Kultur- og opplevelsekonferansen er møteplassen for deg som jobber med å skape opplevelse

Kompass i ruskevær

Kultur, reiseliv og kreative næringer har lagt bak seg noen krevende år; samtidig opplever vi at tiden vi lever i er mer usikker nå enn noen gang før. Økte kostnader, tapt arbeidskraft, digital innovasjon, global uro og inflasjon gjør det krevende å planlegge for framtiden. Kultur- og opplevelsekonferansen er møteplassen for deg som vil finne verktøyene for å imøtekomme ruskværet som stadig melder seg, og bli inspirert sammen med mange andre som jobber med å skape opplevelser som gir gåsehud. 

Programleder

Thomas Engeset

Programleder og TV-regissør

Thomas Engeset er programleder og TV-regissør, sist sett på lørdagskvelden på NRK1 som programleder for familieprogrammet "Alle Mot 1". Her utfører han sprø, vågale og morsomme eksperimenter sammen med Selda Ekiz og Selma Ibrahim. Han var først å se på skjermen som Kjell i filmene om Olsenbanden Jr og har siden den gang fortsatt å leke seg både foran og bak kamera.    

Program

  • : Dørene åpner

  • : Åpningsnummer

  • : Kompass i ruskevær: Hvordan ruste seg for en usikker fremtid?

    Bernt G. Apeland, administrerende direktør i Virke ønsker velkommen

    Hvordan utvikler vi levedyktige og bærekraftige forretningsmodeller for kultur- og reiselivsnæringen i tiden fremover, og hva må til for at flere investerer i disse næringene? I Virke har vi et stort team som jobber med kultur- og opplevelser. Møt bransjedirektørene for kultur, produsentforeningen, kreative næringer og reiseliv.

    Økte kostnader, tapt arbeidskraft, global uro og inflasjon gjør det krevende å planlegge for framtiden. Taktskiftet i digital innovasjon og disrupsjon påvirker verdikjedene, og forbrukertrendene endrer seg stadig. Samtidig må næringslivet stadig tilpasse seg endringer i rammevilkårene fra staten.

  • : Status fra Virkes sjefanalytiker Runar Wiksnes

    Hva viser tendensene for kultur- og reiselivsnæringene? Runar Wiksnes gir oss en fersk analyse av kultur og publikumnæringenes tilstand. Hvordan står det til etter de krevende pandemiårene, og hva sier prognosene?

    Tallene indikerer at pandemien har skapt større forskjeller innad i bransjene sammenlignet med før pandemien. Stemmer dette fortsatt, eller har gapet tettet seg i løpet av 2023? Vi dykker ned i tallene sammen.

  • : Visepresident i SF Studios, Stefan Klockby: Ser vi en ny gullalder for piratkopiering og åndsverkstyveri?

    Trodde du piratkopiering var noe vi var ferdige med på 90-tallet? Da må du tenke om igjen. Med en stadig økende mengde av digitale plattformer og inntoget av KI, ser vi en ny gullalder for piratkopiering? Film- og tv-bransjen har oppsiktsvekkende tall og å vise til og skal dele sine erfaringer og innsikt med oss. Innlegg av visepresident i SF Studios, Stefan Klockby.

  • : Trendforsker Louise Byg Kongsholm: Forbrukertrender i en ny tidsånd skaper gåsehud

    For å kunne håndtere fremtidens markedskrefter er det viktig å kjenne og forstå de. Det å ha en klar fornemmelse for forbruketrender kan være en drivkraft for innovasjon slik at man utvikler nye produkter og opplevelser som skaper gåsehud. 

    Louise Byg Kongsholm er forsker fra trendbyrået Pej-gruppen i Danmark, og gir oss en oppdatering på tidsånd, trender og forbruk i en brytningstid i global kontekst.

  • : Næringsministerens tale

    Hvordan skal vi sikre at Norge er med på den internasjonale veksten innen kultur, reiseliv og kreative næringer? Næringsminister Jan Christian Vestre forteller om regjeringens ambisjoner for de kreative næringene

  • Nordisk Film, All Things Live og Tikkio: Hvordan forholder de seg til den nye tidsånden?

    Hvordan navigerer man når forbrukervarer og spillereglene er stadig i endring? Jannicke Haugen fra Nordisk Film, Peer Osmundsvaag fra All Things Live, Magnus Nilsson fra Tikkio og Petter Brodahl fra Berg Hansen gir oss nærmere innsikt i hvordan trendene påvirker deres bransje og virksomhet.

  • : Pause

  • To Be or not AI: teknologi og disrupsjon i kultur, reiseliv og kreative næringer

    KI's innmarsj i livene våre, står vi overfor en revolusjon på lik linje med elektrisiteten. Teknologien representerer en enorm omveltning, men gir også store muligheter. Dersom vi unngår fellene og får til å utnytte mulighetene, er potensialet for vekst stort.

    Samtidig er vi helt i starten på denne nye bølgen. De fleste har for eksempel hørt om ChatGPT, men de færreste har ha gjort seg særlig erfaring med det i egen virksomhet. Det er et behov for å forstå mer om hva generasjon- KI teknologi betyr, ikke minst innenfor ledelse.

  • : Camilla Tepfers fra Infuture: Hvordan påvirker generativ KI nærings- og arbeidslivet?

    Partner i analyse- og rådgivningsselskapet inFuture, Camilla Tepfers, gir oss eksempler på hvordan generativ KI påvirker tjenestenæringen særlig som verktøy for ledelse og forbrukerinnsikt. 

    Fremtidens kundeopplevelser er avhengig av teknologi. Over alt i tjenestenæringen har man begynt å ruste seg for en verden der forbrukeren har makt over sin egen data. En av de viktigste trendene som kan påvirke fremtidens kundeopplevelse er bruk av kunstig intelligens og automatisering. Nøkkelen til suksess ligger et sted i kombinasjonen av riktig bruk av teknologi og data, effektivt og kreativt innhold og smarte analyser.  

  • : Fredrik Kiøsterud fra Qvisten Animation forteller om samarbeidsprosjektet med Kristiansand Dyrepark

    Fredrik Kiøsterud, CEO i Qvisten, forteller om deres erfaringer fra samarbeidsprosjektet AIM, og viser oss hvordan virksomheter kan fange publikumsinnsikt på nye måter ved hjelp av KI.

  • : TikTok-ekspert Carina Elise Godou: Hvordan utnytte en av Norges mest brukte SoMe-kanaler?

    Norges fremste TikTok ekspert, Carina Elise Godou, gir oss sine refleksjoner på bruk av TikTok som en salgskanal, og vi utfordrer tilbake: Hva skjer etter Tiktok?

    TikTok er nå er blant de fem mest brukte sosiale mediene i Norge. 1.2 millioner nordmenn over 18 år sier de har registrerte brukere på TikTok – noe som tilsvarer 30 % av den voksne befolkningen. Til sammenligning svarte bare 14 % at de hadde TikTok i 2020. Nordmenn er ivrige brukere av sosiale medier og er åpne for å prøve nye kanaler.

  • : Marte Kjernsholen, Lillehammer museum: TikTok i praksis

    Digital strateg og fagansvarlig kommunikasjon/marked, Marte Kjernsholen hos Lillehammer Museum deler sine erfaringer med bruk av TikTok som en kanal for kommunikasjon og dialog med publikum, og hvordan de har integrert TikTok som en viktig kanal for formidling.  

  • : Advokat Lisa Digernes: KI og opphav – Når maskiner «stjeler» åndsverk

    Bruk og klarering av innhold blir stadig mer komplekst og internasjonalt, og inntoget av kunstig intelligens forenkler det ikke ytterligere. Advokat og partner i Bull & Co., Lisa Digernes, veileder kunder på dette området, og gir oss innsikt i hennes prosess.

  • : Lunsj

  • "Lost in translation" – Bærekraft fra preik til praksis

    Sommeren 2023 har vist oss at klimaendringene får store konsekvenser også for kultur og reiseliv. Hvordan går du fram for å kutte i utslipp av klimagasser fra din virksomhet? Hvordan kan din virksomhet sikre næringsutvikling og fremtidens arbeidsplasser, men også innovasjon og testing av ny teknologi?

  • : Regissør og produsent Margreth Olin: Fedrelandet – Årets sterkeste naturopplevelse

    Hva er det å være nært dypt forbundet til naturen? Hva er betydningen av røtter? Regissør og produsent, Margreth Olin, kommer for å snakke om sin nye film «Fedrelandet», som skildrer det dype båndet mellom mennesket og naturen.

    Hun tar oss med til mektige Oldedalen, som er kranset av Jostedalsbreen og stupbratte fjell. I dette høyfjellet har hun i et år vandret i sin fars (85) fotspor. Er hans generasjon kanskje er den siste som virkelig forstår hvordan man tar vare på naturen?

  • : Seniorrådgiver for bærekraft, Solveig Irgens: Sirkulær økonomi – Bare buzz, eller?

    Seniorrådgiver for bærekraft i Virke, Solveig Irgens, gir oss en gjennomgang av sirkulære forretningsmodeller og tjenester, og hvordan vi ligger an sammenlignet med våre naboland.

    Og hva med EU – hva kommer derfra? Fra 2024 økes kravet til bærekraftsrapportering, i tillegg kommer det nye og tøffere krav. Hva skal ledere i kreative næringer gjøre for å sikre at de er kompatible? Hva må til – og hva vil det kreve av myndigheter, næringsliv og oss som forbrukere?

  • : Leder i Green Producers Club, Mads Astrup Rønning: A club with a mission

    For å komme seg fra preik til praksis, trenger man gode verktøy. Mads Astrup Rønning, leder i Green Producers Club, viser hvordan verktøyet Green Producers Tool fungerer og hvordan du kan ta det i bruk for din virksomhet.

  • : Bærekraftsekspert Jacob Teglgaard: Hvilket klimaansvar har kultur- og opplevelsesnæringene, og hva kan man gjøre?

    Bæredygtigt Kulturliv NU er den første danske organisasjonen som jobber på tvers av hele kultursektoren for å bidra til bærekraftig omstilling av det danske kulturlivet og samfunnet. Leder og stifter, Jacob Teglgaard, har noen av svarene på hvordan vi kan skape bro mellom klimaforskning, kulturliv og sivilsamfunnet og oppnå et bærekraftig kulturliv.  

    Klimakrisen er vår tids største utfordring, og kan kun løses i fellesskap. Hvordan kan kulturlivet best mulig formidle de kolossale utfordringene kloden står overfor? Hva er kommune, stat og kulturinstitusjonenes rolle og ansvar? Og hvorfor er partnerskap nøkkelen til  bærekraftig omstilling av sivilsamfunnet?  

  • : Leder i Leva Urban Design Aslaug Tveit: Hva kan kultursektoren lære av verktøy og metoder for å skape mer sosialt bærekraftige byutviklingsprosesser?

    Erfaringer viser at vi alt for ofte ikke benytter de menneskelige ressurser i sitt fulle potensial i endringsprosesser, mens vi ironisk nok snakker mye om ressursbesparelser når det gjelder energi og forbruk. Hvordan kan vi starte å tenke prosesser annerledes slik at menneskelige ressurser i mye høyere grad blir benyttet til verdiskaping og som bidragsyter til å nå klimamål?

  • : Statistikksjef i NAV, Ulf Andersen: Utenforskap i den norske velferdsmodellen

    Der mange i dag har fokus på rekruttering av morgendagens kompetanse, er det også viktig for arbeidsgivere å forstå nærmere hvordan man skaper et inkluderende arbeidsliv der alle har en naturlig plass.

    Et bærekraftig arbeidsliv handler om å sørge for anstendige arbeidsforhold, likestilling og inkludering. Statistikksjef i NAV, Ulf Andersen, gir oss noen refleksjoner om utenforskap i den norske velferdsmodellen.

  • : Panelsamtale: Hvor finner vi og hvordan utvikler vi de rette folka for fremtiden?

    Med Anne Kristine Eggen Lervik, leder for strategisk innovasjon og kommunikasjon hos Fagskolen Oslo, daglig leder hos Creative Technologies Jan-Inge Ingebrigtsen og daglig leder i Employ Karl-Dag Kjosavik. Samtalen ledes av bransjedirektør for kultur og opplevelser i Virke, Rhiannon Hovden Edwards.

  • : Pause

  • Fremtidens næring – hvilke ambisjoner og muligheter har vi for kreativ næring i Norge?

    Kreative næringer er i sterk vekst globalt. Ifølge UNDP bidrar den kreative økonomien med over 6.1 % av det globale brutto nasjonalproduktet og nesten 50 million arbeidsplasser. Kreative næringer vokser i Norge også, men ikke på langt nok like mye som internasjonalt.

    Virke har særlig siden pandemien hatt som mål å styrke mulighetene for næringsutvikling og økonomisk verdiskapning i kultursektoren. Vi mener det er helt klart at potensialet for vekst, verdiskaping og arbeidsplasser er betydelig større enn det som realiseres i dag.  De fleste partiene sier de ønsker mer kultur og mer kreativ næring. Vi må ha flere som skaper opplevelser, sette byer og tettsteder på kartet, bidrar til arbeidsplasser og andre ringvirkninger i lokalsamfunnet. Men dette kan hverken Virke eller næringen gjøre alene. Politikerne sier de vil, men er man villige til å gjøre det som skal til?  

  • : Dr. Tom Fleming: Hvordan rigger vi for fremtidens vekst innen kultur- og opplevelsesnæringene?

