Lovendringer fra 1. april 2023: Innstramminger i adgangen til innleie av arbeidskraft

I dette webinaret går vi gjennom endringer i arbeidsmiljøloven som trer i kraft 1. april 2023.

Endringene innebærer betydelige innstramminger i adgangen til innleie av arbeidskraft fra bemanningsforetak. Blant annet fjernes arbeidsgivers adgang til å benytte innleie ved arbeid av midlertidig karakter, slik at innleie i hovedsak vil kunne benyttes ved vikariater. Videre vil retten til fast ansettelse etter tre års sammenhengende innleie etter endringen også gjelde der innleien er basert på avtale med tillitsvalgte. I tillegg innføres et forbud mot innleie fra bemanningsforetak til bygningsarbeid på byggeplasser i Oslo, Viken og tidligere Vestfold.

Slik får du tilgang til webinaret

Etter påmelding vil du automatisk få tilsendt en lenke til å følge webinaret. Det er derfor viktig at du har oppgitt rett e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til webinaret en time før sendestart. Vi ønsker at du åpner lenken senest fem minutter før webinaret starter.

Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 

Lovendringer fra 1. april 2023: Innstramminger i adgangen til innleie av arbeidskraft

Stortinget vedtok 16. desember 2022 vesentlige innstramminger i arbeidsmiljølovens regler om innleie av arbeidskraft fra bemanningsforetak. Med dette følger Stortinget opp Regjeringens uttalte målsetning i Hurdalsplattformen om å begrense bemanningsbransjens omfang og rolle i arbeidslivet, og prioritere det tradisjonelle topartsforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

Endringene som nå er vedtatt trer i kraft fra 1. april 2023, men med en overgangsperiode på tre måneder for allerede inngåtte avtaler. Innføring av de nye reglene vil få stor praktisk betydning for mange virksomheter, herunder mange av Virkes medlemmer.

Mer om innleie av arbeidskraft

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Kommende EU-reguleringer alle som selger tekstil må kunne noe om

  Webinaret vil gi en oversikt over relevant regelverk fra EU som er under utvikling eller vil tre i kraft de neste årene, som treffer tekstilbransjen!

 2. Virkes Executive Fremtidssamling

  Velkommen til fremtidssamling. Vi ser frem til å få dine innspill!

 3. Lovendringer fra 1. april 2023: Innstramminger i adgangen til innleie av arbeidskraft

  I dette webinaret går vi gjennom endringer i arbeidsmiljøloven som trer i kraft 1. april 2023.

 4. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

 5. Onlinekurs - Lovpålagt HMS-kurs for øverste leder

  Arbeidsgiver må ha kunnskap om hvilke HMS-krav som gjelder, hva som skal til for å få et godt arbeidsmiljø og hvordan det skal arbeides systematisk med HMS i virksomheten.

Kontakt

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.