Program 2023
-
: Kompass i ruskevær: Introduksjon ved Bernt G. Apeland
Det er ruskevær i handelen og verden vi lever i, men på Handelskonferansen skal vi sammen dele fag, inspirasjon og analyser, som hjelper oss å navigere gjennom det økonomiske gråværet. Vi kaster loss for Handelskonferansen 2023 med introduksjon ved administrerende direktør i Virke, Bernt G. Apeland.
-
: Status fra Virkes sjefanalytiker Runar Wiksnes
Runar Wiksnes gir oss en fersk analyse av handelsnæringens tilstand. Hvordan står det til etter de krevende pandemiårene, og hva sier prognosene?
-
: Britt Otterdal Myrset: Hvordan navigere i handelens perfekte storm?
Årets foredragsholder 2022, Britt Otterdal Myrset, partner i Deloitte forteller oss om de siste handelstrendene. Viser de sommerbris eller ekstremvær fremover? Hvordan forbereder forbrukeren seg og hva betyr det for deg som handelsaktør?
-
: Trendforsker Louise Byg Kongsholm: Forbrukertrender i en ny tidsånd
For å kunne håndtere fremtidens markedskrefter bør vi kjenne og forstå de. Å være oppdatert på forbruketrender kan være en drivkraft for å utvikle nye produkter som skaper gåsehud.
Louise Byg Kongsholm er forsker fra trendbyrået Pej-gruppen i Danmark, og gir oss en oppdatering på tidsånd, trender og forbruk i en brytningstid i global kontekst.
-
: Pause
-
: Lansering av konjunkturrapporten og Handelsrapporten 2023-2024
Sjeføkonom i Virke, Lars Eivind Haartveit, legger frem konjunkturrapporten og prognosene for tiden fremover. Leder for analyse, Linn Bredesen, gir deg høydepunktene fra den rykende ferske Handelsrapporten, og sjefanalytiker Runar Wiksnes veileder oss gjennom det hele.
-
: Raymond Gabrielsen i Byggmakker og Erik Skjærstadi Musti Norge: Fysiske butikker i dagens tidsånd
Fremtidens butikk: Medlemmene våre tar tak i utfordringene på ulike måter. Noen oppretter flere fysiske butikker, noen endrer butikkenes funksjon mens andre blir heldigitale. Hva ligger bak disse avgjørelsene? Raymond Gabrielsen, direktør forretningsutvikling i Kesko Norge (Byggmakker) og Erik Skjærstad, administrerende direktør i Musti Norge deler sine erfaringer.
-
: Lost in translation – Fremtidens miljøkrav
Fra 2024 økes kravet til bærekraftsrapportering, i tillegg til nye og tøffere krav på både produktdesign, emballasje og virksomheters bidrag til avfallshåndtering. Hva skal ledere i handelen gjøre for å sikre at de er kompatible?
I juni var fristen for å rapportere på åpenhetsloven for virksomheter. Hvordan har det gått, og hva har det kostet? Snart kommer EUs åpenhetslov: Corporate Social Due Diligence (CSDD). Hvordan skiller den seg fra den norske, og kan vi sette en AI til å gjøre åpenhetsvurderingen for oss?
-
Panelsamtale: Åpenhetsloven 2.0
Blir det noe penger igjen til grønn omstiling? Bør Norge dilte etter EU, eller gå foran? Dette er spørsmål som skal diskueres i panelsamtalen mellom advokat i Virke, Anders Aasland Kittelsen, Kristina Overn Krohn fra Deloitte Norge, direktør for bærekraft og samfunnsoppdrag i Ahlsell Norge, Elisa Gasperini og CEO i Wilfa, Morten Hoff.
Samtale ledet av Tord Dale, bærekraftsjef i Virke.
I løpet av året vedtar EU sin versjon av den norske åpenhetsloven. Hvilken lov må da norske virksomheter forholde seg til, hva skiller EUs Corporate Social Due Dilligence og den norske åpenhetsloven. Og kan vi ikke bare få en KI til å gjøre jobben for oss?
-
Panelsamtale: Bærekraftsrapportering – hvordan være forenlig?
Samtale ledet av Tord Dale, bærekraftsjef i Virke mellom Magnus Nikkarinen, næringspolitisk ekspert Svensk Handel, Camilla H. Pedersen, Country Manager Lindex og Linda Frid Andresen, adm. Dir./General Manager.
Corporate Sustainable Reporting Directive, Emballasjeforordning og økodesignforordning? Fra 2024 økes kravet til bærekraftsrapportering, i tillegg kommer det nye og tøffere krav. Hva skal ledere i handelen gjøre for å sikre at de er kompatible? Hva gjør Virke for å sikre at bedriftene har noe penger igjen til å faktisk gjennomføre det grønne skiftet.
-
: Myndighetskontakt i St1 Norge Wilhelm Kiil Rød:
Norge styrer mot et kraftunderskudd, og det er behov for mer nett og mer kraft. Hvorfor er vi der vi er? Og hvordan kommer vi oss videre?
-
: Lunsj
-
: Dr. Morten Goodwin: Hvordan påvirker kunstig intelligens verden vi lever i?
