Markedsføring og kundepleie over telefon fortsatt lovlig

Publisert:

Endringer i markedsføringsloven er av stor betydning for de fleste bedrifter i Norge. Ny markedsføringslov medfører fullt gjennomslag for Virke sine synspunkter.

Smilende jente i telefonen
Callsentrene representerer mange arbeidsplasser over hele landet, spesielt for ungdom. Nå har Virke fått gjennomslag slik at mange av disse arbeidsplassene beholdes.

– En utrolig viktig seier for både næringsliv og forbruker, sier Stein Johnsen, direktør for Virke Service.

  • Regjeringens forslag om å forby telefonmarkedsføring i eksisterende kundeforhold har Stortingskomiteen fjernet.
  • Det blir forbud mot å rette telefonmarkedsføring til forbrukere fra skjult telefonnummer og fra telefonnummer som ikke er registrert og søkbart i nummeropplysningstjenestene.
  • Det blir forbud mot at en næringsaktør kan innhente aksept fra forbruker om å bli kontaktet av mange næringsaktører.

Virke har jobbet intenst i over to år for å få gehør for at det i Norge fortsatt skal være tillatt ved hjelp av telefonen å kontakte eksisterende kunder for å tilby bedre tjenester.

Stein Johnsen, direktør for Virke service, som organiserer callsenterbransjen er svært fornøyd med Virkes gjennomslag.

Callsentrene representerer mange arbeidsplasser over hele landet, spesielt for ungdom. Johnsen mener det er viktig at stortingskomiteen lyttet til dette, og sier den nye loven også vil gjøre det lettere å få bukt med useriøse aktører i bransjen:

−At en samlet Stortingskomité har lyttet til Virke og endret regjeringens forslag har vært svært viktig, og medfører at vi nå får en klar og god markedsføringslov som gjør det langt lettere å slå ned på useriøsitet. Dermed kan man nå kvitte seg med virksomheter som genererer klager og samtidig fremme og utvikle seriøst næringsliv som utvikler nye gode arbeidsplasser, særlig blant ungdom, i distriktene og gir gode tilbud til forbruker, avslutter Johnsen.

I arbeidet har Virke hatt et svært godt samarbeid med Handel og Kontor i LO, som har vært helt enig i Virkes synspunkter.

Les saken i DN her.