Virkeadvokatene

Virkeadvokatene er et av Norges ledende advokatmiljøer innenfor sine satsingsområder. Over 20 advokater jobber hver dag for å finne de beste løsningene for Virkes medlemmer.

Virkeadvokatene jobber tett på medlemmene og har god bransjekunnskap. Vi har erfaring fra private advokatfirmaer, domstolene og departementer.

  • Virkeadvokatene sitter i en rekke nemnder og utvalg, og oppnevnes jevnlig i lovutvalg.
  • Virkeadvokatene påtar seg prosedyreoppdrag for alle rettsinstanser. 80 prosent av rettssakene er innenfor arbeidsrettslige områder og 20 prosent innenfor forretningsjuridiske områder.
  • Virkeadvokatenes hovedformål er å være medlemmenes foretrukne juridiske rådgiver.

Miljøet består av en arbeidsrettslig og en forretningsjuridisk avdeling.

 

Arbeidsrett

Arbeidsrettsavdelingen(AR) består av 15 erfarne advokater og en advokatassistent. Advokatene er typisk rekruttert fra advokatfirmaer, domstolene og departementer.

Vi har spisskompetanse på alle typer arbeidsrettslige problemstillinger, både innen individuell og kollektiv arbeidsrett.
Vi gir juridisk rådgivning og tar advokat- og prosessoppdrag for våre medlemmer.

Vi holder mange kurs, både åpne og mer skreddersydde, bedriftsinterne kurs.
Advokatene bidrar også inn i tarifforhandlinger, nettverk og lederutvikling.

Advokatene og vår kompetanse er nærmere presentert her

Les mer

Forretningsjuridisk

Forretningsjuridisk avdeling består av 6 erfarne advokater som er rekruttert fra blant annet større advokatfirmaer og domstolene. Vi bygger og utvikler kompetanse etter medlemmenes behov. Vi har hovedfokus og spesialkompetanse innenfor områdene kontraktsrett, husleie, offentlige anskaffelser, kjøpsrett, markedsføringsrett, selskapsrett, konkurranserett, immaterialrett, personvern og tvisteløsning/prosess.

Vi gir juridisk rådgivning, tar advokatoppdrag og prosessoppdrag for våre medlemmer. Vi holder mange kurs, både åpne kurs og bedriftsinterne kurs.

Forretningsadvokatene og vår kompetanse er nærmere presentert her

Les mer