Dagligvare

Virke er dagligvarebransjens talerør og den beste støtten din virksomhet kan ha for å påvirke rammebetingelsene for bransjen. Her finner du siste oppdateringer innen dagligvarepolitikk.

Kort fortalt

 • Virke arbeider for å sikre rammebetingelser som øker verdiskapingen i norsk dagligvarehandel og jobber med forbrukere og myndigheter for å innarbeide forståelse for handelens rolle, betydning og organisering i matverdikjeden.
 • Vi har nær 3500 medlemsbedrifter innen dagligvare og omfatter det meste av den private dagligvarehandelen med kjedenes hovedkontorer, lagre, kjedeeide butikker, franchisebutikker samt leverandører.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Siste nytt

 • : Avgiftskutt på drikke holder prisene nede

  Tall fra SSB viser at prisene på mat og drikke økte med 2,2 prosent fra juni til juli. I samme periode økte prisene på varer og tjenester generelt med 0,9 prosent.

  Les mer her

 • : Overraskende prisnedgang på mat og alkoholfrie drikkevarer i juni

  Tall fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer sank med 0,6 prosent i juni 2021. Prisene på mat og tjenester generelt steg med 0,3 prosent i samme periode.

  Les mer her

 • : Nok en nedgang i matprisene

  Tall fra SSb viser at prisene på mat og drikke gikk ned med 0,6% i mai 2021. De siste 12 månedene har prisene på mat og drikke gått ned 2 %. Mai 2021 er det tredje året på rad der prisene synker i denne måneden.

 • Les flere oppdateringer her

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

Se alle medlemsfordelene