Kompetitive forhandlinger – Slik møter du tøffe taktikker og krevende motparter

Gruppe med mennesker der to tar hverandre i hånden

Dette kurset gir deg oppskriften på en enkel og effektiv metode for å endre spillet fra en slitsom styrkeprøve om hvem som skal vinne, til et smidig samarbeid for å finne løsninger som gagner begge.

Har du opplevd motparter som stiller urimelige krav og nekter å fire? Har du investert store mentale og økonomiske ressurser i en langvarig forhandling, bare for å oppleve at motparten krever ytterligere innrømmelser av deg når du trodde avtalen var i havn? Har du blitt frustrert etter vanskelige og kompetitive forhandlinger og tenkt at det må finnes en bedre vei? Da er dette kurset for deg.

I dette kurset tar vi for oss typiske trekk ved tøffe taktikker og krevende motparter i forhandlinger. Du blir kjent med effektive teknikker for å nøytralisere effekten av de vanligste tøffe taktikker og blir trent i en praktisk og virkningsfull metode for å endre spillet fra konkurranse til samarbeid. 

Læringsmål. Ved å delta på dette kurset vil du

 • Kjenne de viktigste tøffe taktikker i forhandlinger 
 • Kjenne viktige metoder for å nøytralisere effekten av dem
 • Ha trent deg i en praktisk metode for å endre spillet fra konkurranse til samarbeid   

Emner som gjennomgås

 • Forhandlinger – strategi og taktikk
 • Topp ti tøffe taktikker
 • Hvordan nøytralisere effekten av sentrale tøffe taktikker
 • Hvordan forandre spillet fra konkurranse til samarbeid  
 • Taktikk og etikk

Kursform

Kurset følger en erfaringsbasert undervisningsmetode, med rollespill, praktiske oppgaver og diskusjoner i grupper og plenum. Kurset egner seg best for inntil 30 deltakere.

Kursholder

Sverre Blandhol er professor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo og arbeider med kontraktsrett, tvisteløsning, forhandlinger og etikk. Han har bred praktisk erfaring fra arbeid som advokat og mekler. Blandhols seneste bok er Konfliktanalyse (Fagbokforlaget 2014). Blandhol er kjent som en meget engasjerende og dyktig kursleder som jevnlig holder kurs og foredrag for private og offentlige virksomheter.

 

Les mer

Hvem bør delta?

Dette kurset egner seg for alle som forhandler som del av sine arbeidsoppgaver, enten man har mye eller lite erfaring, og som ønsker å utvikle seg som forhandler. Ledere, ansatte med innkjøps- eller salgsansvar, HR-medarbeidere og tillitsvalgte, samt alle andre som forhandler, vil ha nytte av kurset.

Les mer

Praktisk informasjon

Deltakeravgiften dekker full bevertning.

 • Morgen: Kaffe/te og frukt
 • Formiddag: Lunsjbuffet 
 • Ettermiddag: Kaffe/te og kake

Adresse:  Hovedorganisasjonen Virke på Solli Plass i 7. etasje.
Henrik Ibsens gate 90, 0230 Oslo

Mer om Virke kurs

Les mer