Politisk påvirkning

Våre medlemmer består av over 25 000 bedrifter og over 300 000 mennesker. Vårt mål er at de skal ha de beste forutsetningene å jobbe under. Derfor jobber vi i Virke med det som skjer mellom arbeidsgivere og myndigheter. Sagt på en annen måte: Dine kamper blir våre kamper. Under finner du informasjon om de store, overordnede sakene vi jobber med på vegne av medlemmene våre.

Våre innspill til budsjettkonferansen 11.-13. mars

Er du kanskje i byggenæringen, eller ergrer du deg over økningen i arbeidsgiveravgiften som ble innført i 2023? Vi jobber hver dag for gjennomslag for våre medlemmers saker. Fokuset er nå på regjeringens budsjettkonferanse, som går av stabelen hvert år i mars.

Allerede i desember sendte vi inn innspill til hvert fagdepartement. Innspillene vi nå har gitt underbygger disse, og fremhever i tillegg noen utfordringer og behov som er blitt forsterket siden den tid. 

Virke ber om:

  1. Økt aktivitet i byggenæringen, med søkelys på boligbygging og energisparing
  2. Mer støtte og mindre risiko for arbeidsgivere som tar ansvar for inkludering
  3. Skatte- og avgiftsendringer for å styrke norsk eierskap, forenkle og gjøre det lettere å ansette
  • Byggenæringen er i krise og trenger tiltak fra myndighetene som kan øke aktiviteten

    Samtidig er boligmangel en voksende utfordring for arbeidsmarkedet i flere byregioner. Det åpner for å slå to fluer i en smekk: Både øke aktiviteten i byggenæringen, og samtidig redusere boligunderskuddet.

    Regjeringen bør stimulere til storstilt energieffektivisering av norske bygg, ledsaget av å gjøre det mer lønnsomt å produsere energi lokalt i bygningsmassen. Slik kan energiprisene reduseres raskt, samtidig som det sikrer økt aktivitet i byggenæringen.

    Sammen med NBBL har vi foreslått flere tiltak som kan bidra til å løfte byggenæringene, eksempelvis:

    • Regjeringen må stimulere til økt boligbygging som styrker arbeidsmarkedet i storbyene.
    • Regjeringen må snarest legge frem tiltak som både stimulerer til energieffektivisering i eksisterende bygg, utbygging av fornybar kraft i sammenheng med bygningsmasse, og økt aktivitet i byggenæringen.
    • Regjeringen må følge opp NVEs forslag om en ordning som muliggjør deling av egenprodusert strøm mellom naboeiendommer. Dette øker lønnsomheten i investeringene.
    • Øke støtte til energieffektivisering i husholdninger og næringsbygg gjennom Enova og vurdere innføring av skattefradrag for rehabiliterings- og energieffektiviseringstiltak i boliger for å nå mål om energieffektivisering.
  • Mange av de 659.000 som i dag står utenfor arbeidslivet både kan og vil jobbe.

    Da må myndighetene gjøre mer for å støtte, og redusere risiko for, de arbeidsgiverne som ønsker å inkludere flere.

    Vi foreslår:  

    • Økt bruk av lønnstilskudd
      På spørsmål om hvilket virkemiddel som er best egnet til å inkludere flere, svarer våre medlemmer lønnstilskudd. Regjeringens eget utvalg for integrering av ukrainske flyktninger i arbeidsmarkedet peker også på lønnstilskudd som et viktig tiltak. Derfor ber vi om at regjeringen må styrke bevilgningen til lønnstilskudd i statsbudsjettet for 2025, og åpne for en mer fleksibel lønnstilskuddsordning gjennom økte satser og lengre perioder.
    • Økt bevilgning til arbeidsmarkedstiltak med formål om kvalifisering av kandidater
      Handels- og tjenestenæringene trenger økt tilgang på kompetent arbeidskraft. Korte, arbeidsrettede kvalifiseringsløp som kan gjennomføres i samarbeid med arbeidsgiver kan løse flere av våre medlemmers utfordringer.
    • Funksjonsassistanse
      Til tross for at funksjonsassistanseordningen i arbeidslivet har blitt styrket er det fortsatt ikke blitt lagt godt nok til rette for at folk med funksjonsnedsettelser kan delta på lik linje i arbeidslivet som folk uten. Vi ønsker derfor at funksjonassistanseordningen bør lovfestes i folketrygden, og at finansieringen skjer gjennom overslagsbevilgning.
  • Skatter og avgifter

    Norge trenger skatte- og avgiftsendringer som fremmer norsk eierskap, forenkling og like vilkår.

    Formueskatt
    Norsk eierskap trenger konkurransedyktige vilkår, og eiere av grunder-, små- og mellomstore bedrifter, må sikres kapital til vekst, utvikling og omstilling. Vi har derfor bedt om at driftsmidler og aksjer må skjermes fra formuesskatt. Vårt forslag er å redusere verdsettelsen av nevnte midler til null.

    Arbeidsgiveravgift
    Vi gledet oss over finansministerens løfte om å fjerne den midlertidige økningen i arbeidsgiveravgiften. Likevel presiserer vi at vi har fortsatt kommer til å sende inn et innspill til regjeringskonferansen om at den bør fjernes, slik at avgiftsatsen tilbakeføres til 2022-nivå.

    Moms på kulturtjenester
    I dag er det vanskelig å vite hvilken merverdiavgift (MVA) som gjelder på kulturtjenester. Noen tjenester har full sats (25%), mens andre har lavere sats (12%). Dette legger til rette for et system som både er vanskelig og resurskrevende å etterleve. Vi ønsker derfor å forenkle prosessen og skal derfor inkludere i skrivet vårt at vi ønsker at alle kulturtjenester skal ha en felles merverdiavgift på 12%.

    Tekstiltoll
    Norske tekstilbedrifter har opptil 10,7 prosent toll. Dette er gammeldags og bør fjernes. I tillegg er tekstiltollen konkurransevridende fordi utenlandske nettbutikker som registrerer seg i VOEC får tollfritak for tekstilvarer med verdi opp til 3000 kroner. Det gjelder ca 2500 utenlandske nettbutikker som selger til norske forbrukere. Vi ber regjeringen og Stortinget rydde opp.

Statsbudsjettet for 2024: Budsjettforliket løser få utfordringer for næringslivet

Administrerende direktør i Virke, Bernt Apeland

(Administrerende direktør i Virke, Bernt Apeland)

Samfunnet skal gjennom en storstilt omstilling, der vi skal redusere utslippene og få flere i arbeid. Vår kritikk i oktober var at budsjettforslaget ikke tok inn over seg at omstilling er dyrt, og vi må skuffet konstatere at kritikken står seg etter regjeringens forhandlinger med SV. Budsjettforliket bidrar ikke til å løse utfordringene virksomhetene står i.

Handels- og tjenestenæringene har over 1.4 millioner ansatte. Våre medlemmer ønsker å bidra til å nå regjeringens klimamål, og jobber hver dag for å inkludere de over 600 000 som står utenfor arbeidslivet. At regjeringen og SV prioriterer helt andre ting gjør jobben mye tyngre enn den trenger å være.

Likevel er vi fornøyd med at regjeringen har stått i mot SVs ønske om økte skatter og avgifter. Hovedorganisasjonen mener også signalene knyttet til økt satsning på energieffektivisering er positive.

Gjennomslag

Her er eksempler på hva vi har fått til for våre medlemmer den siste tiden.

  • Økt satsing på energieffektivisering i bygg

    Virke fikk gjennomslag i budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og SV den 2. desember for en økning på 700 millioner kr til Enovas enøk-tiltak i eksisterende bygg, rettet mot husholdninger.

    Dette blir del av statsbudsjettet for 2024 og innebærer at husholdninger og boligsameier fra 2024 kan søke mer støtte til enøk-tiltak.

    Gjennomslaget vil bidra til å utløse mer av enøk-potensialet i bygg og øke aktiviteten i byggevarehandelen noe etter nedgangen i byggenæringen.

  • Brukthandelloven foreslås fjernet

    Næringsminister Jan Christian Vestre har lyttet til Virkes innspill og vil fjerne brukthandelloven.

    Loven innebærer løyvekrav, særskilte oppbevaringskrav og registreringskrav som gjør det vanskelig å satse på bruktsalg i handelen.