    Internasjonal ekspert på kreativ næring og stedsutvikling, Dr. Tom Fleming, gir oss et globalt perspektiv på hvordan vi i Norge kan etablere langsiktige strategier og implementere verktøy for å sikre oss best mulig vilkår for vekst og nye arbeidsplasser.

  • : Pira Thiru fra 657 Oslo: Hvordan er det å etablere seg og skape fremtidens arbeidsplasser?

    Innlegg fra daglig leder i 657 Oslo, Pira Thiru, om hvordan det er å etablere selskap og skape nye arbeidsplasser.

  • : De gode hjelperne - hvilke verktøy har de i dag - og hvilke trenger vi i fremtiden

    En samtale med  Elisabeth Svanholm Meyer fra Innovasjon Norge, Tone Østerdal, Music Norway og Kjersti Mo fra Norsk Filminstitutt om hvilke erfaringer de har med dagens verktøykasse.

  • : Avslutning

Sponsorer

sponsorer til Virke Arena.png

På scenen

  • Administrerende direktør, Hovedorganisasjonen Virke
  • Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor

    Næringsminister, AP
  • Bransjeleder, Hovedorganisasjonen Virke
  • Bransjedirektør reiseliv, Hovedorganisasjonen Virke
  • Bransjeleder Produsentforeningen, Hovedorganisasjonen Virke
  • Bransjedirektør kultur og opplevelser, Hovedorganisasjonen Virke
  • Sjefanalytiker, Hovedorganisasjonen Virke
  • Administrerende direktør, sjefredaktør, konsulent og trendforsker, Pej-gruppen
  • Senior Vice President Public Affairs, SF Studios
  • Jannicke Haugen er CEO i Nordisk Film Kino, og har mange års erfaring media- og filmformidlingsbransjen.
  • Bilde av ansatt

    Promotør, All Things Live
  • CEO, Tikkio
  • Direktør partnere, Berg Hansen
  • Partner, inFuture
  • CEO, Qvisten Animation
  • TikTok-ekspert og foredragsholder
  • Digital strateg og fagansvarlig kommunikasjon/marked, Stiftelsen Lillehammer museum
  • Advokat og partner, Bull & Co Advokatfirma
  • Regissør og produsent
  • Prosjektleder/seniorrådgiver, Hovedorganisasjonen Virke
  • Produsent og leder av Green Producers Club
  • Leder og stifter, Bæredygtigt Kulturliv NU
  • Leder, Leva Urban Design
  • Statistikksjef, NAV
  • Leder for strategisk innovasjon og kommunikasjon, Fagskolen Oslo
  • Employ
  • Bilde av ansatt

    Daglig leder, Creative Technologies
  • Direktør, Music Norway
  • Daglig leder, 657 Oslo
  • Direktør, Norsk Filminstitutt
  • Leder divisjon spesialoppdrag, Innovasjon Norge
  • Direktør, Fleming Creative Consultancy, UK

Behov for overnatting?

Som deltaker får du rabatt på overnatting på Hotel Continental i Oslo.

Priser

  • Standard enkeltrom 2 995,-
  • Superior dobbeltrom 3 195,-
  • Deluxe dobbeltrom 3 395,-
  • Juniorsuite 6 000,-

Prisen inkluderer frokost, trådløst internett samt skatter og avgifter.
Fri kansellering innen klokken 16.00 dagen før ankomst.

Samtlige priser gjelder for én person, per natt. For flere gjester kommer et tillegg i pris på 200,- per døgn.

Rabattkode

Benytt rabattkode 200923VIR ved rombestilling via hotellet, enten på  eller telefon.

Priser

  • 3 990 kroner eks. mva (medlem)
  • 6 990 kroner eks. mva (ikke medlem)

Billetten inkluderer varm lunsj, gode nettverksmuligheter og masse faglig påfyll!

Velkommen til Kultur- og opplevelsekonferansen på Colosseum Kino, Fridtjof Nansens vei 6, Oslo torsdag 21. september klokken 09.30.

Grupperabatt 

Normalpris medlemmer 3 990 kroner
Normalpris ikke-medlemmer 6 990 kroner
Grupper opp til 3 (25 % rabatt) 2 995 / 5 250 kroner
Grupper opp til 6 (50 % rabatt) 1 995 / 3 495 kroner
Journalister Gratis

Ta kontakt med Svein Erik Santiago Davidsen om du ønsker å benytte rabatten.

Mobil: 995 99 430
E-post: 

Kontakt

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

  • Få hjelp med HR og arbeidsrett

    Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

    Hjelp for arbeidsgivere

  • Forretningsjuridisk bistand

    Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

    Forretningsjuridisk bistand

  • Gunstige fordelsavtaler

    Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

    Se alle fordelsavtalene