Gi en sjanse!

Publisert:

24. 300 unge under 30 år står utenfor arbeidslivet og trenger bistand for å komme i gang. Virke og de andre arbeidslivsorganisasjonene står sammen og oppfordrer deg til å gi en sjanse til en av disse ungdommene.

- Arbeidsgivere som gir en sjanse til en ungdom som står utenfor arbeidslivet kan få en dyktig medarbeider med et helt unikt perspektiv, sier

Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke

Unge som går lenge arbeidsledige på grunn av sykdom eller andre hindringer er spesielt utsatt for å falle helt utenfor arbeidslivet. De risikerer å miste troen på seg selv og evnen til å fungere godt i arbeidslivet. Jo lengere de går ledige, jo vanskeligere blir det å komme inn i jobb. Samtidig kan det oppleves risikofylt for en arbeidsgiver å satse på en kandidat med hull i CV-en eller andre utfordringer.

Myndighetene tilbyr støtte som gjør det enklere og tryggere for deg som arbeidsgiver å åpne dørene.

Mange av Virkes medlemmer har allerede god erfaring med å rekruttere ungdommer som har slitt med å komme ut i jobb. I løpet av de neste ukene kommer vi til å dele erfaringene til tre av våre medlemmer på Virke-bloggen der de forteller om hvordan og hvorfor de lykkes med å ta imot ungdommer. Det første innlegget er fra daglig leder på sykehjemmet Sagenehjemmet, som forteller om hvordan de satser målrettet mot ungdom en del av en det langsiktige rekrutteringsarbeidet til helsefaget.