaremarkedet presser nok en gang prisene fra august til september, sier Ingvill Størksen, bransjedirektør for Virke dagligvare.

  Matvareprisene justerer seg typisk etter et fast mønster. Prisene går ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og justerer seg opp i andre perioder av året.

  − Prisstatistikken bekrefter bildet fra tidligere år, sier Størksen.

 • : Forventet fall i matvareprisene

  Tall fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer gikk ned med 0,9 prosent fra juli til august. Prisene på varer og tjenester generelt gikk ned med 0,4% i samme periode.

  − Det er vanlig at matvareprisene går ned i forbindelse med typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart. Nedgangen er som ventet, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

  SSBs tall viser at matvarer var den nest største bidragsyteren til nedgangen i prisene på varer og tjenester generelt. Prisene på matvarer gikk ned med 1,2% fra juli til august i år.

  − Konkurransen i dagligvaremarkedet er sterk, og krigen på typiske skolestart-varer er hard. Dette kommer forbrukerne til gode, avslutter Størksen.

 • : Forventet prisøkning på mat og alkoholfrie drikkevarer

  Ferske tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 0,6 prosent fra april til mai. På samme tid økte prisen på varer og tjenester med 0,2 prosent.

  − Prisøkningen i juli var som forventet, og ligger på et nivå som er helt vanlig på denne tiden av året, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

  Matprisene justerer seg etter et fast mønster. Prisene går ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og justerer seg opp i andre perioder av året.

  − Prisene fra leverandørene justeres vanligvis opp i juli. Derfor er juli en måned hvor matprisene vanligvis stiger, fortsetter Størksen.

  Tallene fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfri drikke har gått opp med 2,2 prosent de siste 12 månedene. Samtidig bidrar strømprisene til å holde konsumprisveksten generelt lav. Når konsumprisindeksen justeres for strømpriser og avgiftsendringer, har prisene for varer og tjenester økt med 3,5 prosent de siste 12 månedene.

  − Sterk konkurranse bidrar fortsatt til å holde prisene på mat og drikke nede, avslutter Størksen

 • : Redusert avgift på mineralvann

  Avgiften på alkoholfrie drikkevarer reduseres tilbake til 2017-nivå med virkning fra 1. juli i år. 

  Mineralvann har etter avgiftsøkningen fra januar 2018 vært en viktig årsak til den store økningen i grensehandelen 2018-2020. Brus utgjør en stor del av handlekurven og fungerer dessuten som lokkevare og trekker opp den totale grensehandelen.

 • : Matvareprisene dempet prisveksten

  Ferske tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 0,6 prosent fra april til mai. På samme tid økte prisen på varer og tjenester med 0,2 prosent.

  Se hele pressemeldingen. 

 • : Dugnaden er ikke over – husk handlevettreglene!

  Samfunnet åpner gradvis, men dugnaden for å holde korona-smitten unna er ikke over. − Både kunder og ansatte i dagligvarebutikkene har tatt smittevernregler på alvor. Det må vi fortsette med, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

  Les hele pressemeldingen. 

 • : Importert frukt og grønt trakk matprisene opp

  − Det var ikke uventet at prisen på importert frukt og grønt ville trekke matprisene opp. Samtidig har den siste tiden vært spesiell, også for dagligvarebransjen, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

  Matprisene følger vanligvis et fast mønster gjennom året. Prisene går som regel ned i typiske tilbudsperioder som til jul, påske og skolestart, og justerer seg opp andre deler av året.

  Se pressemeldingen

 • : Tiltak for norsk handel

  Vi har fått med oss regjeringen og Stortinget på mange tiltak, men det trengs mer for å komme ut av likviditetskrisen og sikre arbeidsplassene i tiden fremover. Dette er en gjengivelse av et notat sendt til regjeringen 19. mars, hvor vi innstendig ber om at regjeringen nå prioriterer følgende tiltak