Hvordan har ledere omstilt seg i koronatiden?

2020 har vært et usedvanlig år fylt med utfordringer mange ikke kunne forutse. Korona har satt sitt preg på hele landet, og da særlig norske virksomheter som over natten fikk hverdagen snudd på hodet.

Møt omstillerne

Men hvordan taklet egentlig bedriftene og lederne dette? Hva gjorde de? Hvem er de? Og hvordan ser de nå på fremtiden?

I vår nye serie “Omstillerne” tar vi deg med på en rundreise hvor vi snakker med norske bedrifter om ledelse i koronaens tid. For er det noe korona har vist oss, så er det at våre medlemmer har en unik evne til å omstille seg.

Avancia

Da alle treningssentre ble stengt ned 12. mars så det mørkt ut for bransjens fremtid. Magnus Gundrosen, daglig leder i treningssentret Avancia på Skjedsmokorset, forteller hvordan de kom styrket ut av krisen.

Dette får du som medlem i Virke

− Du har en koronajævel på skulderen, som du vet at er der, men du vet ikke hvor lenge den blir. Og det var en av de verste fiendene for meg

Magnus Gundrosen,
dalig leder, Avancia Skedsmokorset

by:Larm

Hadde årets by:Larm-festival vært to uker senere, hadde de vært konkurs. Nå er de forberedt på alle mulige utfall før neste års festival, enten samfunnet åpnes opp eller stenges ned igjen, forteller daglig leder Mina Evenrud. 

Dette får du som medlem i Virke

− I tillegg til de arbeidsoppgavene som er naturlige for en daglig leder, så skal man også lede veldig forskjellige mennesker, som har veldig ulike behov for lederskap

Mina Evenrud,
daglig leder, by:Larm

Circle K

12. mars ble hverdagen snudd på hodet for Circle K. Administrerende direktør, Sverre Rosén, trekker frem et tilpasningsdyktig team, digitale løsninger og offensiv lederstil som suksessfaktorer.

Dette får du som medlem i Virke

− Virke har virkelig vist at de forstår bransjen vår, og har satt fokus på de viktige sakene.

Sverre Rosén,
administrerende direktør, Circle K

Heder M. Jacobsen gravferd

Pandemien som Kristin Lian, leder i gravferdsbyrået Heder M. Jacobsen, hadde ventet på ble et faktum. Hun forteller historien om hvordan de måtte slippe alt annet for å være en ressurs for etterlatte under pandemien.

Dette får du som medlem i Virke

− Med Virke bak oss og som medlem av Virke har vi juridisk hjelp, og vi har i vårt tilfelle mye faglig påfyll, egen Virke-gravferdskole og nettkurs.

Kristin Lian,
daglig leder, Heder M. Jacobsen Gravferd

Thorbjørnrud Hotell

Olav Lie-Nilsen, eier av Thorbjørnrud Hotell, forteller om hva de gjorde da gjestene uteble på grunn av korona og verdien av å tenke nytt. 

Dette får du som medlem i Virke

− Lær så mye at du blir ettertraktet

Olav Lie-Nilsen,
hotelleier, Thorbjørnrud Hotell

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Har du spørsmål om medlemskapet?

Vil du vite mer om medlemskapet og hvilken rabatt du kan få? Trond hjelper deg.