Brudd i forhandlingene med Norges Farmaceutiske Forening

Publisert:

​ Norges Farmaceutiske Forening brøt fredag forhandlingene med Virke om tariffavtalen for farmasøyter og reseptarer, og oppgjøret går nå til mekling.

Fredag 25. april ble det brudd i forhandlingene mellom arbeidsgiverforeningen Virke og Norges Farmaceutiske Forening (NFF), som organiserer reseptarer og farmasøyter. Bruddet omfatter ansatte  i Apotek 1, Boots og frittstående apotek.

– Etter to dagers krevende forhandlinger har det ikke lykkes oss å få til en løsning. Vi hadde stor tro på en løsning etter å ha lagt frem et  godt økonomisk tilbud fredag ettermiddag, og er derfor overrasket over at NFF valgte å bryte forhandlingene, sier forhandlingssjef i Virke, Trine-Lise Wefald.

NFF har meddelt at de nå vil varsle Riksmeklingsmannen om plassoppsigelse-/fratredelse for sine medlemmer. Deretter vil partene – Virke og NFF – bli innkalt til Riksmekleren for å avklare tidspunkt for mekling.

Virke vil komme med ytterligere informasjon når det foreligger. Vi oppfordrer dere til å følge med på våre nettsider. Virksomhetene oppfordres til å følge med på våre nettsider.

Spørsmål kan rettes til  Virkes rådgivningstelefon 22 54 17 00, e-post .