Kitch'n vinner av Handelsprisen 2016

Publisert:

​Kjøkkenkjeden Kitch'n ble onsdag kåret til årets handelsbedrift i 2016, etter en imponerende vekst- og lønnsomhetsstatistikk de siste årene.

Administrerende direktør Odd Sverre Arnøy mottar Handelsprisen for Kitch'n fra Vibeke Madsen, administrerende direktør i Virke.

Prisen ble tildelt administrerende direktør Odd

Sverre Arnøy

på Virkes Handelskonferanse i Oslo.

Kitch'n var i tøff konkurransen med Kiwi og Komplett, men stakk til slutt av med seieren. Juryen la vekt på at kjeden har vist stor evne til innovasjon, har et tidsaktuelt konsept og en effektiv strategi.

– Dette er en bedrift som kan vise til kvalitet og kontroll i alle ledd av driften. Kjøkkenvarer kan være utfordrende, fordi det selges i så mange forskjellige typer butikker, men Kitch'n har klart å vokse og levere imponerende gode resultater år etter år, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.

Hun peker på at kjeden hadde en gjennomsnittlig årlig vekst på 37 % i perioden 2011 til 2015, noe som gjør de til en klar ener i sin bransje.

Årets viktigste pris for handelsbransjen

Handelsprisen, som årlig deles ut på Virkes Handelskonferanse, går til en handelsbedrift som over tid har utmerket seg særlig. Prisen skal synliggjøre suksesshistoriene i norsk handel. Alle de nominerte selskapene representerer vekst- og lønnsomhetsvinnere innen sine bransjer.

Nominasjonen bygger på en totalvurdering av aktuelle selskaper, basert på krav til vekst i omsetningen i kombinasjon med lønnsomhet over tid. I tillegg er det lagt vekt på virksomhetens omdømme og dens evne til å være en ledestjerne for andre handelsselskaper. Handelskonsepter med en omsetning under 50 mill. kr og/eller mindre enn tre års drift er ikke med i vurderingen.

Årets jury har bestått av:

-Frode Finsrud, Daglig leder i Cappa

-Sverre Flåskjer, Managing Partner i Herkules Capital

-Grete Lekven, Leder for Handel, Storkunder og Internasjonal i DNB

-Reidar Mueller, Partner i Varde Hartmark Consulting

-Ole Martin Evensmo, Redaktør i netthandel.no

-Anders Askevold, Leder i GS1 Smart Centre/seniorrådgiver GS1 Norway

-Gisle Sveva, Managing Director i Visma Retail AS

-Erik Fagerlid, Partner i PA Consulting Group