Teknologi, innovasjon og digitalisering

Ny teknologi og digitalisering er vesentlig for å fremme innovasjon i alle deler av nærings- og arbeidslivet, og det må tilrettelegges for det.

Dette jobber vi for

 • Fjerne barrierene for datadeling og utvikling av databaserte økosystemer i handels- og tjenestenæringen
 • Gi private virksomheter tilgang til offentlige data for å utvikle nye forretningsmodeller med internasjonaliseringspotensial
 • At EU-regler for den digitale økonomien implementeres raskt
 • Få på plass flere digitale verktøy for å følge med på og bidra til virksomhetenes arbeid med bærekraft
 • Det gjennomføres en ny utlysning av et forskningssenter for næringsdrevet digitalisering i 2024
 • At Handels- og tjenestenæringene i større grad inkluderes i det næringsrettede virkemiddelapparatet

Bør bedriften din satse på kunstig intelligens (KI) allerede nå?

Vi mener:

 • Foreløpig er det lite som tyder på at arbeidsplassene våre kommer til å forsvinne på grunn av kunstig intelligens
 • Kunstig intelligens kommer derimot til å få stor innvirkning på arbeidsoppgavene våre i årene som kommer
 • Akkurat nå jobber mange selskaper med å utvikle applikasjoner som vil gi deg en mulighet til å spisse KI-teknologien inn mot helt nye bruksområder.
 • Før du får tilgang på disse, kan du imidlertid ha mye å tjene på å bli kjent med teknologien – slik at du og din virksomhet er forberedt

Se også:

Mangel på folk? La robotene gjøre jobben
Kunstig intelligens kan gjøre det mulig for oss å gjøre mer med mindre og faktisk skape resultater selv om det er en mangel på arbeidskraft. Les hele artikkelen på dn.no

Handelsrapporten 2023: Klær, ur og dyr er handelsvinnerne

Virkes årlige handelsrapport, den mest komplette analysen av norsk detaljhandel, viser at det stadig blir viktigere å være til stede både på nett og i fysisk butikk. Klokkeforhandleren Urmaker Bjerke var den mest lønnsomme norske handelsaktøren i 2022, tett fulgt av Kid Interiør og Voice. 

Året vi er inne i har vært vanskelig for mange, med lav etterspørsel, dyrtid og lav kronekurs. I likhet med andre sektorer har handelen behov for en målrettet politikk for å oppleve vekst.

Dette skjer

Se alle arrangementer
 1. Politikerpitch for gründere

  Gründere er vant til å måtte pitche ideene sine på tre minutter for å få støtte. Så hvorfor ikke la politikerne gjøre det samme? Meld deg på, og følg med direkte tirsdag 10. oktober! 

 2. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

 3. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene