En god og en dårlig nyhet for apotekene i statsbudsjettet

Publisert:

Også i dette statsbudsjettet velger regjeringen å ta inn penger fra trinnprisordningen. Det koster apotekene 23 millioner kroner. Den positive nyheten er at det blir slutt på konkurransevridning mellom offentlige sykehusapotek og private apotek.

​Det innføres skatteplikt på inntekter fra de offentlige sykehusapotekenes publikumsutsalg. -Forslaget i statsbudsjettet for 2015 vil redusere konkurransevridningen mellom offentlige og privateide apotek og bringer norske regler i overensstemmelse med EØS-avtalens regler om offentlig støtte. Dette er et viktig gjennomslag for Virke og apotekene, sier direktør Alisdair Munro i Virke Kunnskap og teknologi.

Virke og Apotekforeningen reagerer på at regjeringen foreslår redusert trinnpris (virkestoffet arorvastatin). Det koster apotekene 23 mill kr. 

-Dette føyer seg inn i rekken av trinnprisinnstramninger som kommer løsrevet fra sammenhengen. Regjeringen burde ha ventet til legemiddelmeldingen hvor vi får en gjennomgang av legemiddelpolitikken, ikke minst knyttet til apotekenes kompetanse. Dersom det er et mål at apotekene skal bruke sin kompetanse til å fremme riktig legemiddelbruk burde pris- og avansereguleringen innrettes deretter, sier Munro.