Office X – næringslivets svar på SKAM

Publisert:

I næringslivets nye storsatsing Office X, skal fire ungdommer ansettes for å utforske og fortelle historien om norsk velstand og verdiskapning.

Office X Logo
Fire unge formidlere skal danne Office X i et kontorlokale i Oslo sentrum

Prosjektet er blitt kalt "næringslivets SKAM-serie", og er satt i gang av Virke, NHO, Spekter, Rederiforbundet, Finans Norge og Tankesmien Civita.

Etter en lang ansettelsesprosess, hvor blant annet kandidatene ble grillet av statsminister Erna Solberg, er de fire nå valgt ut, og klare til å starte arbeidet like over påske.

Vil bygge bro til de unge

Undersøkelser NHO har gjennomført, viser at norsk ungdom har et negativt syn på næringslivet og bedrifter. Samtidig er det jo de unge som skal være med å forme fremtiden og skape verdier i et endret Norge. Derfor er Office X er svært viktig initiativ for å bygge bro mellom bedriftene og den unge generasjonen, mener administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen.

– Ungdom og næringsliv må finne sammen. Ungdom må se mulighetene som ligger i det å skape verdier og hvilken betydning det har for vår velferd i fremtiden, sier hun.

– Ja, vår velferd er faktisk avhengig av at ungdommen vil satse på næringslivet. Derfor deltar Virke i dette prosjektet, sier fortsetter hun.

Alt formidles på sosiale medier

I ti uker skal de fire reise Norge rundt for å utforske fremtidens utfordringer, og dokumentere hva som er de beste valgene en kan ta for seg selv og Norge. Hva skal vi leve av? Hvordan påvirker teknologien oss? Hvordan kommer vi til å bo?

De fire skal kommunisere med følgerne gjennom sosiale medier. Både Facebook, instagram, Snapchat, Youtube og nettsiden www.office-x.no skal brukes for å formidle historiene. Organisasjonene har lovet de unge full tilgang til sitt nøkkelknippe av aktører og mennesker når de skal reise rundt.

Statsminister Erna Solberg møtte i siste intervjurunde åtte ungdommer som kjempet om de fire plassene. Hun var svært imponert av det hun så.

– Dagens unge skal være med på å skape arbeidsplassene vi trenger i fremtiden. Norge trenger ungdom som vet hva som gir verdiskapning og velferd. Derfor er Office X-prosjektet spennende og viktig, sier hun.

Det er produksjonsselskapet Nordic Screens som har utviklet Office X.