Fullt hus på IA-møte

Publisert:

Fredag var det fullt hus hos Virke da medlemmene ble invitert for å høre om endringene som kommer som følge av at regjeringen, Virke og de andre partene i arbeidslivet signerte en ny IA-avtale forrige uke.

- Hovedinntrykket mitt er at det er stor entusiasme blant våre medlemmer for de endringene og forenklingene som nå er gjort. Dette vil føre til økt trykk på sykefraværsarbeidet og mer inkludering i arbeidslivet, spår Inger Lise Blyverket, leder for Arbeidslivspolitikk i Virke.

Det vil på våren og høsten bli arrangert liknende informasjonsmøter rundt om i hele landet slik at alle medlemmene skal få god kjennskap til endringene som nå vil gjennomføres.

- Hovedpoenget med slike informasjonsmøter er selvsagt at alle skal være oppdatert på hva som er gjeldende regelverk, men det er også viktig for oss å få synliggjort at det nå er lettere for alle virksomheter å tegne IA-avtale. Jeg tror vi kan forvente oss økt etterspørsel fra virksomhetene i privat sektor etter IA-avtale og IA-avtalens virkemidler, sier Blyverket.

Her finner du en oversikt over endringene i regelverket for oppfølging av sykmeldte.