Friskmeldt før opprinnelig konsultasjonstime

Høsten 2017 falt Isabel Barroso-Gomez i skogen og slo seg kraftig. Hun trodde hun bare var litt forslått og regnet med at det vill gå over av seg selv. Dessverre gjorde det ikke det.

Høsten 2017 falt Isabel Barroso-Gomez i skogen og slo seg kraftig. Hun trodde hun bare var litt forslått og regnet med at det vill gå over av seg selv. Dessverre gjorde det ikke det.

- I løpet av de neste månedene etter fallet ble ryggen bare vondere. Det resulterte i at jeg stadig måtte stå mer på jobb, og nattesøvnen ble dårligere og dårligere. I april 2018 begynte jeg å miste følelsen i tærne mine, da oppsøkte jeg fastlegen min som ville sjekke om jeg hadde pådratt meg en prolaps, forklarer Isabel.

Lang ventetid

Fastlegen til Isabel skrev en henvisning til MR som Isabel sendte inn til behandlingsforsikringen. Syv dager senere, den 26. april, fikk hun MR-undersøkelsen som konstaterte skiveprolaps med nerver i klem på begge sider. Resultatene ble sendt til Ullevål sykehus, hvorpå Isabel ble tilbudt time til konsultasjon 14. august.

- På dette tidspunktet hadde jeg så vondt at jeg knapt kunne stå, gå eller ligge. Dermed ble jeg sykemeldt fra jobben. Det å skulle vente i fire måneder for å komme inn til konsultasjon, og enda lenger på å bli operert, virket da som en liten evighet.

En sykemelding kan være en stor utfordring både for den ansatte og for bedriften. Ifølge SINTEF koster en ukes sykefravær 13 000 kroner – det er 2 600 kroner om dagen!

Kjetil Danielsen,
Virke Forsikring AS

Friskmeldt før konsultasjonstime

Nok en gang kontaktet Isabel forsikringsselskapet for å ta i bruk behandlingsforsikringen sin.

- De mottok saken min 1. juni og kontaktet Aleris hvor jeg kun syv dager senere kom inn til konsultasjon. De anbefalte meg å operere, noe jeg takket ja til. Fem dager senere lå jeg på operasjonsbordet!

Den 16. juli var Isabel 100 % friskmeldt. Én måned før hun i utgangspunktet hadde konsultasjonstime på Ullevål.

- En slik situasjon berører både meg, familien min og jobben min. Etter denne episoden anbefaler jeg alle vennene mine å sjekke hvilke forsikringer de har gjennom arbeidsgiver. Til de som er på jobbjakt anbefaler jeg å se etter denne type forsikringer som en viktig gode. Lønn er en ting, men gode forsikringer er alfa omga når du trenger det!

Behandlingsforsikring også forebyggende

Cecilie Ørner er sykepleier og oppgjørskonsulent i SpareBank 1 Forsikring (nå Fremtind Forsikring) som Virke har avtale med. Hun var den som hjalp Isabel da hun trengte behandlingsforsikringen.

- En sykemelding kan være en stor utfordring for den som går og venter på behandling. Det kan være en stor påkjenning å gå over lengre tid med smerter. I verste fall kan også skaden eller sykdommen forverres mens man venter.
For oss er det viktig at kundene våre får den hjelpen de behøver når de behøver det. Vi vet at rask behandling er en viktig faktor for hvor langt sykefraværet blir. Derfor har vi en garanti på behandling innen 10 virkedager på samtlige av våre behandlinger og 15 virkedager på operasjons- eller sykehusbehandling, sier hun og legger til:

- Gjennom «Din helsetelefon» treffer man på fagpersonell døgnet rundt. Tjenesten kan benyttes av alle med forsikringen og personens familie. Gjennom samarbeidet vårt med Aleris tilbyr vi også alle med behandlingsforsikring «video-lege» til redusert pris. Så da kan du i praksis ta legetimen når og hvor som helst.