Er bedriften din klar til å ta imot digitale sykmeldinger?

Publisert:

Skjerm som lyser

Fra 15. januar blir hele sykemeldingen digitalisert. Det betyr at den ansatte kan levere både sykmeldingen (del C) og sykepengesøknaden (del D) digitalt. Her er hva du som arbeidsgiver må være oppmerksom på.

Sjekk innboksen i Altinn

Alle digitale sykmeldinger kommer i bedriftens innboks i Altinn. Hvis dere forskutterer sykepenger, kommer også den digitale søknaden om sykepenger (tidligere del D) her. Husk å lete i riktig postkasse, det vil si på deres egen underenhet, ikke det juridiske organisasjonsnummeret.

Den ansatte kan fylle ut søknad om sykepenger fra siste dag i sykmeldingen. Når den kommer i Altinn, kan dere sjekke hva den ansatte har fylt ut. Hvis dere oppdager noen feil, ber dere den ansatte om å rette opp og sende søknaden på nytt. Det eneste som skal sendes til NAV fra bedriften er inntekstopplysninger. Foreløpig skjer det på papir som tidligere, men NAV jobber med en digital løsning også for inntektsopplysningene.

Gi tilganger til de rette personene

Dere velger hvilke personer som skal ta imot sykmeldinger og søknader i Altinn. Ofte er dette HR-/lønnsfunksjonen i bedriften. Les mer om tilganger i Altinn.

Lederne trenger ikke tilgang

De enkelte lederne i bedriften trenger ikke forholde seg til Altinn. Når de er registrert som personalansvarlige ledere, får de tilgang til sin egen side på nav.no: www.nav.no/dinesykmeldte.

Digital søknad overstyrer papiret

NAV saksbehandler ikke del D på papir hvis den ansatte har valgt å levere den digitalt. Det er derfor ikke noe poeng å sende inn del D på papir etterpå.

Vil dere ha litt ekstra hjelp?

Man kan også ringe Arbeidsgivertelefonen i NAV på 55 55 33 36 eller ta kontakt med arbeidslivssenteret i fylket.

Oppdatert informasjon og svar på spørsmål finner dere her: www.nav.no/digitalsykmelding.