Virke og reiselivsbedrifter på statsbesøk i Argentina

Publisert:

f.v: Jan Sortland fra Norwegian Adventures, Cathrine Jahnsen fra Virke, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og Wiggo Andersen fra Temareiser Fredrikstad.

Virke deltok i statsbesøket til Argentina med flere reiselivsbedrifter, der både frihandelsavtale og bærekraftig turisme stod sentralt.

Det er en økt positivitet blant næringslivet i Argentina etter flere tunge år, nå vurderer norske bedrifter nye investeringer og etablering igjen i landet. En positive utvikling for næringslivet gir også større muligheter for argentinske turister til Norge, Jan Sortland i Norwegian Adventures viser til flere nye og interessante kontakter.

- Vi ser store muligheter for å vise flere norske turister den kulturskatten Argentina er. Her finnes det virkelig noe for alle, sa Wiggo Andersen i Temareiser Fredrikstad.

Turisme er i dag Argentinas fjerde største sektor og bærekraftig turisme er et tydelig satsningsområde for fremtiden.

Røe Isaksen inviterte til økt samarbeid

Norges nye nærings-, industri- og turistminister Torbjørn Røe Isaksen åpnet både den offisielle delen og turismeseminaret. - Vi er her for å øke handelen, og frihandelsavtalen er et viktig middel, sa Isaksen under besøket.

Videre inviterte ministeren til økt samarbeid og en felles satsning på bærekraftig turisme med muligheter for utvikling og grønne arbeidsplasser.

I forbindelse med de pågående frihandelsforhandlingene mellom EFTA og MERCOSUR er henholdsvis. Norge og Argentina de tilretteleggende partner, basert på det gode og lange samarbeidet landene har, er det positivitet for forhandlingene.