Om Virke

Virke er bindeleddet mellom arbeidsgiverne og myndighetene. Vi kjemper for at din virksomhet får gjennomslag for dine interesser når fremtidens arbeidsliv formes. Vi utfordrer de som styrer landet og våre motparter for å finne enda bedre løsninger.

Virke organiserer og representerer over 25 000 virksomheter med mer enn 300 000 ansatte. Virke ble grunnlagt i 1990 av handelsorganisasjonene i Norge med mål om å skape en sterk organisasjon som kunne øke innflytelsen til en av de mest verdiskapende næringene i Norge. 

Hvem er Virke?

Posisjon: Vi er handels- og tjenestenæringen.

Misjon: Virke styrker konkurransekraften til dem som tjener Norge.

Visjon: Sammen for bærekraftig verdiskaping.

Verdier: Nær, frempå, kompetent.

Virke jobber med å:

 • Påvirke lovgivning og forskrifter for å skape et optimalt forretningsmiljø for våre medlemmer. Virke har tilgang til de høyeste politiske nivåene og er en del av regjeringens faste forum for å diskutere næringsspørsmål på nasjonalt nivå.
 • Forhandle med fagforeningene på vegne av medlemmene, støtte arbeidsgivere i arbeids- og arbeidsrettslige spørsmål, og i personalsaker og HR.
 • Skreddersy bransjefellesskap. Virke tar initiativ til innovasjon, etablerer fora i og på tvers av bransjer, lager industri- og trendanalyser, og bidrar til å bygge bildet av handels- og tjenestenæringen i det offentlige.

Som medlem av Virke mottar du støtte innen ansettelsesrettigheter, HR, personell og ledelse, hvordan skape attraktive møteplasser og oppdatert forretningsstatistikk og analyse.

Som hovedorgansiasjon er vi bindeleddet mellom din virksomhet, industrien og regjeringen. Vi lever av å løse problemer og utfordringer, og vet hvordan skape verdi for deg, dine kolleger og din virksomhet.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.