Ideell og frivillighet

Ideelle og frivillige virksomheter er et stort bransjeområde i Virke. Over 1 100 virksomheter er organisert hos oss, og vi jobber hver dag med å fremme interessepolitiske saker og gi juridisk bistand til medlemmene våre. Vi skaper også møteplasser der våre medlemmer innen sektoren kan diskutere utfordringer og få inspirasjon og viktig input.

Om ideell og frivillig sektor i Virke

Uavhengig av om din virksomhet jobber med helse og omsorg, rus, rehabilitering, attføring eller skole og barnehage- blant våre medlemmer finner du noen som ligner på deg. Vi jobber alle med mennesker - hos oss finner du hele bredden!

I vårt bransjeområde er vi et team med bred politisk og faglig bakgrunn, som jobber med interessepolitikk. Vi har nettverk inn i alle de store partiene, og elsker å jobbe i spennet mellom det pulserende politiske livet og den tette kontakten med medlemmene våre.

Vi er stolte av å ha bidratt sterkt til at det fremdeles går an å reservere anbudskonkurranser for ideelle og å ha fått kompensert ideelles historiske pensjonsforpliktelser.

I Virke har vi eksperter på politikk, jus, økonomi og tariff som kan ideell sektor. Våre tariffavtaler er skreddersydd til sektoren, og vi har egne forhandlingssjefer som jobber for våre medlemmer.

Virke legger vekt på å jobbe fleksibelt og målrettet. Vi snur oss raskt for å sikre våre medlemmers interesser. Med Virke på laget får du tyngden til å gjøre en forskjell, både for egen virksomhet og for hele ideell sektor.

Siste oppdateringer

 • LIKEBEHANDLING

  Likebehandling i helse og omsorg

  Frp og regjeringspartiene vil følge opp at kommunene likebehandler ideelle og private aktører med offentlige med henhold til kompensasjon fra staten til merutgifter for helse- og omsorgsvirksomheter knyttet til koronaviruset.

  Les mer.

 • BUDSJETTAVTALE

  400 millioner til frivilligheten

  Eldre har blitt svært hardt rammet under koronapandemien, slår partiene fast i budsjettforliket. Det bevilges 400 millioner kroner til en søkbar ordning der frivillige organisasjoner skal prioriteres. Helsedirektoratet skal forvalte ordningen.

 • Økte utgifter i kommunene

  Vi har i flere henvendelser til regjeringen pekt på finansieringen av ideelle kommunale tilbud.

  Se mer

Se alle oppdateringer

Dette gjør vi for ideell og frivillig sektor

Interessepolitikk

Det er viktig at ideell sektor står samlet i Virke, slik at vi kan arbeide koordinert og ha ressurser til å være tett på. Vi kjemper for bedre rammebetingelser, og utfordrer politikerne til å lage en helhetlig politikk som treffer. Vi er talerøret i sakene som betyr noe, og har adgang til de arenaene beslutningene tas. Vi har også en Samarbeidsavtale med regjeringen Solberg, som gir grunnlag for god dialog gjennom faste møter.

Her kan du lese mer om de sakene vi jobber med akkurat nå.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene