Treningskonferansen 2023

Det er ingen planlagte datoer for dette kurset.

Se vår kursoversikt for andre aktuelle kurs.

Ikke gå glipp av årets treningskonferanse. Her vil du få unik innsikt rundt bransjens muligheter nå og i fremtiden, hvordan man sammen kan bli enda bedre og en rekke motiverende foredrag fra store profiler innenfor trening- og idrettsverden. Sist, men ikke minst er dette en unik møteplass for treningsbransjen!

Sosial sammenkomst

Etter Treningskonferansen inviterer vi til en sosial sammenkomst med middag, meld deg på her

(Det vil være mulig å delta her, samt ta fly/tog/bil hjem på kvelden)

Program

 • : Velkommen

  Ved Mads Kaggestad

 • : Introduksjon av bransjeleder og tanker om veien videre

  Ved Morten Mørland

 • : Tall fra treningsrapporten

  Ved Anna Cornelia Torp, rådgiver analyse i Virke

 • : Det store makrobildet

  Ved Linn Bredesen, leder analyse i Virke

  Hvordan påvirkes treningssenterbransjen av makrotrendene i samfunnet og hvordan ser utsiktene ut i tiden som kommer?

 • : Praktisk innføring i FitCert

  Ved Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen, daglig leder i Sprek trening

  Hva kan FitCert brukes til, og hvorfor bør du som senter FitCertifiseres?

  Anne Sigrid hjelper deg slik at du kan gjøre det første steget i sertifiseringen!

 • : Pause

  Kaffe og frukt

 • : Motivasjon og tanker om trening og folkehelse

  Ved Dag Otto Lauritzen

  Dag Otto Lauritzen har selv vært en del av treningsbransjen for en del år tilbake, og nå kommer han for å motivere bransjen og fortelle om viktigheten av å jobbe sammen for å oppnå resultater!

 • : Excite your audience

  Ved Thomas Johannessen, CEO i RetailX AS

  RetailX er eksperter på konvertering av kundeinnsikt til økt lønnsomhet, og betjener over 300 kjøpesentre og detaljhandelskjeder. Selskapet har dedikert de siste to årene på å utvikle en skreddersydd løsning tilpasset treningsbransjen. Thomas vil presentere løsningen, dele erfaringer, resultater og interessante funn fra en omfattende pilotfase.

 • : Lunsj

 • : Trening som medisin og treningsbransjens rolle som folkehelseaktør

  Ved Ole Petter Hjelle

  Det er godt dokumentert gjennom forskning at trening er den beste medisinen vi har, både for å forebygge og behandle nærmere 30 forskjellige kroniske sykdommer som rammer oss nordmenn. Så godt som alle vet at trening er bra for fysisk og mental helse, livskvalitet og hverdagsfunksjon. Til tross for dette er nærmere 75 % av nordmenn definert som inaktive. Det er et paradoks at vi i dag, mer en noensinne, vet hvor viktig fysisk aktivitet er for helsen vår samtidig som de aller fleste av oss beveger oss mindre og mindre. Og i helsevesenet og samfunnet generelt er viktigheten av trening som medisin både undervurdert og underkommunisert. Ole Petter vil snakke om hvordan vi i framtiden må forebygge mer, for å behandle mindre, og hvordan treningsbransjen kan ta initiativ som en folkehelseaktør i dette arbeidet.

 • : Paneldebatt - Grønn resept

  Ordstyrer Morten Mørland

  Med
  Erlend Svardal Bøe, stortingsrepresentant, H
  Morten Hellevang, styreleder
  Lis Pedersen Strøm

 • : Kunstig intelligens, potensial og utviklingstrekk

  Ved Michael Fridman, Partner i InFuture

  Bruksområder og eksempler fra både norske og internasjonale aktører. Hvordan komme i gang med bruk av kunstig intelligens

 • : Pause

  Smoothie og kaker

 • : Teamarbeid i med og motgang- hvordan bli best til å lede i ulike tider, og få det beste ut av hverandre

  Ved Marit Breivik

  Hvordan kan du få dine ansatte til å fungere optimalt ut fra den enkeltes kapasitet og forutsetninger? Hva kan treningsbransjen lære av toppidretten rundt det å jobbe sammen mot felles mål i et konkurranse fellesskap?
  Marit Breivik var landslagstrener for håndballandslaget fra 1994-2009, hvor hun i perioden tok 13 mesterskapsmedaljer. I 2001, 2004, 2006 og 2008 ble hun kåret til årets trener på Idrettsgallaen, mens hun i 2023 mottok Idrettsgallaens hederspris. Hun har også jobbet i en årrekke som "Coach" i Olympiatoppen samtidig som hun er en anerkjent foredragsholder innenfor temaer som lagspill, samarbeid og motivasjon.

 • : Bruk av AI i treningsbransjen

  Ved Arnulf Refsnes, CEO i Naardic Training

  Naardic har utviklet et videokonferansesystem for trening som tar i bruk computervision og AI for å gjøre treningen mer engasjerende. Arnulf Refsnes viser hvordan det fungerer i praksis og litt om videre utvikling av systemet.
 • : Avslutning

  Avslutning med loddtrekning/premier

 • : Sosial sammenkomst

  Qicraft, BRP og Collectia inviterer til middag på Girotondo på Youngstorget, meld deg på her

  (Det vil være mulig å delta her, samt ta fly/tog/bil hjem på kvelden)

Konferansier

 • Mads Kaggestad

  Tidligere proffsyklist, men de aller fleste er nok mest vant til å høre stemmen hans, både gjennom podkasten_hjernesterk og ikke minst som TV2 Sportens ekspertkommentator under flere av verdens største sykkelløp.

Foredragsholdere

 • Morten Mørland

  Bransjeleder aktiv helse, Hovedorganisasjonen Virke

  Morten jobber som bransjeleder for Aktiv Helse i Virke. Morten kjenner trening- og helsebransjen godt etter lang karriere i toppidretten, samt arbeid både med topp og bredde i trening- og ernæringsbransjen. Tidligere har Morten jobbet i Olympiatoppen og Sunn Idrett hvor det å skape gode felleskap som jobber om et felles mål har vært en av hans styrker.

 • Anna Cornelia Torp

  Rådgiver analyse, Hovedorganisasjonen Virke

  Anna Cornelia jobber som rådgiver innen analyse og bransjeutvikling i Virke. Hun jobber bredt med kvantitative innsiktsarbeid og analyser.

 • Linn Bredesen

  Leder analyse, Hovedorganisasjonen Virke

  Linn er leder for analyseavdelingen i Virke. Avdelingen lager prognoser, rapporter og indekser for Virkes bransjer.

 • Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen

  Daglig leder, Sprek trening

  Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen er daglig leder i Sprek trening, men også styrets representant i Europe Active. Her har hun i flere år jobbet med standarder for bransjen.

 • Dag Otto Lauritzen

  Dag Otto Lauritzen har selv vært en del av treningsbransjen for en del år tilbake, og nå kommer han for å motivere bransjen og fortelle om viktigheten av å jobben sammen for å oppnå resultater!

 • Thomas Johannessen

  CEO, RetailX AS
 • Ole Petter Hjelle

  Ole Petter Hjelle er kjent som "treningslegen" og en eminent foredragsholder. Han har også skrevet bok og driver podcast med samme navn, nemlig "Hjernesterk"

 • Lis Pedersen Strøm

  Seniorrådgiver og universitetslektor

  Etter 13 år som markedsdirektør i Sats og 14 år som adm. direktør i Roede er Lis nå universitetslektor ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap på NIH og seniorrådgiver i Sunne kommuner - WHOs norske nettverk.

 • Erlend Svardal Bøe

  Stortingsrepresentant , Høyre
 • Morten Hellevang

  Fitness Group Nordic (EVO)
 • Michael Fridman

  Partner, InFuture
 • Marit Breivik

  Marit Breivik var landslagstrener for håndballandslaget fra 1994-2009, hvor hun i perioden tok 13 mesterskapsmedaljer. I 2001, 2004, 2006 og 2008 ble hun kåret til årets trener på Idrettsgallaen, mens hun i 2023 mottok Idrettsgallaens hederspris. Hun har også jobbet i en årrekke som "Coach" i Olympiatoppen samtidig som hun er en anerkjent foredragsholder innenfor temaer som lagspill, samarbeid og motivasjon.

 • Arnulf Refsnes

  CEO, Naardic Training

Ansvarlige

 • Direktør medlemsengasjement, Hovedorganisasjonen Virke
 • Bransjeleder aktiv helse, Hovedorganisasjonen Virke
 • Styremedlem Aktiv Helse

Aktiv helse

Aktiv helse i Virke er et bransjefelleskap som organiserer medlemmer innen trening, behandling, pre- og rehabilitering og kostholdsveiledning. Medlemmene våre er kompetansebedrifter som blant annet tilbyr gruppetimer av høy kvalitet og faglig treningsveiledning / personlig trening. Dette er virksomheter som aktiviserer og veileder mer enn 20 prosent av den norske befolkningen.

Mer om Aktiv helse i Virke

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

 2. Onlinekurs - Grunnkurs i arbeidsmiljø

  Vi gir deg en grunnleggende innføring i regelverket, arbeidsmiljøfaktorer, aktørene i arbeidsmiljøarbeidet, arbeidsmåter innen HMS og sykefraværsoppfølging.

 3. Onlinekurs - Prosjektledelse

  Bli en god prosjektleder! Få trening i metoder som sikrer godt samspill og gjennomføringskraft i prosjekter.

 4. Onlinekurs Lovpålagt HMS-kurs for øverste leder

  Arbeidsgiver må ha kunnskap om hvilke HMS-krav som gjelder, hva som skal til for å få et godt arbeidsmiljø og hvordan det skal arbeides systematisk med HMS i virksomheten.

Slik bruker du medlemskapet

Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene