Innovasjonsledelse for tjenestenæringene - Online

Dette kurset er en del av Virkes kursserie i ledelse utarbeidet i samarbeid med Administrative forskningsfond ved Norges Handelshøyskole, AFF. Sammen utvikler og leverer vi kurs innen ledelse som gjør deg i stand til å møte fremtidens utfordringer på en virkningsfull og bærekraftig måte. Kurset vår i innovasjonsledelse gir deg innsikt i hvordan dere kan utvikle brukerrettede og helhetlige tjenester i virksomheten og hvordan du som leder tilrettelegger for innovasjon.

Læringsutbytte 

 • Du får kjennskap til tjenestedesign som metode
 • Du får teste ut design thinking som en metode i innovative prosesser som har som formål å utvikle tjenester for brukere
 • Som leder av innovasjonsprosesser får du kjennskap til, og drøfte erfaringer rundt, å tilrettelegge for innovasjon og balansere mellom drift og utvikling

Kursinnhold 

Kurset går over to halve dager digitalt.  

På dag 1 av kurset vil vi undersøke behovet for innovasjon, generelt og hos hver enkelt deltaker, før vi simulerer en innovasjonsprosess med utgangspunkt i egne caser. Dette arbeidet kan du som deltaker velge å følge videre opp i egen organisasjon etter gjennomført del 1 og teste ut idéene du kom fram til.  

På dag 2 av kurset vil vi drøfte og dele erfaringer knyttet til ledelse av og tilrettelegging for innovasjonsprosesser, og spesielt balansegangen i tohendig ledelse mellom å både sikre drift og utvikling.  

Metodikk 

Formidling av forskningsbasert kunnskap og deling av gode eksempler. Simulering av innovasjonsprosess i grupper, med refleksjon og erfaringsdeling. 

Målgruppe 

Ledere som har lite egen praktisk erfaring med innovasjonsprosesser fra tidligere og lurer på hvordan komme i gang med og lykkes med innovasjon i egen organisasjon.  

Kursholdere

 • Linn Lien Lømo

  Avdelingsdirektør, AFF

  Linn har over seks års erfaring med leder- og organisasjonsutvikling i AFF.

 • Joachim Solberg

  Prosjektutvikler / konsulent, AFF

  Joachim arbeider med leder- og organisasjonsutvikling, og med prosjektutvilkling i AFF.

Ofte stilte spørsmål

 • Om påmeldingsregler

  • Ved avmelding belastes 20 % av deltakeravgiften, minimum 500 kroner.
  • Påmelding er bindende etter 14 dager før kursdato, og eventuell av-melding må skje skriftlig. Ved avmelding etter 14 dager før kursdato belastes full deltakeravgift. Betalte plasser kan fritt benyttes av andre i virksomheten.
  • Vi tar forbehold om endringer i programmet som skyldes forhold utenfor vår kontroll.
 • Slik får du tilgang til onlinekurset

  • Etter påmelding får du automatisk tilsendt en lenke til å følge onlinekurset. Det er derfor viktig at du har oppgitt korrekt e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til onlinekurset en time før sendestart.
  • Sørg for å være pålogget fem til ti minutter før kursstart, vi ønsker å starte presis. Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 
  • Chrome, Safari og Edge er nettleserne som fungerer best. Det er en fordel å ha en nyere versjon av nettleseren.
 • Er det noe annet du lurer på?

  Kontakt oss på

  Telefon 22 54 17 00 eller e-post 

Gode råd, rett i innboksen!

Hold deg oppdatert på det som rører seg innen norsk arbeidsliv, få gode råd til hvordan du tilpasser deg og motta invitasjoner til kurs, frokostmøter og webinarer.

Du kan melde deg av når som helst.

Snart i mål...

Smart valg!

Vi holder deg oppdatert på det som rører seg innen norsk arbeidsliv. 

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Grunnkurs i arbeidsmiljø/HMS - 40 timer

  Dette er et lovpålagt 40 timers kurs for verneombud og arbeidsmiljøutvalg. Vi gir deg den grunnleggende innføringen i regelverket, arbeidsmiljøfaktorer, rollefordelingen og hvordan man bygger et godt arbeidsmiljø.

 2. Kurs i presentasjonsteknikk

  Velkommen til vårt kurs i presentasjonsteknikk – ditt nøkkelverktøy for å oppnå større gjennomslagskraft i ethvert forum!

 3. Arrangerer du treningsreiser?

  En rekke treningssentre og personlige trenere tilbyr treningsreiser for sine medlemmer. For mange er dette et utmerket initiativ som fremmer treningsmotivasjon og lojalitet blant medlemmene.

 4. Onlinekurs i teamledese

  Slik kan du inspirere og videreutvikle ditt team for nå organisasjonens mål. 

 5. Effektiv tidsutnyttelse med kunstig intelligens: Et kurs i fremtidsrettet produktivitet - Online

  Ønsker du å lære mer om kunstig intelligens og hvordan du kan ta i bruk teknologier som ChatGPT til å bli mer effektiv og produktiv? Da de er dette kurset for deg! I dette kurset får du en grunnleggende introduksjon til bruk av kunstig intelligens. Itera sine KI-eksperter vil gi deg faglig påfyll i kunstig intelligens og du vil heve kompetansen din for hvordan man kan bruke KI-verktøy for å frigjøre tid.

Kontakt

Medlemskap i Virke

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene