Personvern og informasjonskapsler (Cookies)

Publisert:

Vi i Virke lagrer informasjon om deg og datamaskinen din i informasjonskapsler i nettleseren din når du bruker våre tjenester. Informasjon du selv legger inn kan knyttes til din brukerprofil, og når du gjør det, lagres også IP-adressen til maskinen du bruker. I tillegg lagres annen informasjon, for eksempel tidspunktet, slik at vi kan sjekke når du var pålogget sist og justere vår tjeneste deretter.

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Dette gjør vi også for å kunne måle aktiviteten på sidene våre og ta ut verdifull statistikk både hva angår lesertall, skjermoppløsning, hvilke enheter leserne våre leser virke.no på, hvor de kom fra etc. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Dersom du ikke vil at dine data skal registreres med dette verktøyet, kan du laste ned nettlesertillegget Google Analytics Opt-out.

Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-post funksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

Kurssystem

Når du melder deg på kurs og arrangementer ber vi deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, jobbtelefon, stilling og fakturaadresse. Med unntak av navn og organisasjon, som vil bli publisert på deltakerlister, deles opplysninger ikke med andre. Disse opplysningene blir beholdt i vårt CRM-system frem til vi får beskjed av deg om at du ønsker at vi sletter de. Årsaken til at opplysningene lagres er at det trengs for at du skal få din egen bruker på nettsidene våre. I tillegg vil vi sende deg tilbud om nye kurs.

Kommentarer

Der det er mulig for brukerne å komme med kommentarer på artikler eller blogger, blir man avkrevet navn og e-postadresse. Navn og e-postadresse kan bli publisert med kommentaren, og lagret i Virkes CMS-system. Disse dataene vil ikke brukes til noe annet enn at de vises sammen med kommentaren.

Pålogging

Noen tjenester krever at man logger inn på VirkePluss. For å få tilgang til dette krever vi en del informasjon om deg og din virksomhet. Det vil være navn, e-post, telefon, adresse, virksomhetsnavn og liknende. Opplysningene lagres i vårt CRM-system og deles ikke med andre. Dette er data som er nødvendig slik at vi får fakturert tjenestene våre.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.