Onlinekurs - Hvordan håndtere usikkerhet og forberede virksomheten på endring

Hvordan forbereder du deg på en fremtid du ikke kjenner – lær deg endringsberedskap gjennom scenarioplanlegging! Kurset går over to påfølgende dager.

Det er ingen planlagte datoer for dette kurset. Se vår kursoversikt for andre aktuelle kurs.

Vi vet at dagens situasjon gjør det vanskelig å planlegge og ta trygge valg for fremtiden. Hva er det særlig du og din ledergruppe sliter med når dere ønsker å se inn i fremtiden, for eksempel i en strategiprosess?

Dette kurset vil gi deg metodene for å bedre imøtekomme uoversiktlige og turbulente tider. Gjennom å forstå hvordan din virksomhet påvirkes av krefter i omgivelsene, vil du stå tryggere i dine valg for fremtiden.

Med scenarioplanlegging som verktøy vil du kunne ta bedre strategiske beslutninger i dag, du blir mer bevisst på hvordan håndtere usikker og endringeri tida fremover, og ikke minst vil du bli bedre til å identifisere nye metoder, markeder og produkter for egen virksomhet. Målet vårt er at du ikke bare overlever i fremtidens turbulente tider, men blomstrer i dem! ​

Kurset passer for

Kurset passer for ledere som vil forstå fremtiden bedre og samle sin organisasjon rundt en felles forståelse for risiko, utfordringer og muligheter. Kurset retter seg både til større og mindre virksomheter, i alle typer sektorer, og medarbeidere som arbeider med strategi, innovasjon, marked, HR og administrative oppgaver.  

Læringsutbytte

Det å kunne ta valg og planlegge for fremtiden er viktig i strategiutvikling, vurdere marked og i dialog med samarbeidsparter, ansatte og kunder. Men det kan være vanskelig å vite hvor man starter.

På en spennende og interaktiv måte lærer du en prosess for utvikling av scenarier og for bruk av dem i ditt strategiske og daglige arbeid.

Kurset gir deg innføring i metoden for å utvikle scenarier/fremtidshistorier som er en sentral del i scenarioplanlegging. Du vil også lære deg et konkret verktøy for å identifisere drivkrefter som påvirker samfunnet i dag, som vil være et viktig grunnlag for din virksomhets endringsberedskap.

Dette kurset gir deg:

 • Verktøyet for å forstå samfunnsutviklingen
 • Grunnlaget for robuste valg for fremtiden
 • De metodiske stegene for scenarioplanlegging
 • Innsikt i en kreativ prosess som leder til fremtidshistorier/scenarier for fremtiden
 • Skape endringsberedskap gjennom å øve på usikkerhet i sikre omgivelser
 • Innføring i scenarioutvikling som innovasjonsmetodikk

Kurset gjennomføres som en workshop hvor innhold som innføring i teori og metode blir tatt i bruk umiddelbart av deltakerne gjennom refleksjoner og oppgaver underveis.

Vi tilbyr også dette kurset i fysisk versjon.  Les mer og meld deg på her.

NB! Kurset går over to dager

Kurset går over to påfølgende dager fra klokken 09.30 til 12.00.

Du melder deg på en gang for begge kursdagene.

Kursholdere

 • Hege Hellvik

  Rambøll Management Consulting

  Hege har master i samfunnsgeografi og er etterutdannet scenarioplanlegger ved University of Oxford). Hun jobber til daglig med analyse- og utviklingsprosjekter i Rambøll Management Consulting, hvor hun benytter scenarioplanlegging aktivt i samskapingsprosesser med sine kunder.

 • Joakim Olsson

  Rambøll Management Consulting

  Joakim er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Göteborg. Joakim jobber i Rambøll Management Consulting med strategiprosesser for virksomheter innen både offentlig og privat sektor og bruker scenarioplanlegging som en del i utviklingen av strategiene.

Ofte stilte spørsmål

 • Om påmeldingsregler

  • Ved avmelding belastes 20 % av deltakeravgiften, minimum 500 kroner.
  • Påmelding er bindende etter 14 dager før kursdato, og eventuell av-melding må skje skriftlig. Ved avmelding etter 14 dager før kursdato belastes full deltakeravgift. Betalte plasser kan fritt benyttes av andre i virksomheten.
  • Vi tar forbehold om endringer i programmet som skyldes forhold utenfor vår kontroll.
 • Slik får du tilgang til onlinekurset

  • Etter påmelding får du automatisk tilsendt en lenke til å følge onlinekurset. Det er derfor viktig at du har oppgitt korrekt e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til onlinekurset en time før sendestart.
  • Sørg for å være pålogget fem til ti minutter før kursstart, vi ønsker å starte presis. Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 
  • Chrome, Safari og Edge er nettleserne som fungerer best. Det er en fordel å ha en nyere versjon av nettleseren.
 • Hvordan motta midler til kompetanseheving?

  Fondet (ved Spesialutvalget) dekker kostnader for  kursnettverk og lederutvikling i regi av Virke.
  Gjelder kun for medlemmer med disse tariffavtalene.

  Skriv inn følgende rabattkode ved påmelding: Spesialutvalget + gjeldende tariffavtale. Kostnaden dekkes fortløpende. Påmelding er bindende.
  Maksbeløp er 150 000 kroner i året per virksomhet.

 • Er det noe annet du lurer på?

  Kontakt oss på

  Telefon 22 54 17 00 eller e-post  kurs@virke.no

Dette skjer hos Virke!

 1. Handelskonferansen 2021

  Reimagine Retail - for deg med lederansvar i fremtidens handel. Vi inviterer deg ti år frem i tid, og gir deg verktøy du kan bruke på jobb i morgen.

 2. Bransjesamling BPA

  Vi inviterer til fysisk samling for bransjen!

 3. Onlinekurs - Arbeidstid – hva sier loven?

  Når og hvor mye er det lov å jobbe? Hvilke bestemmelser har betydning for hvordan vi organiserer arbeidet vårt? Er arbeidstidsreglene annerledes på hjemmekontoret?

 4. Onlinekurs - Grunnkurs i arbeidsmiljø

  Vi gir deg en grunnleggende innføring i regelverket, arbeidsmiljøfaktorer, aktørene i arbeidsmiljøarbeidet, arbeidsmåter innen HMS og sykefraværsoppfølging.

 5. Onlinekurs - Økonomikurs i krevende tider

  Regnskapet kan for mange være krevende å forstå, hvordan oppdage og se faresignaler på et tidlig tidspunkt. Regnskap og økonomiforståelse er enda mer avgjørende i krevende tider.

Se alle kurs og konferanser

Kontakt