Innspillswebinar – Endrede miljøkrav i anskaffelser

Klima og miljø skal vektes 30 % i alle offentlige anskaffelser. Eller skal det det? 8. mars er det frist for å si sin mening om nærings- og fiskeridepartementets forslag til skjerpede miljøkrav i offentlige anskaffelser.

Virke inviterer til webinar hvor vi gir deg oversikt over hva forslaget går ut på – og hva noen av våre største medlemmer mener om forslaget.

Kommuner, fylker og staten kjøper inn varer og tjenester for om lag 600 milliarder kroner årlig. Klimabelastningen fra slike innkjøp står for rundt 16 prosent av Norges totale klimafotavtrykk.

Handels- og tjenestenæringen leverer varer og tjenester til det offentlige i stort monn. Virksomheter som er langt framme og har redusert klima- og miljøbelastningen fra både egen drift og i produksjon og distribusjon av varer og tjenester, opplever ofte at de ikke får lønn for strevet, fordi pris uansett teller mest. Mindre virksomheter opplever på sin side at stadig skjerpede krav i offentlige anskaffelser, ikke bare på miljø, hindrer dem i å levere anbud overhodet.

I dette webinaret vil vi gi deg en oversikt over hva forslaget om skjerpede miljøkrav innebærer for virksomheter i handels- og tjenestenæringen. I tillegg vil du få høre innlegg fra flere av våre medlemmer som har lang erfaring med å levere ulike typer varer og tjenester til det offentlige.

Medvirkende

Slik får du tilgang til webinaret

Etter påmelding vil du automatisk få tilsendt en lenke til å følge webinaret. Det er derfor viktig at du har oppgitt rett e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til webinaret en time før sendestart. Vi ønsker at du åpner lenken senest fem minutter før webinaret starter.

Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 

Like konkurransevilkår

Like vilkår er en samlebetegnelse på Virkes arbeid med å øke privates tilgang til de offentlige markedene, bedre rammevilkår når de konkurrerer mot det offentlige– eller selger varer/tjenester til det offentlige, og arbeid med tilknyttet regelverk. Det er også konkurransespørsmål i de private markedene. Det omfatter konkurransevilkår mellom det offentlige og private virksomheter, samt konkurransevilkår mellom bransjer og salgskanaler.

Like konkurransevilkår

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Kommende EU-reguleringer alle som selger tekstil må kunne noe om

  Webinaret vil gi en oversikt over relevant regelverk fra EU som er under utvikling eller vil tre i kraft de neste årene, som treffer tekstilbransjen!

 2. Virkes Executive Fremtidssamling

  Velkommen til fremtidssamling. Vi ser frem til å få dine innspill!

 3. Lovendringer fra 1. april 2023: Innstramminger i adgangen til innleie av arbeidskraft

  I dette webinaret går vi gjennom endringer i arbeidsmiljøloven som trer i kraft 1. april 2023.

 4. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

 5. Onlinekurs - Lovpålagt HMS-kurs for øverste leder

  Arbeidsgiver må ha kunnskap om hvilke HMS-krav som gjelder, hva som skal til for å få et godt arbeidsmiljø og hvordan det skal arbeides systematisk med HMS i virksomheten.

Kontakt

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.