Møbel og interiør

stoffprøver til møbel

Virke organiserer de ledende handelsbedriftene innen møbel og interiør i Norge. Butikkhandel med møbler består av ca. 650 foretak med ca. 700 detaljutsalg.  

Virke møbel og interiør

Møbel- og interiørbransjen er dominert av relativt store enheter organisert i kjeder, der Ikea, Bohus, Møbelringen, Fagmøbler, Skeidar/Living, Bolia, Jysk og Slettvoll er blant de største aktørene. Virksomhetene i møbelbransjen har et betydelig innslag av glass og steintøy, hjemtekstiler, gaveartikler og ulike interiørartikler i vareutvalget, og noen tilbyr kjøkkenløsninger. Hovedvaregruppen møbler selges også gjennom kanaler som hagesentre og stormarkeder. Flere bransjer konkurrerer med møbelbransjen om sesongvaregrupper som hagemøbler.

Bransjen har felles næringspolitiske interesser rettet mot blant annet transport, etikk- og miljøspørsmål, synliggjøring og rekruttering til næringen og internasjonal handel. Virke møbel og interiør har representanter i styret for Virke Faghandel. Dette styret representerer bransjene møbel og interiør, glass og porselen, forbrukerelektronikk, jernvare og optikk. Møbel og interiørbransjene møter sterk konkurranse fra andre beslektede bransjer og bransjeglidningen er omfattende.
Virke møbel og interiør skal være et bindeledd mellom myndighetene og handelen i spørsmål som gjelder handelen.

Les mer

Bransjeartikler

Styrking av norsk privat eierskap viktig i regjeringsforhandlingene

Virke og 10 andre organisasjoner i næringslivet ber Høyre, Frp, Venstre og KrF om å prioritere å fjerne formuesskatt på privat eierskap i næringslivet i forhandlingene om ny regjeringsplattform i januar. Vi ber om at dette skjer gjennom å sette verdsettelsen av aksjer og driftsmidler til null innen 2021, slik at dette ikke lenger formuesbeskattes. Det vil styrke norsk, privat eierskap, investeringer og omstilling i næringslivet.

Vis flere

Laster flere sider...