Om Virke

Virke er bindeleddet mellom arbeidsgiverne og myndighetene. Vi kjemper for at din virksomhet får gjennomslag for dine interesser når fremtidens arbeidsliv formes. Vi utfordrer de som styrer landet og våre motparter for å finne enda bedre løsninger.

Hvem er Virke?

Posisjon: Vi er handels- og tjenestenæringen.

Misjon: Virke styrker konkurransekraften til dem som tjener Norge.

Visjon: Sammen for bærekraftig verdiskaping.

Om Virke

Virke organiserer og representerer over 24 000 virksomheter med mer enn 300 000 ansatte.

Virke ble grunnlagt i 1990 av handelsorganisasjonene i Norge med mål om å skape en sterk organisasjon som kunne øke innflytelsen til en av de mest verdiskapende næringene i Norge.

Vi jobber for å forbedre rammebetingelsene for medlemmene våre, og et Norge som verdsetter og støtter de som driver virksomheter.

Medlemmene våre kommer fra bransjer som handel, kunnskap, teknologi, reiseliv, service, helse, omsorg, utdanning, kultur, frivillighet og mye mer.

Virke jobber med å:

 • Påvirke lovgivning og forskrifter for å skape et optimalt forretningsmiljø for våre medlemmer. Virke har tilgang til de høyeste politiske nivåene og er en del av regjeringens faste forum for å diskutere næringsspørsmål på nasjonalt nivå.
 • Forhandle med fagforeningene på vegne av medlemmene, støtte arbeidsgivere i arbeids- og arbeidsrettslige spørsmål, og i personalsaker og HR.
 • Skreddersy bransjefellesskap. Virke tar initiativ til innovasjon, etablerer fora i og på tvers av bransjer, lager industri- og trendanalyser, og bidrar til å bygge bildet av handels- og tjenestenæringen i det offentlige.

Som medlem av Virke mottar du støtte innen ansettelsesrettigheter, HR, personell og ledelse, hvordan skape attraktive møteplasser og oppdatert forretningsstatistikk og analyse.

Som hovedorgansiasjon er vi bindeleddet mellom din virksomhet, industrien og regjeringen. Vi lever av å løse problemer og utfordringer, og vet hvordan skape verdi for deg, dine kolleger og din virksomhet.

Årets omstiller er: MS Donna!

omstiller-vinner.jpg

Juryens begrunnelse

Ms Donna har virkelig vist at de kan omstille seg til et skiftende marked under en pandemi. Selskapet har vist en enorm evne til nytenkning og innovasjon i et krevende år. De har tatt grep for å håndtere pandemien, men de har også omstilt for fremtiden gjennom justeringer i hele sin verdikjede. Deres virksomhet bidrar positivt til nærmiljøet og skaper arbeidsplasser.  Sist, men ikke minst, har de en bærekraftig forretningsmodell, og de imøtekommer flere av FNs bærekraftsmål gjennom å jobbe mot en sirkulær verdikjede. Ms Donna leverer på alt juryen ser etter, og er en verdig vinner av Årets omstiller. 

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene

Kontakt