Onlinekurs - Omstilling

Har du behov for å omstille, omorganisere eller nedbemanne? Hva er de største risikofaktorene og hva kjennetegner en god omstilling? Ikke stå alene i omstilling! Vi jobber tett på våre medlemmer hver dag, og hjelper dere med å finne de gode løsningene.

Det er ingen planlagte datoer for dette kurset.

Se vår kursoversikt for andre aktuelle kurs.

Det finnes nok av omstillingsprosesser som har båret galt av sted. Dette må du være klar over for å unngå negativ innvirkning på arbeidsmiljøet og bunnlinjen:

  1. Nedbemanninger kan være store, omfattende og ramme mange ansatte, eller de kan være mindre og ramme kun få ansatte. Ved nedbemanning må du som arbeidsgiver følge vilkårene og formkravene for oppsigelse. En liten formfeil i denne prosessen, kan føre til at oppsigelsen blir kjent ugyldig.
  2. Vil du endre arbeidsoppgavene til en arbeidstaker, redusere arbeidstiden og/eller lønnen, eller flytte den ansatte til en annen avdeling i landet? Hva ligger innenfor og utenfor styringsretten? Hvor går grensen mot såkalt endringsoppsigelse? Tar du feil her, kan omorganiseringen stoppe opp og måtte skrus tilbake til start.
  3. Arbeidstaker vil også kunne iverksette rettslige skritt for å få avklart om arbeidsgiver har hatt saklig grunn til å foreta endringer. Arbeidstaker kan i slike tilfeller reise krav om å fortsette i stillingen, kreve avholdt forhandlingsmøte og forhandle om sluttpakke. Dette kan koste deg dyrt. I ytterste konsekvens kan det medføre domstolsbehandling.

Vi hjelper deg å lykkes med dine prosesser knyttet til omstilling. Delta på kurset og få med deg verktøy til å styre riktig.

Kurset tar for seg følgende emner

  • Hva er fremgangsmåte for en vellykket omstilling?
  • Hvem vil bli berørt av omstillingen, og hva er kriterier for utvelgelse?
  • Hvordan ivareta informasjon og drøftinger med ansatte?
  • Hvordan si opp ansatte?

Læringsutbytte

Når du har gjennomført kurset vil du få bedre kjennskap til praktiske tips og regler. Dermed står du bedre rustet til å møte de fleste problemstillinger som oppstår i en omstillingsprosess.

Kurset passer for

Ledere, HR, jurister og andre som ønsker mer kompetanse om omstilling

Kursholdere

  • Jørgen Hiim Stålhane

    Advokat, Hovedorganisasjonen Virke
  • Ketil Werner Sundbotten

    Advokat, Hovedorganisasjonen Virke

Ofte stilte spørsmål

  • Om påmeldingsregler

    • Ved avmelding belastes 20 % av deltakeravgiften, minimum 500 kroner.
    • Påmelding er bindende etter 14 dager før kursdato, og eventuell av-melding må skje skriftlig. Ved avmelding etter 14 dager før kursdato belastes full deltakeravgift. Betalte plasser kan fritt benyttes av andre i virksomheten.
    • Vi tar forbehold om endringer i programmet som skyldes forhold utenfor vår kontroll.
  • Slik får du tilgang til onlinekurset

    • Etter påmelding får du automatisk tilsendt en lenke til å følge onlinekurset. Det er derfor viktig at du har oppgitt korrekt e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til onlinekurset en time før sendestart.
    • Sørg for å være pålogget fem til ti minutter før kursstart, vi ønsker å starte presis. Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 
    • Chrome, Safari og Edge er nettleserne som fungerer best. Det er en fordel å ha en nyere versjon av nettleseren.
  • Er det noe annet du lurer på?

    Kontakt oss på

    Telefon 22 54 17 00 eller e-post 

Oppsigelse, nedbemanning og permittering

Hva er gyldig grunn for oppsigelse? Finn alt du trenger å vite om oppsigelse, nedbemanning og permitteringer her.

Få informasjon om oppsigelse, nedbemanning og permittering

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
  1. Onlinekurs – Selvledelse

    På dette kurset vil du få økt kompetanse på selvledelse og konkrete verktøy og teknikker du kan benytte selv og i veiledning av medarbeiderne dine.

  2. Onlinekurs - Prosjektledelse

    Bli en god prosjektleder! Få trening i metoder som sikrer godt samspill og gjennomføringskraft i prosjekter.

  3. Introduksjon til CSRD – EUs direktiv for bærekraftsrapportering

    I dette webinaret får du en introduksjon til EUs nye direktiv for bærekraftsrapportering, CSRD. Du får vite hvilke virksomheter som blir rapporteringspliktige,hva som skiller den europeiske standarden for bærekraftsrapportering, ESRS fra øvrige standarder og hvordan du kommer i gang med en dobbel vesentlighetsvurdering.

  4. Skillet mellom arbeidstaker og oppdragstaker

    Har du oppdragstakere i bedriften, eller vurderer du å inngå en slik avtale? Da er det viktig at du har oversikt over hva som skiller en arbeidstaker fra en oppdragstaker. Fra 1. januar 2024, trådte en ny lovendring i kraft, som avgjør at der det tidligere var tvil, så skal oppdragstaker være arbeidstaker. Vi har også fått en mer klargjørende lovbestemmelse av hva som er en arbeidstaker.

  5. Omstillingen mot fremtidens helsevesen

    Hvordan løser vi utfordringene i norsk helse- og omsorgsvesen? Og hva bør være de fremste eksemplene på oppgavedeling og forenkling, for å sikre god og enkel pasientflyt?

Kontakt

Slik bruker du medlemskapet

Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

  • Få hjelp med HR og arbeidsrett

    Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

    Hjelp for arbeidsgivere

  • Forretningsjuridisk bistand

    Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

    Forretningsjuridisk bistand

  • Gunstige fordelsavtaler

    Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

    Se alle fordelsavtalene