Sender klærne inn i et kretsløp

Kjøper du en jeans fra Livid, får du gratis reparasjon på kjøpet og pant på buksa når den er utslitt. Slik vil Livid forlenge plaggets levetid og senke det store klimaavtrykket til tekstilbransjen.

Produksjon av klær og sko står for hele 8 prosent av verdens klimagassutslipp. Det er mer enn luftfart og skipsfart til sammen. Det største klimaavtrykket kommer fra produksjonsleddet. Hvis vi bruker klærne våre dobbelt så lenge, vil klimaavtrykket reduseres med 49 prosent! Denne muligheten har Livid Jeans omfavnet og gjort til en del av merkevaren.

Pant på gamle plagg

Siden 2013 har Livid Jeans produsert denim og andre moteplagg med et klart mål om at produktene skal ha lengre levetid enn det som er vanlig. Det gjør de ved å legge vekt på høy kvalitet i materialer og produksjon, og tilby reparasjon inkludert i prisen. I konseptbutikkene i Oslo og Trondheim har de egne reparasjonsverksted som kundene kan stikke innom.

I tillegg har de panteordningen Saved, der kunder får pant på sine brukte plagg. Livid reparerer plaggene og selger dem på nytt i en bruktavdeling i egne butikker, eller de resirkulerer materialet i samarbeid med Fretex.

En del av merkevaren

Livid-produkter selges i dag i 53 butikker i 10 land. Plaggene blir i hovedsak sydd i Portugal.

Også produksjonsleddet har sirkulære kretsløp. Livid kutter avfallet ved å utnytte materialene mest mulig, og selge restmaterialer videre. Begge deler bidrar til mindre avfall.

Den sirkulære tilnærmingen står sentralt i merkevaren til Livid. De er ikke alene i bransjen om å vektlegge bærekraft, men har satt det i system og gjort det til sin identitet. At plaggene koster mer enn gjennomsnittet, henger tydelig sammen med kvalitet og levetid på produktet. De kommuniserer åpent og grundig om alle ledd i verdikjeden, fra bomullsproduksjon til butikken. Samtidig viser de hvordan en sirkulærøkonomisk forretningsmodell kan gjennomføres. Det handler om å ta gode valg allerede i designfasen og legge til rette for ansvarlig praksis i alle ledd.

Ditt spor - til en bærekraftig fremtid

Verktøyet Ditt spor hjelper deg å komme i gang med bærekraftig utvikling på egenhånd. Gå fra ord til handling med tiltak som gir positiv økonomisk, sosial og miljømessig effekt!

Kom i gang!

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

  • Juridisk bistand og rådgivning

    Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

  • Analyser og innsikt

    Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

  • Fordelsavtaler og rabatter

    Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene