Om Virke

Virke er bindeleddet mellom arbeidsgiverne og myndighetene. Vi kjemper for at virksomhetene får gjennomslag for sine interesser når fremtidens arbeidsliv formes. Vi utfordrer de som styrer landet, oss selv og våre motparter for å finne enda bedre løsninger.

Fremtiden formes nå

Vi er her for de som får Norge til å virke

Vi støtter de virksomhetene som holder hjulene i Norge i gang hver eneste dag og de som bygger virksomheter som gjør at vi løser viktige oppgaver smartere i fremtiden.

Vi støtter morgendagens ledere. Vi støtter de som har vært der generasjoner og som kanskje skal gjennom store endringer i fremtiden. For med over 23 000 små og store medlemsbedrifter i mange ulike bransjer, vet vi bedre enn noen hvor skoen trykker.

Om Virke

Virke organiserer og representerer over 23 000 virksomheter med mer enn 250 000 ansatte.

Virke ble grunnlagt i 1990 av handelsorganisasjonene i Norge med mål om å skape en sterk organisasjon som kunne øke innflytelsen fra en av de mest verdiskapende næringene i Norge.

Vi jobber for å forbedre rammebetingelsene for medlemmene våre, og et Norge som verdsetter og støtter de som driver virksomheter.

Medlemmene våre kommer fra bransjer som handel, kunnskap, teknologi, reiser, service, helse, omsorg, utdanning, kultur, frivillig arbeid og mye mer.

Virke jobber med å:

 • Påvirke lovgivning og forskrifter på vegne av medlemmene for å skape et optimalt forretningsmiljø. Virke har tilgang til de høyeste politiske nivåene og er en del av regjeringens faste forum for å diskutere næringsspørsmål på nasjonalt nivå.
 • Forhandlinger om avtaler med fagforeningene på vegne av medlemmene og støtte arbeidsgivere på områder relatert til arbeids- og arbeidsrettslige spørsmål, spørsmål rundt personalsaker og HR.
 • Skreddersy bransjefellesskap, der Virke tar initiativ til innovasjon, etablerer fora på tvers av bransjer, lager industri og trendanalyse og bygger bildet av næringene i det offentlige.

Som medlem av Virke mottar du støtte innen ansettelsesrettigheter, HR, personell og ledelse, hvordan skape attraktive møteplasser og oppdatert forretningsstatistikk og analyse.

Som en hovedorgansiasjon er vi forbindelsesleddet mellom din virksomhet, industrien og regjeringen. Vi lever av å løse problemer og utfordringer, og vet at det handler om å skape verdier for deg, dine kolleger og din virksomhet.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene

Kontakt