Hvorfor mer grensehandel, Siv?

Publisert:

​Hvorfor synes finansminister Siv Jensen det er bedre å handle fra utenlandske nettbutikker enn i norske? -I stedet for å redusere tollen på tekstilvarer, som er en ren forbrukeravgift, øker hun grensen for avgiftsfri import fra utenlandske nettbutikker. Dette er useriøst og næringsfiendtlig, sier direktør Bror Stende i Virke Mote og fritid.

Den forrige regjeringen begynte arbeidet med å trappe ned tekstiltollen. Høyre og Fremskrittspartiet har sagt at de vil gå hardere til verks. -Da er det uforståelig at det ikke gjøres noe i statsbudsjettet for 2015, sier Stende.

Vi har fortsatt tekstiltoll som gir staten om lag 600 millioner kroner i inntekter årlig. -Dette er en ren forbrukeravgift. Vi har jo ikke lenger noen produksjon å beskytte her i Norge. Tekstiltollen kan enkelt fjernes. Det ville være en veldig god forbrukersak, sier Stende.

-I stedet velger regjeringen å fri til forbrukerne ved å la dem handle avgiftsfritt i utenlandske nettbutikker. En grense på 500 kroner rammer mange varer i faghandelen. Det vil koste tusenvis av arbeidsplasser og tapte momsinntekter til statskassen som langt vil overskride de 600 millioner kronene som det ville koste å fjerne tekstiltollen, sier Stende.