    Virke og en rekke handelsbedrifter har lenge bedt om forenkling. Nå har Næringsdepartementet sendt ut et forslag på høring om å fjerne hele loven fordi den ikke er forenlig med målsettingene om mer sirkulær økonomi, herunder mer bruktsalg.

    Politiet og Justisdepartementet har ønsket å opprettholde brukthandelloven som et virkemiddel mot heleri og svart omsetning, primært i bruktbilmarkedet. Vi er enig i at politiet må ha virkemidler mot heleri, men dette er krav som gjør det for tungvint og dyrt å drive med bruktsalg i handelen. Vi har derfor bedt om forenkling - helst at loven fjernes helt - og at det brukes andre lovhjemler mot heleri.

    Næringsdepartementet foreslår nå to alternativer:
    1) å oppheve brukthandelloven og -forskriften eller
    2) å vedta en ny lov med innsnevret virkeområde til enkelte varegrupper: kunstverk, samleobjekter, antikviteter, kulturgjenstander og varer av edelt metall, edelstener og perler, samt brukte motorvogner.

    Departementet vurderer alternativ 1 som best, kombinert med en overgangsordning for handel med brukte motorvogner inntil det er etablert en alternativ ordning for å ivareta de særlige behovene det er for tilsyn med slik handel.

    Vi vil besvare høringen, og vi ber om at brukthandelloven fjernes så snart som mulig i 2024. Stortinget har allerede bedt om dette, så den politiske behandlingen burde ikke ta lang tid.

    Her finner du Næringsdepartementets forslag

  • Handelslappen

    Virke har, sammen med tre kommuner, fått tildelt midler til prosjekt Handelslappen. Vi samarbeider med våre medlemmer Kiwi, Coop, og Bunnpris for å utvikle en kompetansestandard for handel.

    Prosjektet er planlagt for tre år, og det er kursavdelingen i Virke som utvikler innholdet basert på modellen Balansekunst.

    Målet med prosjektet er synliggjøre det gode arbeidet som gjøres på inkludering i handel, og utvikle modeller for inkludering i arbeidslivet.

  • Deklarasjonsunntaket for utenlandske varer handlet på nettet fjernes 1. januar 2024

    Da 350-kronersgrensen ble fjernet i 2020, ble det innført et midlertidig deklarasjonsunntak for varer med verdi under 350 kroner handlet på nettet i utlandet for å få den nye mva-registreringsordningen godt i gang.

    Vi har kjempet for å fjerne unntaket slik at vi kan kontrollere at riktig mva betales når norske forbrukere handler på nettet i eksempelvis Kina. Det er et langt skritt i retning like vilkår.

  • Ressurser til fagskolene

    NOKUT sikres ressurser til akkreditering av nye fagskoletilbud og institusjonsakkreditering i revidert nasjonalbudsjett (RNB) 2023. Virke har spilt inn at regjeringen må sikre at NOKUT settes i stand til å godkjenne fagskoletilbud raskere. Det har vært en flaskehals for å få på plass nye arbeidsrettede fagskoletilbud og for å oppnå ambisjonen om betydelig vekst i fagskolesektoren.

    NOKUT anbefaler at det bør kunne tilbys fagskoletilbud på høyere nivå enn 5 i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk.

    Vi har jobbet for mer fleksibilitet for å kunne tilby arbeidsrettede tilbud og at læringsutbyttet ikke må tilpasses et lavere nivå enn arbeidslivet trenger for å passe inn på fagskole.  

  • Kompetansereform for arbeidslivet

    Regjeringen har satt ned et utvalg som skal utrede hvordan Norge skal lykkes med livslang læring i arbeidslivet. Virke deltar i utvalget, og setter med det læring på agedaen.

    I årene som kommer vil knapphet på både kompetanse og arbeidskraft være en av de viktigste flaskehalsene for å løse våre største samfunnsutfordringer. 

    Våre medlemmer rapporterer at mangel på arbeidskraft med rett kompetanse en av de viktigste hindrene for næringsutvikling og omstilling.

    Virke har fått gjennomslag for at utvalget skal:

    • Styrke arbeidsplassen som læringsarena!
    • Øke verdsetting av kompetanse opparbeidet i arbeidslivet!
    • Utvikle bedre systemer for realkompetansevurdering!
    • At kompetanseheving av befolkningen er et felles ansvar, og arbeidsgivere skal ikke stå igjen med regningen

    Les mer om dette her

  • Saksbehandlingstid hos NAV

    Det siste året har mange arbeidsgivere opplevd urimelig lang behandlingstid på refusjon av sykepenger fra NAV. Noen av våre medlemmer har meldt om hele ett års saksbehandlingstid – selv i "enkle" saker. Med hjelp fra Arbeiderpartiet har vi i løpet av vinteren 2023 jobbet for en løsning på denne utfordringen og de uheldige virkningene av den.

    Gjennom konstruktive møter og dialog med NAV og Arbeiderpartiet, fikk Virke i februar prioritert saksbehandlingsressurser til refusjonssaker, og med det er saksbehandlingstiden nå tilbake til normalt.

  • Innleie-unntak for arrangementsbransjen

    Hele næringslivet og alle arbeidsgivere har fått en skikkelig trøkk med innstrammingene regjeringen har lagt frem og Stortinget har vedtatt det siste året i arbeidsmiljøloven, blant annet på mulighetene til å kunne leie inn fra bemanningsbyrå. Det var først bare helse og spesialistkompetanse som fikk unntak fra de nye innleiereglene. Nå blir det også unntak for arrangementsbransjen, etter press fra Virke.

    Det første gjennomslaget var at de nye innleiereglene som trådte i kraft 1. april, ikke ble gjort gjeldende for arrangementsbransjen, som er helt avhengig av innleie av arbeidskraft til korttidsarrangementer.

    Det betyr at sommerfestivaler, julefestivaler og andre arrangementer ble reddet. Regjeringen la så frem et forslag om et permanent unntak for arrangementsbransjen.

    Forslaget hadde høringsfrist i september, og vi regner med at det blir fulgt opp slik at det kan tre i kraft fra 2024. 

  • Arbeidsmarkedstiltak i revidert nasjonalbudsjett

    Regjeringen har valgt å lytte til oss. De foreslår nå å gi 250 millioner kroner til arbeidsmarkedstiltak, altså til ordninger som lønnstilskudd, arbeidstrening og tiltaksplasser hos tiltaksarrangører.

    Dette vil gjøre det lettere for våre virksomheter å ta inn arbeidssøkere med manglende formell kompetanse. Målet er å inkludere flere fra utsatte grupper inn i arbeidslivet. 

  • Historisk avtale på barnevernsområdet signert

    Virke har lenge jobbet for å få på plass en samarbeidsavtale med regjeringen Støre som sikrer tett dialog og forutsigbarhet for våre medlemmer. Nå er vi i mål. Avtalen er politisk nybrottsarbeid innen barnevernet, og skal bidra til å sikre et godt tilbud til barna som bor på barnevernsinstitusjon.

    Barne- og familieminister Kjersti Toppe og Virkes administrerende direktør Bernt Apeland signerte avtalen på barnevernsinstitusjonen Brusetkollen i Asker.

    Fagforbundet, Fellesorganisasjonen, Abelia og Ideelt barnevernsforum er også med på avtalen.

    Se også: Styrkjer det langsiktige samarbeidet med ideell sektor - regjeringen.no

  • Funksjonsassistanse i arbeidslivet

    Funksjonsassistanse i arbeidslivet styrkes med 20 mill. kr. i forliket om revidert nasjonalbudsjett 2023.

    Virke foreslo 22 mill. kr.

    Dette styrker inkluderingsarbeidet i virksomhetene. 

  • BPA-satsing

    Virke har fått gjennomslag i Stortinget for å løfte brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i en ny stortingsmelding. Vi ønsket dette som et skritt i retning av at staten tar ansvar for BPA. I dag er det kommunene som har ansvar for å følge opp BPA, med svært varierende kvalitet og engasjement.

    Helse- og omsorgskomiteen laget denne flertallsmerknaden ifm behandlingen av folkehelsemeldingen i mai: «Stortinget ber regjeringen legge frem en stortingsmelding om ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) basert på NOU 2021:11 Selvstyrt er velstyrt.” 

