TV-streik avverget på overtid

Publisert:

​Virke og Norsk Filmforbund (NFF) ble lørdag enige om ny overenskomst for TV-drama og TV-underholdning. Dermed blir det ingen TV-streik. 

​– Med enigheten om nytt lønnssystem på TV-underholdning og videreføring av dagens ordning for TV-drama, sikrer vi produsentene rammer for å fortsette den gode utviklingen for norsk TV-produksjon, sier Geir Waage Aurdal, forhandlingsleder i Virke.

Partene kom til enighet like før klokken 12:30 lørdag, mer en tolv timer på overtid.

Før meklingen sto partene langt unna hverandre, blant annet i spørsmål om klarering av opphavsrettigheter. Direktør for Virke Produsentforeningen, Torbjørn Urfjell, er svært fornøyd med å ha oppnådd en enighet om rettigheter, en avtale som befester selskapenes posisjon som uavhengige produsenter.

– Rettighetsavtalen skaper ro om det som har vært en gnagende konflikt i bransjen lenge, sier han.

Tøffe forhandlinger
– Det har vært svært krevende forhandlinger, hvor vi trengte bistand fra Riksmekler for å lande flere kompliserte punkter, sier Aurdal.

Han peker på at forhandlingene om overenskomstene på TV-drama og TV-underholdning vanligvis er særs tøffe, men at det nå er ryddet i hvilke forhold som skal inngå i hvilke avtaler.

– Men nå er vi veldig glad for at både publikum, filmarbeidere og produsenter slipper at bransjen må gjennom det som ville vært en helt unødvendig streik, avslutter han.