Franchisekonferansen 2024

I takt eller utakt? God franchisedrift i krevende tider

Som ledere av franchisekjeder ønsker vi at samtlige franchisetakere samt omfavne en ekspansjon eller en endringsprosess med bred enighet og entusiasme. Men hvordan få til gode prosesser og suksessfulle resultater? Og ikke minst, hvordan håndtere konflikter på en god måte, som eier av konseptet?

På franchisekonferansen får du første hånds input fra ledende representanter innen franchising.

Utdrag av programmet

 • Lindex

  Læring rundt internasjonal ekspansjon

  Ved Johan Isacson, Director of franchise

 • Bodystreet og Tysk Franchiseforening

  Ekspansjon til Tyskland og internasjonal ekspansjon

  Ved Matthias Lehner

 • Däckskiftaerna

  Franchise vekst fra Sverige til Norge

  Ved Aleksander Yavuz

 • Amerikanske handelskammeret

  Hvordan etablere seg i USA

  Ved Eric Johnsen, Global franchise team leader

 • Specsavers

  Hvordan lykkes med franchising som forretningsmodell i endringstider 

  Ved Nina Kleppe, country director

 • Sunkost

  Hvordan lykkes med franchising som forretningsmodell i endringstider

  Ved Anders Kjellen, adm. dir.

 • Innkjøp og kvalitetssikring

  Innkjøp som strategisk stordriftsfordel

  Ved Peter Östlund

Norges Franchiseforening, FranchiseArkitekt og Hovedorganisasjonen Virke arrangerer den årlige Franchisekonferansen. Her samles franchisemiljøet i Norge. Vi deler også ut Norges Franchiseforenings priser.

Norges Franchiseforenings priser

Foredragsholdere

 • Johan Isacson Director of Franchise i AB Lindex

  Director of Franchise, AB Lindex

  Johan har 22 års erfaring fra den svenske Lindex kjeden, hvorav 14 år som franchise direktør med blant annet ansvar for internasjonal ekspansjon. Johan skal dele med oss erfaringen han har med å introduserer et konsept inn i nye markeder, hvordan man forbereder seg, valg av samarbeidspartnere og mulige fallgruver. Dette er en unik anledning til å få direkte læring fra en internasjonale franchisekjede 

 • Matthias Lehner

  CEO, Bodystreet

  Matthias er grunnlegger av det prisbelønte treningskjeden Bodystreet og som baserer sin suksessfulle ekspansjon på franchise. Matthias skal snakke om forutsetningen for en vellykket franchiseutvikling samt hva man må passe på hvis man vurderer ekspansjon inn i det Tyske markedet. Matthias har også lenge vært aktiv i Deutscher Franchiseverband samt i European Franchise Federation.

 • Alexander Yavuz

  VD, Däckskiftarna

  Däckskiftarna er en meget suksessfull tjenestefranchise i Sverige, som ble hedret med Franny Award – Årets Markedsfører under Franny Gallaen i Stockholm i 2022.  Däckskiftarna har utviklet en franchisekjede med stasjonære sentere for løpende dekkskift av biler og har nytt stor suksess. Lær om forretningsmodellen til selskapet og hvordan de tenker franchiseutvikling for Skandinavia.

 • Eric Johnson

  Global Franchise teams leader, US Commercial Services

  Eric Johnson er det amerikanske handelskammers representant internasjonalt innen område franchising og har bred kunnskap og bransjeekspertise når det gjelder forretningsutviklingsmuligheter for eksisterende og potensielle amerikanske franchisegivere. Eric vil snakke om hva et norsk franchisekonsept må vurdere i forbindelse med en inntreden i USA.

 • Nina Kleppe

  Country director, Specsavers

  Nina har bred erfaring innen retail og har vært leder i over 27 år, blant annet i Raise Gruppen (Nikita) og Reitan Convenience. Nå leder hun Specsavers som har stor suksess med sin franchisemodell og Nina vil dele sine erfaringer med hva som er viktig for å lykkes med franchise, i endring og vekst.

 • Anders Kjellén

  Administrerende direktør, Sunkost

  Anders tok med seg mange års erfaring fra Gresvig og XXL for å ta Sunkost  videre som en suksessrikt franchisekonsept. Han vil dele sin erfaring rundt hvilke grunnleggende funksjoner og strategier som må være på plass for å lykkes med et franchisekonsept, særlig i krevende tider.

 • Peter Östlund

  Procurement AB og FranchiseArkitekt

  Peter er ekspert på innkjøpsstrategi, innkjøpsplanlegging, forhandlinger, oppfølgning av kommersielle vilkår og kvalitetssikringer og har en solid erfaring etter 8 år i Umoe Restaurants og deres franchisekonsepter. Peter vil vise seg at innkjøp er betydelig mer enn prisforhandlinger; grunnlaget legges gjerne gjennom god analyse og planlegging i forkant.

Ansvarlige

 • Marianne Bjarstad

  Bransjeleder retail, Hovedorganisasjonen Virke

  Marianne er bransjeleder i Virke Varehandel. Hun har jobbet innenfor varehandel gjennom hele sitt yrkesliv, og har erfaring fra flere bransjer og deler av verdikjeden.

 • Sven Hars

  Styreleder, Norges Franchiseforening

  Over 25 års erfaring innen franchising innenfor store amerikanske kjeder som McDonald´s, Burger King, Esso. Jobbet som franchiserådgiver i over 6 år med en rekke bransjer innen tjenesteytende næring, B2B samt tradisjonell retail. Styreleder i Norges Franchiseforening 

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Nye regler om verneombud og arbeidsmiljøutvalg fra 1. januar 2024

  I dette webinaret blir du oppdatert på de nye lovendringene, og du får også vite hva du som arbeidsgiver er pliktig å tilby av opplæring for verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget.

 2. Innspillsmøte Kreativ næring strategi Oslo

  Hovedorganisasjonen Virke inviterer medlemmer, næringsliv og samarbeidspartnere i Oslo til et åpent innspillmøte og spør hva skal til for å løfte kreativ næring nasjonalt?

 3. ReisePULS: Hvordan planlegger nordmenn å reise i 2024?

  Velkommen til årets første Reisepuls!

 4. Nye klima- og miljøkrav i anskaffelser – hva må du kunne?

  Fra og med 1. januar 2024 vil en ny endringsforskrift skjerpe kravene for ivaretakelse av klima- og miljøhensyn i offentlige anskaffelser.

 5. Lederskap som virker – God ledelse på avstand

  I dette webinaret snakker vi med Per Kristian Haakonsen, utviklingssjef i ACAMS Airport Tower Solutions, om hvordan du kan skape en sterk bedriftskultur i en hybrid arbeidshverdag hvor mange jobbe hjemmefra eller har geografisk avstand til sin leder og andre kolleger.

Slik bruker du medlemskapet

Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene