Brudd i forhandlingene i apotekoppgjøret

Publisert:

Virke og Parat/Farmasiforbundet gjennomførte 22. og 23. april forhandlinger om revisjon av overenskomst for apotek. Partene kom ikke til enighet og Parat valgte natt til 24. april å bryte forhandlingene slik at oppgjøret nå vil gå til mekling.

- Forhandlingene har vært krevende og partene har stått langt fra hverandre i spørsmål om blant annet tariffesting av krav for ansettelse i apotek og krav om arbeidsgiverfinansiert utdanning til apotektekniker for apotekmedarbeidere,sier forhandlingssjef i Virke, Trine-Lise Wefald.

Forhandlingsbruddet gjelder Overenskomst Virke/Farmasiforbundet og omfatter hovedsakelig apotekteknikere og apotekmedarbeidere i kjedene Apotek 1 og Boots apotek samt et antall frittstående apotek.

Virke gjør oppmerksom på at bruddet ikkeomfatter ansatte som følger Overenskomst mellom Virke og Norges Farmaceutiske Forening (apotekere, farmasøyter og reseptarer) omfattes ikke av bruddet. Virke vil sende ut mer informasjon til de virksomheter som er omfattet av tariffavtalene.

Virke vil komme med ytterligere informasjon når det foreligger. Virksomhetene oppfordres også til å følge med på Virkes nettsider. Det vil i dag bli sendt ut informasjon direkte til virksomhetene.

Spørsmål om oppgjøret kan rettes til Virkes rådgivningstelefon, tlf. 22 54 17 00.