Finans

Virke samler en rekke finans- og økonomibedrifter, hovedsakelig innenfor inkasso, regnskap og fintech. Vi har også virksomheter innenfor forsikring og diverse andre finansforetak. Våre medlemmer i finansnæringen representerer rundt 5000 arbeidsplasser i 500 bedrifter. Dette er bedrifter som har et viktig samfunnsoppdrag i norsk økonomi, de utgjør en viktig støttefunksjon for næringslivet, og de kan være med å skape innovative finansielle løsninger for fremtiden.

Revidert nasjonalbudsjett 2024

14. mai la regjeringen frem forslag til revidert nasjonalbudsjett (RNB). Budsjettet viser gode satsinger. Likevel mener vi i Virke at det fortsatt er en vei å gå for å sikre grønn omstilling og økt deltagelse i arbeidslivet.

Bli medlem i Virke, det lønner seg!

Medlemmer innen teknologi, finans og rådgivning inngår i fagfellesskapet Virke Vekst, og har med det tilgang på mange fordeler. Sammen med våre medlemmer utfordrer vi politikerne på hvilket samfunn vi ønsker. Bransjefelleskapet skal bidra til å løse samfunnets store og små utfordringer, og Virke Vekst vil være en viktig aktør i utviklingen av fremtidens næringsliv og arbeidsliv.

Du får:

Du får også:

Juridisk bistand og rådgivning: Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett.

Analyser og innsikt: Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

Fordelsavtaler og rabatter: Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra betalingsløsninger til hotell og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke.

Startup?

Bli medlem i Virke, det lønner seg!
Som gründer av en nyoppstartet bedrift er kanskje ikke medlemskap i en arbeidsgiverorganisasjon det første du tenker på.

Et medlemskap i Virke i et av bransjeområdene finans, teknologi eller rådgivning under Virke Vekst gir deg tilgang til flere tjenester som kan være svært nyttige i en oppstartsfase.

 • Startup-medlemskap 0-2 driftsår: 2500 kr per år (Maks 5 millioner i lønnskostnader) 
 • Startup-medlemskap 3-5 driftsår: 4500 kr per år (Maks 10 millioner lønnskostnader) 

Du får blant annet:

 • Juridisk bistand innen arbeidsrett og forretningsjus (inntil 30 min per sak, totalt 6 timer per år, deretter gunstige medlemspriser)
 • Arbeidsgiverguiden – Verktøy, maler og gode råd (Gratis tilgang i 1 år, verdi 8000 NOK)
 • Onboarding i Microsoft for startups: Med rådgivning og gratis tilgang på digitale løsninger (pilot) 

  Virkes fokusområder

  • Arbeidsliv

   Som Hovedorganisasjon har Virke en sentral plass i trepartssamarbeidet, og deltar i fora der rammene for arbeidslivet utformes. Norge er i toppen av mange internasjonale rangeringer og har blant verdens beste arbeidsliv. Det kan ikke tas for gitt: Arbeidslivet må videreutvikles og skapes hver dag ute i virksomhetene.

  • Grønn omstilling

   Virke er pådriver og rådgiver for en mer bærekraftig handels- og tjenestenæring. Vi jobber politisk for at det skal lønne seg å være bærekraftig, og tilbyr verktøy og kurs som hjelper våre medlemmer å omstille seg til en mer sirkulær økonomi.

  • Kompetanse og utdanning

   Det må knyttes tettere bånd mellom skole og arbeidsliv, slik at utdanningsinstitusjonene i større grad tar hensyn til arbeidslivet og arbeidsmarkedets behov.

  • Like konkurransevilkår

   Like konkurransevilkår er en samlebetegnelse på vårt arbeid med å øke privates tilgang til de offentlige markedene, bedre rammevilkår når disse konkurrerer mot det offentlige– eller selger varer/tjenester til det offentlige, og arbeid med tilknyttet regelverk. Det er også konkurransespørsmål i de private markedene. Det omfatter konkurransevilkår mellom det offentlige og private virksomheter, samt konkurransevilkår mellom bransjer og salgskanaler.

  • Skatt og avgift

   Vi jobber for et skatte- og avgiftssystem som fremmer aktivitet og sysselsetting, samtidig som det må lønne seg å velge bærekraftige løsninger.

  • Teknologi, innovasjon og digitalisering

   Ny teknologi og digitalisering er vesentlig for å fremme innovasjon i alle deler av nærings- og arbeidslivet, og det må tilrettelegges for det.

