Inkasso

Virke organiserer norske inkassobyråer. Vi arbeider for at bransjen skal ha rammevilkår som gjør at de kan utføre jobben sin på best mulig måte overfor både fordringshaver og skyldner. Vi gir også god støtte og veiledning til inkassobyråene knyttet til rollen som arbeidsgiver.

Om norsk inkassobransje

Inkassobyråene har en betydelig rolle i norsk næringsliv. Inkassobyråene er med på å sikre en effektiv innkreving på den ene siden og hensynet til rettstrygghet for skyldneren på den andre siden.

Inkassobyråene har et særskilt ansvar til å bidra til gode betalingsvaner og sunn økonomi. Virke drifter i dag inkasso.no, en tjeneste hvor en kan få oversikt over inkassogjeld hos de ulike inkassobyråene.

Gjeldsforespørsler

Virke Inkasso har ingen telefontjeneste for bruk av tjenesten gjeldsforespørsler.

Siden inkasso.no er midlertidig stengt og vi ber om at man i mellomtiden sender manuell gjeldsforespørsel.

Dette gjør du ved å ta kontakt med inkassoforetakene i denne oversikten  

Dersom du ikke vet hvilke inkassoforetak som har dine saker, kan du sende én e-post til alle på denne måten:

  1. Opprett ny e-post
  2. Skriv at du ønsker innsyn i eventuelle saker som er registrert i ditt navn
  3. Opplys om fullt navn og kontaktdetaljer, men ikke sensitive opplysninger som personnummer og kopi av ID
  4. Kopier alle adresser fra listen ovenfor og lim inn i mottakerfeltet «blindkopi»
  5. Trykk send. Det enkelte inkassoforetak vil ta direkte kontakt med deg.

Oppdateringer for inkassobransjen

  • : Inkassodokumenter på EHF

    Etter initiativ fra aktører i bransjen har Virke satt i gang et prosjekt for å få på plass inkassodokumenter via EHF.

    I dag er digitalisering av inkassobrev kommet langt i B2C-segmentet, men det er veldig få muligheter i B2B-segmentet. Inkassodokumenter på EHF vil ikke bare redusere distribusjonskostnad, men også redusere behandlingstid hos mottaker.

    Virke har derfor tatt kontakt med Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) for å se om det er mulig å få til en løsning. Vi vil komme med oppdateringer så raskt det kommer nyheter på dette området.

  • : Færre inkassosaker i 2020

    Ferske tall fra Finanstilsynet viser en nedgang i antall inkassosaker i 2020 sammenliknet med året før. Nedgangen kan i stor grad skyldes ulike korona-tiltak, mens noe av effekten kan også komme av etableringen av det offentlige gjeldsregisteret i 2019. Tallene viser at inkassogjelden til norske bedrifter og forbrukere falt i andre halvår 2020. Det er første gang den totale inkassogjelden har falt på mange år.

    Les mer her

  • Les flere oppdateringer her

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

  • Juridisk bistand og rådgivning

    Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

  • Analyser og innsikt

    Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

  • Fordelsavtaler og rabatter

    Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.