Presentasjon uten panikk = god presentasjonsteknikk

Dette kurset bygger på retorikk, mentaltrening og erfaring som foredragsholder.

Du er litt stresset. Du har fått beskjed eller blitt bedt om å holde foredrag. Hvordan lager jeg så et godt foredrag så mottakerne lytter og blir overbevist? Hva skal jeg gjøre for å hindre at jeg blir nervøs? Alt dette lærer du om  på dette kurset i presentasjonsteknikk.

De teknikkene du lærer her kan du bruke i mange sammenhenger. Om du skal presentere en salgspresentasjon, et salgsresultat, et rapportresultat eller et tema du eller din virksomhet er opptatt av, vil dette kurset være nyttig. Forsamlingen kan variere fra noen få personer i et møte til en stort publikum.

Kurset bygger på retorikk, mentaltrening og erfaring som foredragsholder. I retorikken legger vi opp til å både skape relasjon/ «forføre» ditt publikum med argumentasjon og god forberedelse. Mentaltrening gir deg teknikker for å roe ned stresset før og på scenen.  Erfaring gir deg gode råd og tips.

Kursdeltaker

Veldig motiverende og inspirerende kurs. Fra å grue meg til å holde presentasjon har jeg nå begynt å glede meg! Takk!

Kursdeltaker

Innhold

 • Skap ditt ethos - Hvordan få publikum til å ville lytte til akkurat deg
 • Relasjon som virkemiddel for overtalelse - Hvordan oppnå best relasjon til publikum
 • Retorikk-  hvordan «forføre» sitt publikum med pathos 
 • Argumentasjon med logos 
 • Retoriske virkemidler 
 • Struktur for presentasjonen
 • Mentaltrening
 • Praktisk trening i små grupper

Utbytte og læringsmål

 • Deg som presentatør

Du blir mer bevisst din styrker og svakheter i presentasjonen og du lærer deg teknikker for å bedre verbal kommunikasjon og non- verbal kommunikasjon som kroppsspråk stemmeleie, tonefall,  variasjon etc. Mentaltrening for å roe ned stresset og motivere deg til å holde presentasjonen. Gode tilbakemeldinger vil gi deg mer selvtillit i presentasjonssituasjonen

 • Deg som «publikumsforfører» og selger av et budskap

Du lærer hva som skal til for å «forføre ditt publikum, skape den nødvendige relasjonen for å «selge « et budskap til ditt publikum. Du lærer kommunikasjonsteknikker

 • Deg som retoriker med argumenter som slår

Du vil lære deg argumentasjonsteknikk, hvordan bygger du opp presentasjonen og en stram struktur for presentasjonen Du vil lære deg flere retoriske grep for å mestre kunsten å  overtale.  Vi vil snakke om forskjellige presentasjonsverktøy i forhold til antall publikum. Vi trener i praksis på et tema , eller en presentasjon som du skal holde senere. Du vil oppleve å få gjennomslagskraft og styrke i din presentasjon.

Kursform

Kunnskap, refleksjon, erfaringsdeling og praktisk trening

Kursholder

Ingrid Braate Prillard fra Klokt Sagt har ca. 20 års kommunikasjonsfaglig erfaring. Hun har arbeidet med strategisk kommunikasjon i både private og offentlige virksomheter, både som leder og ansatt. Flere samfunnstopper og ledere i norsk næringsliv har benyttet seg av Ingrids kommunikasjonsfaglige råd.

Ingrid er også sertifisert mentaltrener med en master i NLP(Nevrolingvistisk programmering). Av utdannelse har hun, journalistikk, sosiologi med psykologi, markedsføringsledelse, retorikk, kommunikasjon, ledelse, consulting

Les mer

Hvem passer programmet for?

Alle, ledere og ansatte som ønsker å bli bedre til å presentere. Deltakerne velger på forhånd et aktuelt tema, eller en konkret presentasjon de skal holde som de vil jobbe med under kurset. Det gjør kurset relevant for deltakernes hverdag på jobben.

 

Les mer

Praktisk informasjon

Deltakeravgiften dekker full bevertning.

 • Morgen: Kaffe/te og frukt
 • Formiddag: Lunsjbuffet 
 • Ettermiddag: Kaffe/te og kake

Kurset holdes hos Hovedorganisasjonen Virke på Solli Plass i 7. etasje.
Henrik Ibsens gate 90, 0230 Oslo

Om Virke kurs

Les mer