  Tre viktige grep bransjen må ta

  Vi tror fintech-bransjen kan klare seg gjennom ruskeværet de står i, og at finansteknologi på sikt kan bli en stor og spennende næring for Norge, som kan konkurrere med våre nordiske naboer. Dette må til:

  • 1, Konkurranse eller samarbeid?

   Det har lenge vært en bransjediskusjon om det er lurt å samarbeide tett med konkurrentene og de tradisjonelle finansinstitusjonene (bankene) eller ikke. En problemstilling er at disse miljøene er krevende å få til gode samarbeid med. De sier at de vil, men i praksis stiller de ikke opp. Vi mener det er lurt å holde seg inne med de store, tunge teknologimiljøene i de etablerte bankene.

   Men det kan også være bra å finne møteplasser og arenaer for informasjonsutveksling og utvikling av nye forretningsmodeller, der bankene ikke er tilstede. Det er hos dem reguleringene har åpnet for å ta markedsandeler. Her kan både Fintech Norway og Virke være gode alternativer, og vi skal jobbe videre med disse arenaene gjennom vårt gode samarbeid fremover.

  • 2. Være tålmodige

   Vi må dessverre smøre oss med tålmodighet og jobbe systematisk. For utålmodige gründere er det kanskje det verste man kan si. For hva er poenget med å være tålmodig om man ikke klarer å holde skipet flytende, og skaffe inntekter til egen virksomhet?

   Vi må vise politikere og beslutningstakere hva som er de største utfordringene akkurat nå, og hva som må til for å lette hverdagen til gründerne. Vi skal gjøre vårt, men her må også politikerne virkelig komme på banen om vi skal klare å holde tritt med krevende internasjonal konkurranse.

  • 3. Systematisere det politiske arbeidet

   De siste årene har det gått inflasjon i fintech-arrangementer. Det har helt sikkert bidratt til en god konferanse-økonomi for flere, men det endrer ikke på dagens reguleringer. Nå er det på tide å gå tilbake på tegnebrettet.

   Vi må se nærmere på hva som skal til for å få til de strukturelle endringene for at bransjen skal kunne konkurrere med både sterke banker og finansinstitusjoner, og være relevante også på den nordiske scenen. Myndigheter og beslutningstakere må få opp øynene for oss som bransje. Dette skal vi ta fatt på fremover.

  Handelsrapporten 2023: Klær, ur og dyr er handelsvinnerne

  Virkes årlige handelsrapport, den mest komplette analysen av norsk detaljhandel, viser at det stadig blir viktigere å være til stede både på nett og i fysisk butikk. Klokkeforhandleren Urmaker Bjerke var den mest lønnsomme norske handelsaktøren i 2022, tett fulgt av Kid Interiør og Voice. 

  Året vi er inne i har vært vanskelig for mange, med lav etterspørsel, dyrtid og lav kronekurs. I likhet med andre sektorer har handelen behov for en målrettet politikk for å oppleve vekst.

  Reduser dine kostnader med våre fordelsavtaler

  Virke tilbyr deg som medlem fordelsavtaler som kan bidra til reduserte kostnader.

  • Bemanning/rekruttering

   Manpower

   Avtalen med ManpowerGroup og deres selskaper gir alle medlemmer rabaterte priser på bemannings-, og rekrutteringstjenester. ManpowerGroup er et av verdens største selskaper innen bemanning-, rekruttering- og HR-tjenester.

   Kontakt Monica Arntsen for mer informasjon:
   Telefon 916 000 75 eller
   e-post 

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Energirådgivning

   Entro

   Få tilgang til råd, veiledning og økt kompetanse knyttet til energisparing spesifikt for ditt lokale. Formålet med rådgivningen er å gjøre virksomheten selvgående i sambeidet med energisparing.

   Entro tilbyr skreddersydde tjenester for deg med lokaler

   • mindre enn 150 m2
   • mellom 150m2 og 1000 m2 eller
   • mellom 1000 m2 og 10 000 m2

   Det tilbys også gevinstdelingsprosjekter – for deg med lokaler over 10 000 m2 eller flere bygg, og kurs i inneklima og energibruk.

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Strøm

   Fjordkraft

   Virke kan tilby deg som er medlem eller abonnent spesialpriser på strøm hos Fjordkraft. Du kan velge mellom flere avtaler, med ulik grad av sikring og forutsigbarhet.

   Fjordkraft har gjennom sitt samarbeid med Statkraft, tilgang til Nordens ledende forvaltningsmiljø, og Fjordkrafts erfarne rådgivere hjelper deg gjerne å finne strømavtalen som passer for din bedrift!
   Fjordkraft har vært klimanøytrale siden 2007, og krever at alle leverandørene er det samme. Som kunde i Fjordkraft har du muligheten til å inkludere en rekke bærekraftige og energieffektive produkter og tjenester i avtalen. Bra for både miljøet og dine energikostnader!

   Telefon 913 01 300
   E-post 

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Kundesenter

  • Telefon, TV-løsning og Internett

   Phonero

   Avtalen med Phonero skal sikre at alle medlemsbedrifter av Virke får tilgang til markedsledende produkter og tjenester innen mobiltelefoni – til svært fordelaktige priser.

   Som en rendyrket bedriftsoperatør har Phonero stort fokus på å levere smarte tjenester som effektiviserer og forenkler bedrifters hverdag. Dette gjør vi via en fleksibel abonnementsportefølje med store datapakker, tilgang til Telias mestvinnende 5G nett og inHouse produksjon av alle bedriftsnetttjenester vi leverer.

   Vi setter bedrifters kostnadskontroll høyt, og legger til rette for at det skal være enkelt for kunder å både bruke tjenestene våre – men også endre og tilpasse dem underveis.

   Telefon: 996 24 089
   E-post:

   Se avtalen (krever innlogging)

   Telenor

   Avtalen med Telenor gjelder for alle medlemmer og abonnenter i Virke. Avtalen gir spesielt gode betingelser på mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

   Valg av mobiloperatør dreier seg også om mer enn bare pris. Det handler om hele brukeropplevelsen. Som bedriftskunde av Telenor får du mange fordeler inkludert i abonnementet. Derfor er avtalen satt sammen av bransjetilpassede løsninger og tjenester til svært konkurransedyktige priser.

   Telefon 09000
   E-post

   Se avtalen (krever innlogging)

   Mobit

   Som medlem i Virke, er din bedrift garantert fordeler og rabatter fra Mobit. Mobit er landets største faghandler innenfor mobil og IT. Mobit effektuerer dessuten rabatter som medlemmene allerede har fra Telenor.

   Vi gjør din digitale hverdag enkel, oppdatert og problemfri!

   Telefon 980 00 217
   E-post 

   Se avtalen (krever innlogging)

   Allente Bedrift (tidligere Canal Digital)

   Virke i samarbeid med Allente ønsker å fremme informasjon om TV-lisens for virksomheter, og tilby hjelp og veiledning rundt dette.

   Med TV-løsning fra Allente Bedrift får du det beste utvalget av TV-innhold å vise til dine kunder, ansatte og brukere. Vi har sterke grunnpakker og tilleggspakker, og skreddersyr løsningene slik at du får tilgang til akkurat det innholdet du ønsker å vise.

   Mobil: 93452381
   E-post: 

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Forsikring og pensjon

   Gode medlemsfordeler innen forsikringer og pensjon

   Få tilgang til bransjetilpassede forsikringer og profesjonell rådgiving fra våre forsikringseksperter. Her får du samlet alle forsikringene på ett sted med enkel og god oversikt.

   Telefon 400 02 021
   E-post

   Virke Forsikring

   Storebrand

   Avtalen gir også de ansatte i bedriften fordeler og mulighet til å etablere egen pensjonssparing og forsikring til rabatterte priser. Vi anbefaler at alle våre medlemmer benytter seg av samarbeidsavtalen og får en pensjons- og forsikringsløsning som er tilpasset din bedrift.

   Kontaktinformasjon finner du i avtalen.

   Se avtalen (krever innlogging)

  Nettverk for ledere

  Trenger du en sparringspartner - eller flere? I våre nettverk møtes 10-20 personer fra ulike virksomheter som har tilsvarende stillinger. Vi møtes for å diskutere konkrete temaer og problemstillinger fra hverdagen.

  Hvert møte vil være todelt; det vil være et konkret fagtema på hver samling og erfaringsutveksling/sparring med dine felles nettverksdeltakere.

  Styre

  • Styret for inkasso

   Navn

   Virksomhet

   Christian Aandalen

   Fair Collection AS

   Styreleder

   Anders Kjøs

   Convene collection AS

   Nestleder

   Margrete Kvalvaag Aakvik

   Aurokap Norge AS

   Svein Ove Kvalsund

   Kravia AS

   Bjørn Grønnesby

   Kreditorforeningen SA

   Vararepresentant

   Astrid Hoston

   Orkla credit AS

  Kontakt

  Slik bruker du medlemskapet

  Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

  • Få hjelp med HR og arbeidsrett

   Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

   Hjelp for arbeidsgivere

  • Forretningsjuridisk bistand

   Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

   Forretningsjuridisk bistand

  • Gunstige fordelsavtaler

   Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

   Se alle fordelsavtalene