Trening

Virkes oppdrag er å samle norsk treningsbransje for å bidra til økt profesjonalisering. Vi gir medlemmene våre hjelp og rådgiving, og skaper møteplasser der bransjen kan dele erfaringer og øke kompetanse.

Smittevernstandard og informasjonsmateriell

 • Smittevernstandarden i brosjyreform kan gis til medlemmer og ansatte.
 • Plakat fra FHI (se baksiden av brosjyren) med generelle smittevernråd som kan henges opp på sentrene.
 • Plakat for trening om viktigste smittevernråd som kan henges opp på sentrene.
 • Handlingsplan ved smitte i treningsvirksomheter til ansatte. 

Om trening i Virke

Nærmere 600 000 trener på et treningssenter som er medlem i Virke. Som talerør for 400 treningssentre er vi en sentral aktør i spørsmål knyttet til fysisk aktivitet og forebyggende helse.

Våre viktigste strategiske satsingsområder er for tiden antidopingarbeid, økt kompetanse i bransjen og fjerning av hindringer for økt fysisk aktivitet og trening. Et eksempel på dette er arbeidet med å få fjerne skatt på trening betalt av arbeidsgiver.

I tillegg utarbeider vi hvert år en bransjerapport som viser utvikling og status i bransjen i Norge. 

Siste nytt

 • : Presisering etter nye tiltak: Organisert trening omfattes ikke av antallsbegrensningene

  Regjeringens sosiale lockdown nasjonalt omfatter private hjem og arrangementsregelverket. Organisert trening er ikke å anse som et arrangement og er derfor IKKE omfattet av antallsbregrensingene i covid-19-forskriftens § 13 m.fl. Dette sies også eksplisitt i § 13 bokstav a; «men ikke organisert trening».

  Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrett, kulturarrangementer og religiøse samlinger innendørs ble anbefalt utsatt til etter 18. januar.

  Dette er anbefalinger, men vi vil understreke at det nasjonalt ikke har kommet noen forskriftsendring på trening/treningssentre. Det regjeringen anbefaler er at man lokalt stenger trening helt eller delvis ved sterk smitteoppblomstring – slik vi nå er blitt vant med fra Oslo og Bergensområdet, samt andres steder lokalt. En slik stengning vil da måtte gjøres i lokal forskrift og legges ut på lovdata.no.

  På nasjonalt nivå er det derfor for treningsvirksomhetene fortsatt § 15 i forskriften som gjelder;

  • 15b. Krav til smittevernfaglig forsvarlig drift ved andre virksomheter:

  Fornøyelsesparker, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, treningssentre, bingohaller, spillehaller og lignende skal, for å kunne holde åpent, drives smittevernfaglig forsvarlig. Med smittevernfaglig forsvarlig drift menes at virksomheten skal sørge for at besøkende og personell kan holde minst 1 meters avstand til personer som ikke er i samme husstand, at virksomheten har utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, og at rutinene blir overholdt.

  Virke Trening sin smittevernveileder er svaret på dette og må følges, med mindre det er lokal smitteoppblomstring og kommunen stenger virksomheten helt eller delvis. Denne veilederen er utformet av Virke Trening i tett samarbeid med FHI og du finner den her.

Dette skjer

 1. Fra permittering til nedbemanning

  Hvordan kan en virksomhet gå fra permittering til nedbemanning? Virkes prosessadvokater gir deg svarene på dette webinaret.

Rapport: Treningssenterbransjen 2019

Rapporten viser utviklingen i den norske og den europeiske treningssenterbransjen i 2018, med nøkkeltall om vekst, lønnsomhet og markedsandeler.

Mer om rapporten

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Dette gjør vi for trenings- bransjen

Dette er noen av de politiske sakene vi jobber med som påvirker treningsbransjen. Les om flere politiske saker Virke jobber med.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene

Kontaktpersoner