Ideell og frivillighet

Ideelle og frivillige virksomheter er et stort bransjeområde i Virke. Over 1 100 virksomheter er organisert hos oss, og vi jobber hver dag med å fremme interessepolitiske saker og gi juridisk bistand til medlemmene våre. Vi skaper også møteplasser der våre medlemmer innen sektoren kan diskutere utfordringer og få inspirasjon og viktig input.

Om ideell og frivillig sektor i Virke

Uavhengig av om din virksomhet jobber med helse og omsorg, rus, rehabilitering, attføring eller skole og barnehage- blant våre medlemmer finner du noen som ligner på deg. Vi jobber alle med mennesker - hos oss finner du hele bredden!

I vårt bransjeområde er vi et team med bred politisk og faglig bakgrunn, som jobber med interessepolitikk. Vi har nettverk inn i alle de store partiene, og elsker å jobbe i spennet mellom det pulserende politiske livet og den tette kontakten med medlemmene våre.

Vi er stolte av å ha bidratt sterkt til at det fremdeles går an å reservere anbudskonkurranser for ideelle og å ha fått kompensert ideelles historiske pensjonsforpliktelser.

I Virke har vi eksperter på politikk, jus, økonomi og tariff som kan ideell sektor. Våre tariffavtaler er skreddersydd til sektoren, og vi har egne forhandlingssjefer som jobber for våre medlemmer.

Virke legger vekt på å jobbe fleksibelt og målrettet. Vi snur oss raskt for å sikre våre medlemmers interesser. Med Virke på laget får du tyngden til å gjøre en forskjell, både for egen virksomhet og for hele ideell sektor.

Siste oppdateringer

 • Veikart

  Lansering av Veikart for ideell vekst

  Virke har lansert Veikart for ideell vekst. Det er de siste årene gjort flere viktige vedtak om ideell vekst på Stortinget, veksten går likevel langsomt. Det er nødvendig å slå fast hvorfor og hvordan ideell sektor bør og kan vokse. Veikartet er utarbeidet av en arbeidsgruppen som har vært ledet av Tone Tellevik Dahl, tidligere byråd for oppvekst og kunnskap og byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune for Arbeiderpartiet.

  Les mer her

 • STATSBUDSJETTET 2021

  Statsbudsjettet

  Regjeringen har presentert sitt forslag til budsjett for neste år. Vi har sett på budsjettet og hva det betyr konkret på de områdene som betyr mest for medlemmene innen ideell og frivillig sektor. 

  Se mer her

 • LIKEBEHANDLING

  Likebehandling i helse og omsorg

  Frp og regjeringspartiene vil følge opp at kommunene likebehandler ideelle og private aktører med offentlige med henhold til kompensasjon fra staten til merutgifter for helse- og omsorgsvirksomheter knyttet til koronaviruset.

  Les mer.

Se alle oppdateringer

Er din virksomhet årets omstiller?

Følg med her!

Vi ønsker å hedre de virksomhetene som har gjort det lille ekstra for å omstille i året som har gått.

Ble din virksomhet nominert for å ha tatt smarte valg for å overleve under korona eller tatt et tak for en mer bærekraftig fremtid? Da kan det hende akkurat din virksomhet stikker av med tittelen Årets omstiller 2020.

Muligheten for å nominere og stemme på virksomhet er nå avsluttet.

Årets omstiller annonseres 15. april

Dette gjør vi for ideell og frivillig sektor

Interessepolitikk

Det er viktig at ideell sektor står samlet i Virke, slik at vi kan arbeide koordinert og ha ressurser til å være tett på. Vi kjemper for bedre rammebetingelser, og utfordrer politikerne til å lage en helhetlig politikk som treffer. Vi er talerøret i sakene som betyr noe, og har adgang til de arenaene beslutningene tas. Vi har også en Samarbeidsavtale med regjeringen Solberg, som gir grunnlag for god dialog gjennom faste møter.

Her kan du lese mer om de sakene vi jobber med akkurat nå.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene