Finans

Virke samler en rekke finans- og økonomibedrifter, hovedsakelig innenfor inkasso, regnskap og fintech. Vi har også virksomheter innenfor bank og forsikring. Våre medlemmer i finansnæringen representerer rundt 5000 arbeidsplasser i 500 bedrifter. Dette er bedrifter som har et viktig samfunnsoppdrag i norsk økonomi, de utgjør en viktig støttefunksjon for næringslivet, og de kan være med å skape innovative finansielle løsninger for fremtiden.

Om norsk inkassobransje

Inkassoselskapene sikrer en effektiv og forsvarlig innkreving av ubetalt gjeld. Et viktig økonomisk prinsipp når man tar opp lån eller kjøper noe på kreditt er å betale tilbake. Bedrifter og næringsliv er hyppige brukere av disse tjenestene. Inkassoselskapene krever inn penger for varer og tjenester kjøpt på kreditt, som ikke er betalt innen fristen. Selskapene hjelper forbrukere med stor og uoversiktlig gjeld å finne gode betalingsløsninger. Virke arbeider for at bransjen skal ha gode rammevilkår som gjør at de kan ivareta samfunnsoppdraget på en best mulig måte, og bidra til gode betalingsvaner og en sunn økonomi.

Gjeldsforespørsler

Har du mye gjeld du ønsker å få oversikt over?

Da må du ta kontakt med inkassoforetakene i denne oversikten

Dersom du ikke vet hvilket inkassoselskap som har dine saker, kan du sende en epost til alle på denne måten:

 1. Opprett ny e-post
 2. Skriv at du ønsker innsyn i eventuelle saker som er registrert i ditt navn
 3. Opplys om fullt navn og kontaktdetaljer, men ikke sensitive opplysninger som personnummer og kopi av ID
 4. Kopier alle adresser fra listen ovenfor og lim inn i mottakerfeltet «blindkopi»
 5. Trykk send. Det enkelte inkassoforetak vil ta direkte kontakt med deg.

Konferanse

Handelskonferansen – Kompass i ruskevær

Kampen om kundene blir stadig tøffere, og vi står overfor store utfordringer internasjonalt og nasjonalt. Hvordan skal du ruste deg best mulig, og samtidig ta i bruk mulighetene som ligger i teknologien? Dette blir årets viktigste møteplass hvor vi inviterer ledere og aktører innenfor handel til en dag med faglig påfyll, inspirasjon og nettverksbygging. 

På årets Handelskonferanse gir vi deg koordinatene du trenger for å navigere deg gjennom ruskeværet som omgir samfunnet vårt, og sørger for at du plukker opp inspirasjon, kunnskap og analysene du trenger på veien.

21. sep. 2023, -

Dette skjer

Se alle arrangementer
 1. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

 2. Onlinekurs - Lovpålagt HMS-kurs for øverste leder

  Arbeidsgiver må ha kunnskap om hvilke HMS-krav som gjelder, hva som skal til for å få et godt arbeidsmiljø og hvordan det skal arbeides systematisk med HMS i virksomheten.

 3. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

Oppdateringer for inkassobransjen

 • Årsmøte

  Bransjefelleskapet for inkasso har årsmøte 18. april kl 10:00 på Teams. Innkalling og årsberetning sendes medlemmene skriftlig senest fire uker i forkant. Det er dukket opp en ledig posisjon i Virke inkasso-styret.

  Interesserte kandidater bes ta kontakt med nominasjonskomiteen på epost:

 • Virke inngår samarbeid med Inkassoregisteret AS, og oppfordrer alle våre inkassomedlemmer til å koble seg på deres portalløsning

  Bransjeforeningen Virke Inkasso vil fremover samarbeide tett med Inkassoregisteret AS for å få på plass en inkassoportal som en samlet bransje kan stille seg bak.

  I dag må personer med mye og uoversiktlig gjeld sende epost til 77 inkassoselskaper og be om innsyn i egen sak for å få oversikt over gjelden sin. Det er uholdbart både for personene det gjelder, og for inkassoselskapene som ofte må håndtere enkelthenvendelser manuelt.

  Inkassoregisteret AS er den aktøren som har kommet lengst i å utforme en digital portal. Virke mener det er viktig å koble seg tettere på dette arbeidet og legge til rette for at bransjen raskt kan få på plass en portalløsning, som både små og store inkassoselskaper kan koble seg på.

  Vi mener at vi har mye å tjene på å samarbeid med Inkassoregisteret AS fremover. Det er en fordel at de er en uavhengig aktør, og at selskapet frontes av Lene Drange og Hallgeir Kvadsheim som begge er gode talspersoner for en sunn privatøkonomi, og som har gjort mye for å hjelpe folk ut av sine gjeldsproblemer gjennom Luksusfellen.

  Virke vil fremover legge til rette for gode møteplasser (webinarer og Teams-møter) der våre medlemmer kan få opplæring i Inkassoregisterets systemer og få svar på alle sine spørsmål. Mer informasjon kommer løpende på Virke Finans sin nettside.

  Det er mange detaljer og avklaringer som må på plass i denne prosessen, og det har vi møtt forståelse for. Inkassoregisteret AS har blant annet gått med på å unnta de minste medlemmene våre (i antall ansatte) for løpende henvendelser ut februar. Dette er de samme selskapene som fikk unntak i januar, og som har fått en egen epost om dette.

  Målet er at hele prosessen blir automatisert slik at inkassoselskapene enkelt kan håndtere alle henvendelsene som kommer, og at privatpersoner i en sårbar situasjon enkelt skal få oversikt over egen gjeld. Dette er et viktig prosjekt som vil komme hele samfunnet til gode.

 • Ny inkassolov og møte med Justisdepartementet

  Virke organiserer i dag 51 av 77 selskaper med inkassokonsesjon hos Finanstilsynet, og vil være en viktig stemme det neste året når viktige rammebetingelser vil komme for bransjen.

  Virke har hatt møte med Justisdepartementet i januar og blitt informert om at inkassoloven igjen er noe utsatt. Den vil ikke bli oversendt Stortinget før sommerferien, og det er uklart hva som blir løpet etter sommerferien. Vi har avtalt et nytt møte på vårparten der vi vil få siste oppdateringer om hva bransjen kan vente seg fremover. Departementet var videre lydhøre for innspill på sammenslåing av krav. Virke inkasso har nylig opprettet en beredskapsgruppe for lovarbeidet, som i et møte skal diskutere muligheten for å gi nye innspill til departementet på dette området. Innspill fra bransjen bes sendes til , så vil lovgruppa ta utgangspunktet i innspillene i det videre arbeidet.

 • Autorisasjonsordningen satt i bero i 2023

  Alle personlige autorisasjonsbevis fra Virke går ut på dato i løpet av 2022, og ettersom ordningen har vært praktisert noe varierende under pandemien, og det vil komme konkrete krav til kompetanse i ny lov, har styret derfor vedtatt at vi foreløpig setter ordningen i bero. Samtidig setter vi ned en arbeidsgruppe som skal jobbe for et godt kompetanseløp videre for bransjen.

  Vi oppfordrer imidlertid alle til å ta vare på og fortsette og dokumentere kurs, men det er ikke nødvendig å sende dokumentasjonen til Virke helt ennå. Send epost til inkasso@virke.no og merk eposten med «Arbeidsgruppe kompetanse» dersom dere ønsker å delta i gruppen.

 • Fagdag inkasso

  Virke inviterer til inkassofagdag når loven er klar, for det er da vi har behov for å møtes. Mer informasjon og dato kommer.

Reduser dine kostnader med våre fordelsavtaler

Virke tilbyr deg som medlem fordelsavtaler som kan bidra til reduserte kostnader.

 • Bemanning/rekruttering

  Manpower

  Avtalen med ManpowerGroup og deres selskaper gir alle medlemmer rabaterte priser på bemannings-, og rekrutteringstjenester. ManpowerGroup er et av verdens største selskaper innen bemanning-, rekruttering- og HR-tjenester.

  Kontakt Monica Arntsen for mer informasjon:
  Telefon 916 000 75 eller
  e-post 

  Se avtalen (krever innlogging)

 • Energirådgivning

  Entro

  Få tilgang til råd, veiledning og økt kompetanse knyttet til energisparing spesifikt for ditt lokale. Formålet med rådgivningen er å gjøre virksomheten selvgående i sambeidet med energisparing.

  Entro tilbyr skreddersydde tjenester for deg med lokaler

  • mindre enn 150 m2
  • mellom 150m2 og 1000 m2 eller
  • mellom 1000 m2 og 10 000 m2

  Det tilbys også gevinstdelingsprosjekter – for deg med lokaler over 10 000 m2 eller flere bygg, og kurs i inneklima og energibruk.

  Se avtalen (krever innlogging)

 • Strøm

  Fjordkraft

  Virke kan tilby deg som er medlem eller abonnent spesialpriser på strøm hos Fjordkraft. Du kan velge mellom flere avtaler, med ulik grad av sikring og forutsigbarhet.

  Fjordkraft har gjennom sitt samarbeid med Statkraft, tilgang til Nordens ledende forvaltningsmiljø, og Fjordkrafts erfarne rådgivere hjelper deg gjerne å finne strømavtalen som passer for din bedrift!
  Fjordkraft har vært klimanøytrale siden 2007, og krever at alle leverandørene er det samme. Som kunde i Fjordkraft har du muligheten til å inkludere en rekke bærekraftige og energieffektive produkter og tjenester i avtalen. Bra for både miljøet og dine energikostnader!

  Telefon 913 01 300
  E-post 

  Se avtalen (krever innlogging)

 • Kundesenter

 • Telefon, TV-løsning og Internett

  Phonero

  Avtalen med Phonero skal sikre at alle medlemsbedrifter av Virke får tilgang til markedsledende produkter og tjenester innen mobiltelefoni – til svært fordelaktige priser.

  Som en rendyrket bedriftsoperatør har Phonero stort fokus på å levere smarte tjenester som effektiviserer og forenkler bedrifters hverdag. Dette gjør vi via en fleksibel abonnementsportefølje med store datapakker, tilgang til Telias mestvinnende 5G nett og inHouse produksjon av alle bedriftsnetttjenester vi leverer.

  Vi setter bedrifters kostnadskontroll høyt, og legger til rette for at det skal være enkelt for kunder å både bruke tjenestene våre – men også endre og tilpasse dem underveis.

  Telefon: 996 24 089
  E-post:

  Se avtalen (krever innlogging)

  Telenor

  Avtalen med Telenor gjelder for alle medlemmer og abonnenter i Virke. Avtalen gir spesielt gode betingelser på mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

  Valg av mobiloperatør dreier seg også om mer enn bare pris. Det handler om hele brukeropplevelsen. Som bedriftskunde av Telenor får du mange fordeler inkludert i abonnementet. Derfor er avtalen satt sammen av bransjetilpassede løsninger og tjenester til svært konkurransedyktige priser.

  Telefon 09000
  E-post

  Se avtalen (krever innlogging)

  Mobit

  Som medlem i Virke, er din bedrift garantert fordeler og rabatter fra Mobit. Mobit er landets største faghandler innenfor mobil og IT. Mobit effektuerer dessuten rabatter som medlemmene allerede har fra Telenor.

  Vi gjør din digitale hverdag enkel, oppdatert og problemfri!

  Telefon 980 00 217
  E-post 

  Se avtalen (krever innlogging)

  Allente Bedrift (tidligere Canal Digital)

  Virke i samarbeid med Allente ønsker å fremme informasjon om TV-lisens for virksomheter, og tilby hjelp og veiledning rundt dette.

  Med TV-løsning fra Allente Bedrift får du det beste utvalget av TV-innhold å vise til dine kunder, ansatte og brukere. Vi har sterke grunnpakker og tilleggspakker, og skreddersyr løsningene slik at du får tilgang til akkurat det innholdet du ønsker å vise.

  Mobil: 93452381
  E-post: 

  Se avtalen (krever innlogging)

 • Forsikring og pensjon

  Gode medlemsfordeler innen forsikringer og pensjon

  Få tilgang til bransjetilpassede forsikringer og profesjonell rådgiving fra våre forsikringseksperter. Her får du samlet alle forsikringene på ett sted med enkel og god oversikt.

  Telefon 400 02 021
  E-post

  Virke Forsikring

  Storebrand

  Avtalen gir også de ansatte i bedriften fordeler og mulighet til å etablere egen pensjonssparing og forsikring til rabatterte priser. Vi anbefaler at alle våre medlemmer benytter seg av samarbeidsavtalen og får en pensjons- og forsikringsløsning som er tilpasset din bedrift.

  Kontaktinformasjon finner du i avtalen.

  Se avtalen (krever innlogging)

Nettverk for ledere

Trenger du en sparringspartner - eller flere? I våre nettverk møtes 10-20 personer fra ulike virksomheter som har tilsvarende stillinger. Vi møtes for å diskutere konkrete temaer og problemstillinger fra hverdagen.

Hvert møte vil være todelt; det vil være et konkret fagtema på hver samling og erfaringsutveksling/sparring med dine felles nettverksdeltakere.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.