Medlemsmøte om regjeringens høringsforslag til lov- og forskriftsregulering av innleie til arrangement

Medlemmene til kultur og opplevelser skal gi innspill til Virkes høringssvar på nytt forslag til unntak.

Det er ingen planlagte datoer for dette kurset. Se vår kursoversikt for andre aktuelle kurs.

Virke jobber med høringssvaret til regjeringens forslag om innleie i arrangementsbransjen, og inviterer medlemmer til et felles møte for å samle innspill og vurderinger til forslaget som er fremmet.

I forbindelse med Stortingets behandling av det nye regelverket for bruk av bemanningsforetak, ba et flertall i arbeids- og sosialkomiteen regjeringen om å vurdere om arrangementsbransjen har behov for et unntak for tidsbegrenset innleie. Virke har aktivt bidratt inn i dette arbeidet, deltatt i dialogene og gitt innspill til Departementet underveis. I juni kom regjeringen med et forslag om et begrenset unntak fra nye innleieregler for virksomheter innen arrangementbransjen.

Forslaget har høringsfrist 15. september.

Kort om forslaget

Det foreslås:

 1. En forskriftshjemmel i arbeidsmiljøloven som gir departementet mulighet til å fastsette særregler om tidsbegrenset innleie til arrangement.
 2. En forskriftsbestemmelse som åpner for innleie av arbeidstakere til rigg- og sceneteknisk arbeid til kortvarig og enkeltstående arrangement, hvis arbeidet er av midlertidig karakter.

Forslagene går ut på at virksomheter innen arrangementsbransjen gis mulighet til å leie inn arbeidstaker fra bemanningsforetak i noe flere tilfeller enn det som ellers følger av de nye, innstrammede reglene.

Høring- innleie fra bemanningsforetak- Forslag til lov- og forskriftsregulering av innleie til arrangement - regjeringen.no

Åpent kun for medlemmer.

Slik får du tilgang til webinaret

Etter påmelding vil du automatisk få tilsendt en lenke til å følge webinaret. Det er derfor viktig at du har oppgitt rett e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til webinaret en time før sendestart. Vi ønsker at du åpner lenken senest fem minutter før webinaret starter.

Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Virke Gravferd Fagkurs Trinn I del I

  Bli med på vårt grunnleggende fagkurs for gravferdskonsulenter. Du vil få bedre forståelse, samt utvide ditt nettverk og kunnskapsområde innen gravferdsbransjen. Kurset varer i fem dager.

 2. Digital transformasjon og forretningsutvikling - Kurs

  Bli en leder som styrer teknologien, ikke motsatt. Dette kurset er skreddersydd for erfarne ledere uten omfattende teknologibakgrunn. Lær hvordan du driver digital transformasjon basert på dine forretningsmål, og ikke la teknologien styre deg.

 3. Onlinekurs - Grunnkurs i arbeidsmiljø

  Vi gir deg en grunnleggende innføring i regelverket, arbeidsmiljøfaktorer, aktørene i arbeidsmiljøarbeidet, arbeidsmåter innen HMS og sykefraværsoppfølging.

 4. Kunderettigheter for reisebransjen

  Om de aktuelle lover og spesielt om pakkereisekunders og flypassasjerers rettigheter. Avtaleloven, pakkereiseloven og luftfartsloven.

 5. Inngåelse av leiekontrakter – dette bør du passe på

  I dette webinaret går vi gjennom hovedpunktene for hva som er viktig å tenke på ved inngåelse av nye leiekontrakter.

Kontakt

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene