Høysesong for skiferie = stor hyppighet med skiskader

Så er det atter tid til skiferie. Her følger en oversikt over skisesongen 2017/2018 samt informasjon om forberedelsene til vintersesongen 2018/2019 på alarmsentralen for reiseassistanse. Våre kunder får bistand av SOS International dersom de blir utsatt for en ulykke i utlandet.

SOS International har flest assistanser i Alpene

I vintersesongen 2017/2018 hadde SOS International mer enn 1700 skirelaterte skadesaker for nordiske reisende, hvilket er stigning på omkring 10% sammenlignet med samme periode året før. Høysesongen for skiskader lå i uke 3-11 2018, og mer enn 30 % av de samlede skiskadene skjedde i uke 7 og 8.

Dedikert skiteam på alarmsentralen

Også i år er det i ukene 3-13 etablert et dedikert "skiteam" som en del av vår oppjusterte beman­ningsplan på alarmsentralen for reiseassistanse.

Formålet med skiteamet er at vinterens transporter håndteres så smidig og effektivt som mulig uten å påvirke den øvrige driften på alarmsentralen. Teamet tar seg av all transport, det vil si de sakene hvor den reisende har behov for en annen reiseform enn den opprinnelig planlagte fra Alpene, det vil si Italia, Frankrike, Østerrike og Sveits.

topp-3-skadeland.jpg
Topp 3 skadeland
hyppigste-skader.jpg
De hyppigste skiskadene
kjonn.jpg
Skiskader fordelt på kjønn
alder.jpg
Skiskader fordelt på alder

Unngå skader på skiferien

Når du står på ski bruker du hele kroppen, men aller mest lår, bak og mage. For å få mest mulig ut av skiopplevelsen kan det være smart å forberede kroppen din på dette.

SOS Internationals fysioterapeuter gir deg her en rekke gode råd til skiferie uten skader.

Forhåndsbooking av flyseter på rutefly

SOS International har i år forhåndsbooket flere enn 330 flyseter på relevante avganger fra flyplasser i nærheten av de store skidestinasjonene i Alpene:  Innsbruck, München, Salzburg og Geneve.

Forhåndsbookingen av plasser på rutefly sikrer smidigere saksbehandling og hjemtransport for de reisende, og for kundene våre betyr det at vi har bedre styring av saksomkostningene. Ofte er disse flyplassene utsolgt, men forhåndsbookingene er for å sikre at den skadelidte ikke skal vente unødig lang tid på å bli hjemtransportert.

Forhåndsbookede ambulansefly og fokus på samtransport

I år er det også forhåndsbooket 26 ambulanse­fly, den såkalte knokkelekspressen, og skiteamet har fokus på å samtransportere pasienter.

Skiteamets koordinerende rolle og fokus på sam­transport der det er fornuftig er til stor fordel for kundene våre, fordi det reduserer kostnadene. For pasientene betyr det at de kan komme raskere og mer fleksibelt hjem etter at skaden har skjedd.

Ved samtransport blir dessuten de ledsagende legers og sykepleiernes ekspertise og tid utnyttet best mulig, fordi de da kan ta seg av flere pasienter samtidig. Ved samtransport utnytter vi med andre ord ressursene i større grad.

Få tilbud på forsikring

Med over 20 000 medlemmer i ryggen har Virke solid forhandlings kraft og fremforhandlet svært gode priser og vilkår.