Bilde av ansatt

ASKO Oslofjord AS

ASKO OSLOFJORD er et nytt, automatisert og miljøvennlig grossistlager. Med bruk av banebrytende teknologi og logistikkløsninger viser ASKO med dette lageret at det er mulig å tenke nytt og stort samtidig som hensynet til miljø og medarbeidere står i høysete.

Se film som beskriver logistikken 

ASKO OSLOFJORD har vært planlagt og under utvikling i flere år, men nå er opptrappingen i gang for fullt og i starten av 2023 vil selskapet distribuere dagligvarer til imponerende 300 butikker i store deler av Viken og deler av Vestfold og Telemark. ASKOs to førerløse og elektriske sjødroner skal daglig frakte 150 vogntog over Oslofjorden i en helelektrisk nullutslipps distribusjonskjede. Disse, i tillegg til lastebiler som enten er elektriske eller går på klimavennlig drivstoff er med på å bidra til både effektiv og miljøvennlig distribusjon av varene.

Se film som viser den elektriske ut utslippsfrie transportkjeden 

Mange av de ansatte fra det gamle lageret i Drammen med tradisjonelle jobber som plukkere, truckførere og lagermedarbeidere har fått opplæring og omstilt seg til å bli operatører av automasjonssystemene. Selskapet har også omskolert flere lagermedarbeidere til lastebilsjåfører i en tid der dette er mangelvare.

Det er imponerende hva de har fått til gjennom godt og solid forankret samarbeid med tillitsvalgte, verneombud og mellomledere. Tilnærmet samtlige ansatte valgte å bli med til det nye selskapet igjennom virksomhetsoverdragelsen. Alt dette fortjener oppmerksomhet og omstillingspris.

Medlemskap i Virke

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene