Onlinekurs: Scenario-planlegging

Hvordan forbereder du deg på en fremtid du ikke kjenner – lær deg endringsberedskap gjennom scenarioplanlegging! Kurset går over to påfølgende dager.

Vi vet at dagens situasjon gjør det vanskelig å planlegge og ta trygge valg for fremtiden. Dette kurset vil gi deg metodene for å bedre imøtekomme uoversiktlige og turbulente tider. Gjennom å forstå hvordan din virksomhet påvirkes av krefter i omgivelsene, vil du stå tryggere i dine valg for fremtiden. Med scenarioplanlegging som verktøy vil du kunne ta bedre strategiske beslutninger i dag, du blir mer bevisst endringer og risikoer i tida fremover, og ikke minst vil du bli bedre til å identifisere nye metoder, markeder og produkter for egen virksomhet. Målet vårt er at du ikke bare overlever i fremtidens turbulente tider, men blomstrer i dem!​

Læringsutbytte

Det å kunne ta valg og planlegge for fremtiden er viktig i strategiutvikling, vurdere marked og i dialog med samarbeidsparter, ansatte og kunder. Men det kan være vanskelig å vite hvor man starter.

På en spennende og interaktiv måte lærer du en prosess for utvikling av scenarier og for bruk av dem i ditt strategiske og daglige arbeid.

Kurset gir deg innføring i metoden for å utvikle scenarier/fremtidshistorier som er en sentral del i scenarioplanlegging. Du vil også lære deg et konkret verktøy for å identifisere drivkrefter som påvirker samfunnet i dag, som vil være et viktig grunnlag for din virksomhets endringsberedskap.

Innhold

Dette kurset gir deg:

 • Verktøyet for å forstå samfunnsutviklingen
 • Grunnlaget for robuste valg for fremtiden
 • De metodiske stegene for scenarioplanlegging
 • Innsikt i en kreativ prosess som leder til fremtidshistorier/scenarier for fremtiden
 • Skape endringsberedskap gjennom å øve på usikkerhet i sikre omgivelser
 • Innføring i scenarioutvikling som innovasjonsmetodikk

Kurset gjennomføres som en workshop hvor innhold som innføring i teori og metode blir tatt i bruk umiddelbart av deltakerne gjennom refleksjoner og oppgaver underveis.

Vi tilbyr også dette kurset i fysisk versjon.  Les mer og meld deg på her.

Kurset passer for

Kurset passer for ledere som vil forstå fremtiden bedre og samle sin organisasjon rundt en felles forståelse for risiko og muligheter. Kurset retter seg både til større og mindre virksomheter, i alle typer sektorer, og medarbeidere som arbeider med strategi, innovasjon, marked, HR og administrative oppgaver.  

Praktisk informasjon

Kurset går over to påfølgende dager (26.-27. januar 2021/8.-9. juni 2021) på følgende tidspunkt:

kl. 09.30-12.00
Du melder deg på en gang for begge kursdagene.

Kursholdere

 • Hege Hellvik

  Rambøll Management Consulting

  Hege har master i samfunnsgeografi og er etterutdannet scenarioplanlegger ved University of Oxford). Hun jobber til daglig med analyse- og utviklingsprosjekter i Rambøll Management Consulting, hvor hun benytter scenarioplanlegging aktivt i samskapingsprosesser med sine kunder.

 • Joakim Olsson

  Rambøll Management Consulting

  Joakim er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Göteborg. Joakim jobber i Rambøll Management Consulting med strategiprosesser for virksomheter innen både offentlig og privat sektor og bruker scenarioplanlegging som en del i utviklingen av strategiene.

Vi holder også andre kurs og konferanser. Håper vi sees!

 1. AnnerLedelse

  I en programserie på tre deler tar Einar Tørnquist og Jan Thomas tempen på næringslivet, virksomhetene, kulturen og enkeltmennesker i en tid preget av usikkerhet og endringer.

 2. Online kurs - Styre og daglig leder

  Lær hvordan styret bør jobbe for å oppnå best mulig resultater, slik at styret og ledelsen i fellesskap lykkes med sine og virksomhetens oppgaver og utfordringer. Kurset går over to påfølgende dager.

 3. Digital Bootcamp

  Ønsker du å nå kundene på nett? Er du usikker på hvilke digitale markedsaktiviteter du skal satse på og hvilke ressurser du trenger for å lykkes? Da er er dette innføringskurset i digital markedsføring perfekt for deg.

 4. Hva kan Virke gjøre for deg? Ditt medlemskap fra A-Å

  Vet du hva ditt medlemskap i Virke egentlig betyr for din virksomhet? Lær mer på dette webinaret!

 5. Hvordan kan du fremme likestilling i verdikjeden?

  En ny rapport viser hvordan din bedrift ikke bare kan jobbe med likestilling internt, men også gjøre en forskjell gjennom leverandører! Lær mer i dette webinaret.

Se alle kurs og konferanser

Kontakt