Siste oppdateringer for denne avtalen

 • : Enighet om overenskomst for scenetekniske virksomheter

  Virke ble 11. juni 2024 enige med Creo om å opprette en overenskomst (tariffavtale) for scenetekniske virksomheter.

  Overenskomsten er en arbeideroverenskomst som i fremtiden kan bli gjort gjeldende i scenetekniske bedrifter. Med scenetekniske bedrifter menes bedrifter som driver prosjektering og/eller utleie av sceneteknisk utstyr og tjenester.

  Merk:

  • Overenskomsten er ikke vedtatt før Creo’s medlemmer har godkjent den i uravstemning. Frist for uravstemningen er satt til 15. august. Det kan altså rettes krav fra Creo om etablering av denne overenskomsten ved enkeltvirksomheter tidligst 15. august 2024.
  • Etter at overenskomst eventuelt er vedtatt (15. august 2024) er det ikke sånn at den gjelder automatisk for scenetekniske virksomheter. Dette blir først vurdert – av Virke og virksomhetene – når det rettes krav om det fra Creo. Kravene vil da gjelde navngitte enkeltvirksomheter, og Virke tar kontakt med virksomhetene det gjelder når et slikt tariffkrav kommer.
  • Angående lokale tilpasninger og individuell sikring – fra protokollen: Det forutsettes at det foretas tilpasninger av lokale vilkår ved overgang til denne overenskomsten. Dette kan medføre at enkelte lønnselementer justeres ned, men skal ikke kunne føre til at noen går ned i samlet fast lønn (grunnlønn og eventuelle faste og variable tillegg).

Slik bruker du medlemskapet

Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene