Handelslappen

I løpet av 2024 skal 37 000 flyktninger bosettes i Norge, dette er mennesker som trenger gode systemer og trygge rammer for integrering. En inngang i arbeidslivet er en helt avgjørende del av prosessen. Derfor vil Handelslappen i første omgang være et pilotprosjekt for flyktninger som ønsker å arbeide og etablere seg i Norge.

Et prosjekt for å inkludere flere i arbeidslivet

Prosjektet er et samarbeid mellom Virke, med våre medlemmer Kiwi, Coop, og Bunnpris, og Nav Sandefjord, Larvik kommune og bydel Gamle Oslo.

I prosjektet får deltagerne tilbud om:

 • språkopplæring
 • arbeidsrettet opplæring
 • arbeidspraksis i dagligvarebutikk

Etter endt kurs får deltagerne tildelt Handelslappen – et kompetansebevis som åpner dører inn i arbeidslivet. 

I fremtiden må alle kunne anerkjennes for den kompetansen de har, uavhengig om den er utviklet på skolebenken eller i arbeidslivet.

Et felles mål er å inkludere flere i arbeidslivet, men uten bedriftene klarer vi ikke det. Det er stor etterspørsel etter kompetent arbeidskraft, samtidig står flere enn 650 000 mennesker utenfor arbeidslivet i Norge. 

Handelslappen er et skalerbart prosjekt for inkludering og samarbeid. Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har bevilget midler til en treårig pilot. Ambisjonene våre er å utvide Handelslappen til flere bransjer, på tvers av kommuner og å gi flere deltagere et arbeidsrettet tilbud gjennom prosjektet.

Innholdet i kursene er bygget på Balansekunst-modellen.

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene