Konsekvenser av taxfree-streiken

Publisert:

​På grunn av brudd i meklingen mellom Virke og LFF rammes taxfree-butikkene på flere flyplasser av streik. LFF har tatt ut alle sine medlemmer i streik. Taxfree-butikkene vil fremdeles være åpne.

- Erfaringen så langt er at det har gått veldig greit. Streiken har ikke hatt store konsekvenser for kundene. Vi fortsetter å holde butikkene åpne og gjør det vi kan for at våre kunder skal møtes med et godt tilbud og god service, sier administrerende direktør i Travel Retail Norway, Håkon Fjeld-Hansen.

Bakgrunnen for streiken
Pål Skarsbak er forhandlingsdirektør i Virke og har sittet i mekling med LFF siden før helgen. Han er skuffet over at LFF brøt forhandlingene og at det endte i konflikt.

- Vi var blitt enige om lønn, og hadde sikret en god lønnsutvikling som er på samme nivå som for resten av norsk arbeidsliv, sier forhandlingsdirektør Pål Skarsbak i Virke.

Skarsbak mener at alle parter må etterleve tariffavtalens bestemmelser. Å etablere en praksis som bryter med disse, vil være å undergrave avtalen.

- I tillegg til lønnen krevde LFF å få lov å gjennomføre lokal forhandlinger før uravstemning, noe som i praksis betyr at en innfører streikerett på lokale forhandlinger. Det er i strid med tariffavtalen og helt umulig for oss å gå med på, avslutter Skarsbak.