Professor ved UiA og nestleder for Centre for Artificial Intelligence Research Dr. Morten Goodwin
-
: Karianne Lien Sundahl: Hvordan lykkes med AI?
Leder for data og kunstig intelligens i Storebrand, Karianne Lien Sundahl, deler de fire viktigste faktorene som må til for å lykkes med AI.
-
: Bram Timmermans og Ingrid Amundsen: Hva er datadrevne økosystemer, og hvordan bruke dem?
Professor ved Department of Strategy and Management ved NHH, Bram Professor ved Department of Strategy and Management ved NHH, Bram Timmermans og Ingrid Amundsen, Markedsdirektør Coop Norge SA sparrer om hvordan bruk og deling av data kan, og enda ikke kan, drive butikken framover. Er det så enkelt?
-
: Petter Hellevik: Hvordan bruke kunstig intelligens som konkurransefortrinn?
Produktsjef hos ZIZR, Petter Hellevik, snakker om hvordan KI kan benyttes som konkurransefortrinn; både i arbeidet med bærekraft og ved automatisering og forbedring av prosesser.
-
: Pause
-
: Statistikksjef i NAV, Ulf Andersen: Utenforskap i den norske velferdsmodellen
Der mange i dag har fokus på rekruttering av morgendagens kompetanse, er det også viktig for arbeidsgivere å forstå nærmere hvordan man skaper et inkluderende arbeidsliv der alle har en naturlig plass.
Et bærekraftig arbeidsliv handler om å sørge for anstendige arbeidsforhold, likestilling og inkludering. Statistikksjef i NAV, Ulf Andersen, gir oss noen refleksjoner om utenforskap i den norske velferdsmodellen.
-
: Harald Eia: Hva gjør Norge til et av verdenshistoriens beste land?
Komiker og sosiolog, Harald Eia, røper noen av hemmelighetene som gjør Norge til et av verdenshistoriens beste land.
-
: Panelsamtale: Et skråblikk på fremtidens arbeidsliv – hvem skal ut, eller skal vi åpne døren for å få flere inn?
Samtale mellom Co-founder & CEO i Equality Check Marie Louise Sunde, daglig leder i Catalysts Lisa Cooper og Tone Liljeroth, Fagsjef arbeidsliv i Virke. De reflekterer rundt utenforskap i den norske velferdsmodellen og hvordan vi kan jobbe med mangfold, inkludering og tilhørighet.
Samtalen ledes av Ryan Hustuft, fagrådgiver arbeidsliv i Virke.
Hvordan skal vi skape et inkluderende arbeidsliv der alle har en naturlig plass? Handelen skal være for alle, og sammen må vi gjøre aktive grep for å sikre mest mulig inkludering og åpenhet. Det er viktig for den enkelte, men også for bærekraften i velferdsmodellen vår.
-
Mimoun Kandrouch: Hør hans historie!
Mimoun Kandrouch på MENY Drøbak City levde tidligere et liv med rus og kriminalitet. Gjennom utdanningen i fengselet kom han i kontakt med en lærer som anbefalte han jobb i MENY, en mulighet han grep med begge hender. I 2022 meldte han seg på NM for lærlinger i Sjømathandler og ble blant topp tre beste.
-
: Kristian Klavenes: Fremtidens kundereise
Alt starter med å ha kontroll på egen kunde – og gjøre seg uavhengige av BigTechs og på den måten ruste seg for internasjonal konkurranse og derigjennom skape grunnlaget for eksport av både retail og teknologi
Ved Kristian Klavenes Co-founder & CMO at Aera Payment & Identification
-
: TikTok-ekspert Carina Elise Godou: Hvordan utnytte en av Norges mest brukte SoMe-kanaler?
Norges fremste TikTok ekspert, Carina Elise Godou, gir oss sine refleksjoner på bruk av TikTok som en salgskanal, og vi utfordrer tilbake: Hva skjer etter Tiktok?
TikTok er nå er blant de fem mest brukte sosiale mediene i Norge. 1.2 millioner nordmenn over 18 år sier de har registrerte brukere på TikTok – noe som tilsvarer 30 % av den voksne befolkningen. Til sammenligning svarte bare 14 % at de hadde TikTok i 2020. Nordmenn er ivrige brukere av sosiale medier og er åpne for å prøve nye kanaler.
-
: Arne Røed-Simonsen: Globale sikkerhetsutfordringer – krevende navigasjon i et vanskelig farvann
Innlegg ved Arne Røed-Simonsen fra Næringslivets Sikkerhetsråd. Mer informasjon kommer.
-
: Torgeir Waterhouse: Datasikkerhet – har du kontroll?
Hvis IT-sikkerhet er for viktig til å overlate til sikkerhetsfolk, er det da utviklerne, markedsførerne og ledelsen som skal ta ansvaret mens vi venter på beskjed fra Brussel, Regjeringskvartalet eller Stortinget? Innlegg av rådgiver i Otte, Torgeir Waterhouse.
Begrepet datasikkerhet er blitt allemannseie, datalekasjer er dagligdagse, Putin angriper verden, regjeringen reduserer antall studieplasser innen IT, og TikTok har blitt en preferert kommunikasjonskanal. I en slik hverdag – klarer vi å ta IT-sikkerhet på alvor i daglig drift?
-
: Avslutning