  • Bruk av grønn resept mot inaktivitet

    Virke har kjempet for at grønn resept skal kunne brukes som virkemiddel for å fremme fysisk aktivitet, og har tatt opp dette med regjeringen og Stortinget i forbindelse med behandlingen av folkehelsemeldingen.

    Et forslag fra Høyre ble vedtatt da Stortinget behandlet folkehelsemeldingen 2. juni. «Stortinget ber regjeringen legge til rette for økt bruk av grønn resept og ber regjeringen utrede nye oppfølgings-modeller til grønn resept, for eksempel med mer veiledet aktivitet og kosthold. Stortinget ber regjeringen komme tilbake på egnet måte».

    Vi følger opp regjeringen for at treningssenterbransjen blir en samarbeidspartner når grønn resept skal skrives ut. 

  • 30-dagers regel ved prismarkedsføring

    Markedsføringen må skje på riktige premisser og etter tydelige regler. Her regulerer man at en vare som skal på salg må ha vært solgt til en førpris i minst 30 dager før salget starter. Norge er forpliktet til å gjennomføre dette EU-direktivet i norsk rett. I høringsrunden var regjeringens standpunkt å sette førprisperioden til seks uker her i Norge.

    Likevel snudde regjeringen, og lyttet til høringsinstansene (særlig fra Virke).

    De begrunner endringen med at 30-dagersregelen gir forbrukerne god beskyttelse, mer forutsigbarhet for de næringsdrivende og at vi nå får like regler som resten av Skandinavia.

    Forskjell på perioden før salg på 30 dager og seks uker kunne gjort det utfordrende for handelsvirksomheter som selger over landegrensene og må forholde seg til ulik nasjonal gjennomføring av et felles europeisk regelverk. For dem betyr det at ulike kampanjeperioder må planlegges og mer administrasjon og kostnader med å følge opp forskjellene. I verste fall får man et dyrere eller mer redusert tilbud til norske forbrukere.

    Denne saken er et godt eksempel på verdien av gode høringssvar.  

  • Forbud mot salg av tobakksvarer på nett

    Virke har arbeidet for at aldersgrense for tobakksalg må gjelde likt i salgskanalene, og tok i et brev til HOD februar 2023 opp krav om legitimasjonsplikt på snus i digitale kanaler.

    I folkehelsemeldingen fra 31. mars 2023, legges det frem forslag om forbud mot salg av tobakksvarer på nett da det etter HODs oppfatning ikke er mulig å etterleve legitimasjonsplikt.

    Dette ble vedtatt av Stortinget i juni.

  • Norsk reiseliv blir nasjonal eksportsatsning

    Næringsministeren annonserte i september at reiseliv blir del av den nasjonale eksportsatsingen, etter påtrykk fra Virke og andre organisasjoner i reiselivet.

    Dette er viktig fordi en felles satsning på eksport gjør at næringen kan ta i bruk enda flere virkemidler for å videreutvikle norsk reiseliv. Virke samarbeider med Nasjonalt Eksportråd for å konkretisere strategien frem mot neste vår.

  • Tilskudd til heltidsarbeid

    Vi har fått gjennomslag hos regjeringen (AID) for at alle virksomheter skal ha mulighet for å søke tilskudd i ordningen som skal stimulere til flere heltidsstillinger. LO og flertallet av partene i en arbeidsgruppe gikk inn for at midlene skulle forbeholdes bedrifter med tariffavtale.

    Etter press fra Virke kan alle virksomheter søke om tilskudd, så fremt prosjektet er forankret hos ansatte (verneombud, ansattrepresentant eller tillitsvalgt). 

Handels- og tjenestenæringen om deres samarbeid og tilfredshet med lokale myndigheter

Virke har spurt over 1100 virksomheter i handels- og tjenestenæringen om deres samarbeid og tilfredshet med lokale myndigheter.

Virksomhetene svarer at dette er de største utfordringene med hensyn til å skape jobber og bidra til levende lokalsamfunn:

  • Mangel på kvalifisert arbeidskraft. I landets største byer er under halvparten, bare 4 av 10 virksomheter, tilfreds med tilgangen på kvalifisert arbeidskraft.
  • Økte kostnader og økte skatter og avgifter. Virksomhetenes kostnader har økt sterkt det seneste året. Økte skatter og avgifter, herunder kommunale gebyrer, har bidratt til dette.
  • Infrastruktur og samferdsel. For eksempel gode veinett, kraftforsyning, kollektivtilbud og vann- og avløp er viktige faktorer for å drive virksomhet. Det er særlig viktig for tilgjengelighet til handels- og tjenestetilbud og varetilførsel.
  • Slippe til private tjenestetilbydere. Rettferdig konkurranse mellom offentlige og private leverandører av kommunale tjenester og kommunenes vilje til å slippe til private tjenestetilbydere i ulike servicenæringer er også svært viktig, særlig i de store byene som Stavanger og Oslo.
  • Kommunale anbudsprosesser. I spørreundersøkelsen svarer 30 prosent av virksomhetene at de er misfornøyde med hvordan kommunene håndterer anbud, mens 35 prosent er tilfredse med kommunale anbudsprosesser.
  • Kommunal saksbehandlingstid. Virksomhetene i hele landet er generelt misfornøyd med kommunal saksbehandlingstid i kommunen, hvor flere er misfornøyde enn fornøyde. I Virke er vi opptatt av at Norge skal være et attraktivt land for å starte virksomhet, og da trengs det god tilrettelegging fra lokale myndigheter. Vi jobber blant annet for at kommunene tar en sentral rolle for å sikre nødvendig arealtilgang og for effektiv behandling i plan- og byggesaker.

StortingetI dag er 70 prosent av jobbene i privat sektor å finne innenfor handels- og tjenestenæringene. I årene som kommer vil dette tallet bare fortsette å vokse.

Politikere som ønsker økt sysselsetting og levende lokalsamfunn må derfor legge til rette for, og bidra til utvikling av handels- og tjenestenæringene.

Små og mellomstore bedrifter er mer misfornøyde med næringspolitikken i kommunene enn det større virksomheter er. Dette gir en tydelig indikasjon på at lokal næringspolitikk må i større grad tilrettelegge for små virksomheter.

God næringspolitikk kan igjen gjøre det mer attraktivt å starte virksomhet i kommunen, som igjen kan ha en positiv effekt på sysselsetting/arbeidskraft.

        Dette skjer!

        Se alle arrangementer
        1. Ernæringskommunikasjon – balansen mellom prestasjon og presentasjon

          Hvilke utfordringer møter du i veiledningen av kunder rundt kostholdstips? I dette webinaret vil du få verdifull innsikt, erfaringer og refleksjoner om rollen som kostholdsformidler i treningsbransjen.

        2. Franchisekonferansen 2024

          Franchisekonferansen 2024

        3. Vi søker serviceinnstilt medarbeider. Tafsing og trakassering må påregnes.

          Hovedorganisasjonen Virke inviterer til møte for våre medlemmer for å adressere problematikken rundt trakassering og diskriminering i arbeidslivet.

        4. Onlinekurs Lovpålagt HMS-kurs for øverste leder

          Arbeidsgiver må ha kunnskap om hvilke HMS-krav som gjelder, hva som skal til for å få et godt arbeidsmiljø og hvordan det skal arbeides systematisk med HMS i virksomheten.

        5. Ditt medlemskap fra A til Å

          Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

        6. Arrangerer du treningsreiser?

          I dette webinaret vil du få råd om hvordan du kan organisere sikre treningsreiser innenfor lovens grenser.

        7. AI i handelen – hva har vi lært på London Retail Week

          Virke har vært på studietur på London Retail Week sammen med medlemmer fra handel, teknologi og rådgivningsbransjen. Vi ønsker å dele innsikt og trender fra turen. Vi får med partnere og handelsdeltakere til dette webinaret med noen presentasjoner samt paneldebatt.

        Kontakt

        Slik bruker du medlemskapet

        Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

        • Få hjelp med HR og arbeidsrett

          Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

          Hjelp for arbeidsgivere

        • Forretningsjuridisk bistand

          Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

          Forretningsjuridisk bistand

        • Gunstige fordelsavtaler

          Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

          Se alle fordelsavtalene